Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat,jestli máte zkušenosti s modrým rtíčkem.Malá má 4 měsíce a dneska jsem si všimla(možná už i včera) že má spodní rtík namodralý
.Napadlo mě,jestli to nemůže mít od sání,nebo od dyndání dudýna,ale nedalo mi to a brnkla jsem doktorce,bohužel má dovolenou a za sebe zástup.Ta pí.doktorka říkala,že to opravdu může být od saní,že pokud by měla špatný oběh,nebo okysličení tak by kolem pusinky bylo modrý kolečko a namodralý prstíky.To nemáme,ale kdyby něco mám dojít.Ani nepočítám že to má od hračky ťuklý.Tak nevím jestli ji pozorovat,což asi ani víc už nejde
,nebo se nestresovat
?
Děkuji za každý názor ![]()
Pravděpodobně to nic nebude, nám se stávalo, že malýmu úplně zmodrala pusa, přestože bylo v místnosti poměrně teplo, dr. nám radil zkontrolovat tep a kdyby se to nějak často opakovalo, tak kontrola na kardiu. Ale bylo to spíš že z ničeho nic zmodral a za chvíli to zase přešlo, jestli to má pořád trošku, tak to bude spíš otlačené. A pro klid - až půjdete na prohlídku nebo očkování - nech malé poslechnout srdíčko.
S tím teplem mě to nenapadlo,myslela jsem že modrá pusa od zimy
.Tak máme doma tepleji než je nezbytně nutný,to je pravda.Ale řekla bych že je to nemizící.Kdyby měla cca 7 měsíců,řeknu že se ťukla do rtu,tak to vypadá.Ani nemá modře ten ret olemovaný.Budu pozorovat.Ale děkuji za příspěvek ![]()
wildcherry píše:
S tím teplem mě to nenapadlo,myslela jsem že modrá pusa od zimy.
já taky myslím, že modrá jen od zimy
![]()
náš malej má taky občas namodralý spodní ret. Ale díky operaci kýly sme byli i na EKG a všem možném předoperačním vyšetření a tam se nikde nic nezjistilo, tak to asi nemusí mít nic společného se srdíčkem a tak… ![]()
já jsem si u malé taky všimla namodralého spodního rtu, v prostřední části. Ale bylo to jen maličko, tak jsem tomu nevěnovala pozornost
Kdyby se to objevovalo častěji, zeptám se doktorky
jojo taky to má v prostřední části.Asi bych tomu taky nevěnovala pozornost,ale nedalo mi to.Byla jsem se starši dcerkou na kožní,už po několikáté a řekla mi že má nějaké ucpané porky,ktere se ji budou zhorsovat a nebo nemusí(vypadá to jako neviditelná krupička ktera drhne a sem tam zarudne.Pred pul rokem muži řekla na to stejný že to má z umývání,mýdla a ze zimy.Koukla jen na ruce na dlaně a zbytek ji nezájímal.Má to i na stehýnkach a pažích.Prej bylo zbytečný tam chodit.Byla jsem tam včea.Nedalo mi to a zavolala jsem svojí kožní dneska a tu napadl atopák který jsem měla i já jako dítě,nebo alergie.Tak komu teď veřit.Vyděsí mě už i zrudnutí u malé,než uslyším tu nálož co tam pustila
![]()
U nás měl malej taky občas uprostřed spodního rtu modrý flek, doktorka říkala, že neví, čím by to mohlo být, že asi nějaká žilka mu tam praskla a že to nemám řešit … ale už ho to přešlo, měl to kolem pátého měsíce.