Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, nevim na koho se obratit. Je mi 18 let,vysadila jsem prasky uz pred nekolika mesici protoze jsem nikym nebyla.Nedavno jsem se vsak „vyspala“ s kamaradem. Jen jsme meli chvili oralni sex, a potom jsme zkusili „zasunout“, trvalo to chvili a rekla jsem ze uz dal nechci…Takze k nicemu jako ejakulace nedoslo. Jak to je:-( mam velky strach prosim o radu.
Ja myslím, že skôr nie ako áno…ale možné je všetko
A na budúce nerob blbosti,stojí ti to potom za ten strach? Držím palce…
Andreaka píše:
Dobrý den, nevim na koho se obratit. Je mi 18 let,vysadila jsem prasky uz pred nekolika mesici protoze jsem nikym nebyla.Nedavno jsem se vsak „vyspala“ s kamaradem. Jen jsme meli chvili oralni sex, a potom jsme zkusili „zasunout“, trvalo to chvili a rekla jsem ze uz dal nechci…Takze k nicemu jako ejakulace nedoslo. Jak to je:-( mam velky strach prosim o radu.
Záleží, jestli měl u orál.sexu ejakulaci a pak jste zkusili styk. To by šlo, jinak na 99procent ne.
Ahoj,no vypadá to spíš nepravděpodně, že by si otěhotněla, ale jak se říká stačí i ta ,,kapička lásky,, (snad to píšu dobře) a je zaděláno. Jinak asi víte, že kondom, je taky docela dobrá ochrana před nechtěným otěhotněním. Jinak ještě existují tzv. prášky po, ale ty snad fungují do 48h po styku (přesně to nevím).
Ne neejakuloval při oralnim,bylo to jen na vzrušení a potoom ta chvilka sexu
Myslím si že jsi z tohohle neotěhotněla, ale nikdo ti to tady nepotvrdí. Nezbyde ti nic jiného, než počkat až to dostaneš. Myslím, že ti tady každý řekne to samé, že je to nepravděpodobné ale ne vyloučené.
Andreaka píše:
Zalezi na tom snad? asi pred tydnem proc?
Ne, vůbec na tom nezáleží
. Promiň, ale v 18cti už bys mohla vědět něco o těhotenství - aspoň základ. Proč jsi se tedy nechránila jinak, když jsi vysadila prášky? Ono k vyvrcholení dojít nemusí, stačí, že z něj začne týct taková tekutina (čirá, která může v sobě obsahovat nepatrné množství spermií) říká se jí kapička lásky. Ale jestli jsi těhu, tak to takhle brzo nezjistíš, poškej si do ms, když nedorazí udělej si test.
Nevim proč, ale tohle mi přijde jako provokace, ale možná se pletu a tak se omlouvám.
Stalo se to asi tak 2 dny po mentruaci..to by nemela byt ani ovulace nebo alespon mensi sance nebo se pletu ? ![]()
Lééénuša píše:
Ahoj,no vypadá to spíš nepravděpodně, že by si otěhotněla, ale jak se říká stačí i ta ,,kapička lásky,, (snad to píšu dobře) a je zaděláno. Jinak asi víte, že kondom, je taky docela dobrá ochrana před nechtěným otěhotněním. Jinak ještě existují tzv. prášky po, ale ty snad fungují do 48h po styku (přesně to nevím).
Já myslím, že Postinor je do 72h, ale taky si tím nejsem jistá.
Dva dny po MS je myslím tímto způsobem sexu šance skoro nulová, snad můžeš být klidná.
Andreo, píšeš že ti je 18, ty jsi nikdy ve škole neabsolvovala sexuální výchovu, v biologii kapitolu o pohlavním rozmnožování, nikdy jsi nečetla žádný dívčí časopis, kde je informací o těchto tématech taky spousta …? Nikdy jsi se o tom nebavila s kamarádkama?
Je mi nepochopitelné, jak v dnešní době může v podstatě dospělá žena klást takové dotazy.
Souhlasím s delice, pokud jsi měla po menstruaci a nepatříš k malé skupince, která otěhotní jen při menstruaci, pak můžeš být klidná.