Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muze to byt uz i přicházející menstruace… pokud neni cyklus, otehotnet nemuzes. Ale zname se stalo, ze nemela jeste ms, ale trefila se do ovulace pred tou prvni ms, ktera pak vlastne ani neprisla.
takze možné to je… kdyz ale nevis, kdy by potenciálně mohla ovu byt, tezko rict, jestli je na test brzy. Zopakuj test za par dni a nebo uvidis, jestli nedorazi mrska. Nam se ted povedlo druhe po pul roce snazeni, ale ms jsem mela ted uz 1 rok a kojila jsem doted taky.
Může to být ta menstruace, já to dostala 11měsíců po porodu a první ovulace a menstruace byly hodně bolestivé, že jsem se bála že jsem těhotná. Až dostaneš menstruaci, tak můžeš otěhotnět při kojení asi v poho, já při kojení otěhotněla když měl malý 18měsíců.
Já měla fakt velký bolesti….a trvalo to od ovulace až do menstruace, takže cca dva týdny, u druhý jsem měla to samé a pak se to srovnalo. Vím že jsem si tenkrát taky dělala testy, protože sem se bála těhotenství. Ale jestli máš lepkavý výtok, tak to zatím může být ta ovulace a můžete se snažit🤷♀️
Otehotnieť behom kojenia je úplne bežné. Môžeš mať prvú ovuláciu alebo už pred prvou ms. Niekoľko kamarátok malo periodu hneď po šestonedelí pri plnom kojení.
Taky jsem měla všemožné příznaky těhotenství, ale byla to opravdu jenom ovulace, poznala jsem to podle otevřeného čípku. První MS jsem dostala 14 měsíců po porodu, od té doby jsme se snažili, ale podařilo se až po samoodstavu ve 3,5 letech, ty cykly nebyly zřejmě vlivem kojení úplně ideální.
Muzes. A ovulace predchazi menstruaci, takze muzes otehotnet „rovnou.“ Ale jesti jsi tehotna ted, to ti fakt nikdo nerekne. 10 dni po oplodneni byva limit, kdy zacina byt u nekterych na testu neco videt, ale chce to vedet ovulaci. Nezbyva, nez cekat…
@stín katedrál čípek mi otevřený přijde, ale nevím jestli to není už oo tím jedním porodu. Nějak mě nenapadlo ho dříve prozkoumat.
@Reny28 výtok jako takový práve vůbec, spíš sucho… Jen když si vyloženě sahnu dovnitř, tak mám lepkavé prsty, ale víceméně suché.
@Anonymní píše:
@stín katedrál čípek mi otevřený přijde, ale nevím jestli to není už oo tím jedním porodu. Nějak mě nenapadlo ho dříve prozkoumat.
jak se vůbec pozná, že je otevřený cipek?
Na nejake priznaky bych se uplne vykaslala, akorat si to vsugerujes.
Cas od casu bych udelala test a pri negativnim to neresila.
To je dost individuální, já třeba během kojení cyklus nemám a tudíž nemohu otěhotnět (teda není to na 100% samozřejmě to může přijít kdykoliv, ale to že zkušenosti od prvních dvou dětí, prostě dokud sem kojila, tak nic a jak sem odstavila, tak do pár týdnů přišla ms). Někomu naskočí cyklus hned po šestinedělí, někomu třeba po roce
těhotná být můžeš, ale to by byla náhoda, že by ses zrovna hned trefila do první ovulace.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jen necelý rok po porodu, stále kojím a menstruace zatím není. S manželem bychom rádi již zkusili uskutečňovat na druhém dítku. Před 10 dny jsme měli styk, od té doby mě pobolívají prsa, není mi dobře od žaludku a dost mě bolí podbřišek a vaječníky. Při sáhnutí do pochvy mám lepivé prsty, ale bez výrazného hlenu, prostě jen lepkavé. Včera jsem zkoušela test a je negativní. Co myslíte, holky, je možnost těhotenství? Děkuji
KOJENÍ NENÍ ANTIKONCEPCE.
Může to být cokoliv. Osobně si myslím, že 10 dní po styku jsou příznaky spíše nepravděpodobné, takže může přicházet menses
@lleennttiillkkaa samozřejmě vím, že kojení není antikoncepce, ale byl to jediný název diskuze který mi šel zadat.
Dobrý den, jen necelý rok po porodu, stále kojím a menstruace zatím není. S manželem bychom rádi již zkusili uskutečňovat na druhém dítku. Před 10 dny jsme měli styk, od té doby mě pobolívají prsa, není mi dobře od žaludku a dost mě bolí podbřišek a vaječníky. Při sáhnutí do pochvy mám lepivé prsty, ale bez výrazného hlenu, prostě jen lepkavé. Včera jsem zkoušela test a je negativní. Co myslíte, holky, je možnost těhotenství? Děkuji