Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám doma z dřívějška lexaurin. Nemám ale už k němu krabičku, kde by byla napsána expirace, ale pouze platíčka. Myslíte, že je možné ho užít?
pokud byl v suchu a stínu tak klidně.
Všechny léky mají přímo na každém platíčku vyražené datum expirace.
Napiš sem všechny číslice, které tam jsou (včetně teček, lomítek a mezer).
@Pajka2020 píše:
Všechny léky mají přímo na každém platíčku vyražené datum expirace.Napiš sem všechny číslice, které tam jsou (včetně teček, lomítek a mezer).
Asi si ho už vzala ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám doma z dřívějška lexaurin. Nemám ale už k němu krabičku, kde by byla napsána expirace, ale pouze platíčka. Myslíte, že je možné ho užít?
Naordinoval ti ho lékař? Sotva. Pokud je prošlý, nebrala bych ho.
@Russet píše:
Naordinoval ti ho lékař? Sotva. Pokud je prošlý, nebrala bych ho.
Prošlý lék nevadí, není plesnivý jak pečivo
@EFKA1 píše:
Prošlý lék nevadí, není plesnivý jak pečivo
Tak k čemu je tam expirace? Prošlý lék zpět do lékárny, naklusat k lékaři, popsat problémy a pak teprve zobat.
Je to vyražené přímo na blistru. použít můžeš i po datu expirace, jen už není garantován účinek, Maximálně nezabere, ale lexaurin zabírá dobře i jako placebo,
@lamicina píše:
Je to vyražené přímo na blistru. použít můžeš i po datu expirace, jen už není garantován účinek, Maximálně nezabere, ale lexaurin zabírá dobře i jako placebo,
Lék s prošlou lhůtou, zvlášť takový, by rozhodně brát neměla.
@Russet píše:
Lék s prošlou lhůtou, zvlášť takový, by rozhodně brát neměla.
Podívej se mám maturitu z farmakologie, takže o expirace u různých lékových skupin toho vím dost a dost. Může, je to bezpečné. Zbytečně strašíš.
@lamicina píše:
Podívej se mám maturitu z farmakologie, takže o expirace u různých lékových skupin toho vím dost a dost. Může, je to bezpečné. Zbytečně strašíš.
Takže prošlé léky můžu klidně nasypat do záchodu, co? Nebo hodit do koše
Stejně je to placebo.. Nemáš páru, jak moc je prošlý a radíš toto, to se máš čím chlubit.
@Russet jsi hysterka, protože o tom nic nevíš, ani základ. Je dost rozdíl z jaké léové skupiny je prošlé léčivo. Zbytečně urážíš a jsi demagogická, to je problém nechytrých lidí.
@lamicina píše:
@Russet jsi hysterka, protože o tom nic nevíš, ani základ. Je dost rozdíl z jaké léové skupiny je prošlé léčivo. Zbytečně urážíš a jsi demagogická, to je problém nechytrých lidí.
Problém je ptát se a takové věci na internetu. Ona měla kdysi asi předepsaný Lexaurin. Nejspíš expiroval. A ona si ho ordinuje bez konzultace s lékařem. Jinak by asi dostala recept na nový. To je podle mě problém. Ale já jsem hysterka… ![]()
Anxyolitikum po datu expirace si nemá jak ublížit. nemění se na jed
. Víš co se nejhoršího stane? Prostě nezabere a to u anxyolitika není nijak nebezpečné.