Mohu užít prošlý lexaurin?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2349
5.3.22 08:53
@Russet píše:
Lék s prošlou lhůtou, zvlášť takový, by rozhodně brát neměla.

Hele, mám z farmakologie státnice a dokonce se tím i živím, takže můžu s klidem konstatovat, že hrozně blbě kecáš :pocitac: Jasně, že si ho může vzít, je to blbej lexaurin, přinejhorším nezabere. A ty se radši vyjadřuj k tématům, o kterých něco víš, zbytečně se tu ztrapňuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.3.22 08:55

Lexaurin se píše na recept proto, aby byla evidence. vzniká na něm závislost a lidi si ho nechávají psát od vícero lékařů. Preskripce na recept je ochrana před černým trhem s lexaurinem, který stejně vesele kvete. Jo jsi hysterka a lexáč by se ti hodil, když všude vidíš nebezpečí. Tady úzkostnost začíná :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 08:56
@Pruhovaný_mýval píše:
Hele, mám z farmakologie státnice a dokonce se tím i živím, takže můžu s klidem konstatovat, že hrozně blbě kecáš :pocitac: Jasně, že si ho může vzít, je to blbej lexaurin, přinejhorším nezabere. A ty se radši vyjadřuj k tématům, o kterých něco víš, zbytečně se tu ztrapňuješ

A vy víte zajisté, jak ho skladovala, jak moc je prošlý, že si od stolu s klidným srdcem dovolíte napsat, že si to může vzít. Tak to v tom případě nechápu, proč mám nevypotřebovaný lék donést do lékárny na zlikvidování. Když je to po expiraci neškodná lentilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.3.22 08:56
@Pruhovaný_mýval píše:

Amen!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 08:57
@lamicina píše:
Lexaurin se píše na recept proto, aby byla evidence. vzniká na něm závislost a lidi si ho nechávají psát od vícero lékařů. Preskripce na recept je ochrana před černým trhem s lexaurinem, který stejně vesele kvete. Jo jsi hysterka a lexáč by se ti hodil, když všude vidíš nebezpečí. Tady úzkostnost začíná :lol:.

Jasně, stanov mi diagnózu. Ti lékaři, co mluví o tom, že se nemá prošlý lék konzumovat, jsou asi taky hysterici a neodborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.3.22 09:00
@Russet píše:
Jasně, stanov mi diagnózu. Ti lékaři, co mluví o tom, že se nemá prošlý lék konzumovat, jsou asi taky hysterici a neodborníci.

Hele s Tebou je to marný!!! Snažila jsem se ti vysvětlit a ne sama, že záleží, jaký prošlý lék hodláš požít. Není jedno jestli je to antibiotikum nebo lexáč. Ale to je na Tebe moc viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 09:02
@lamicina píše:
Hele s Tebou je to marný!!! Snažila jsem se ti vysvětlit a ne sama, že záleží, jaký prošlý lék hodláš požít. Není jedno jestli je to antibiotikum nebo lexáč. Ale to je na Tebe moc viď?

A lexaurin je snad na úzkosti. Nebojíš se, že se zakladatelka vlivem tvého příspěvku třeba předávkuje? Nebude mít jako prošlý nižší účinek? Pak vezme další a další? Proč tohle nekonzultuje se svým lékařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.3.22 09:05
@Russet píše:
A lexaurin je snad na úzkosti. Nebojíš se, že se zakladatelka vlivem tvého příspěvku třeba předávkuje? Nebude mít jako prošlý nižší účinek? Pak vezme další a další? Proč tohle nekonzultuje se svým lékařem?

Je to čím dál horší, ne toho se fakt nebojím, právě protože tomu rozumím a vím, kde je rozhraní toxické dávky. To co produkuješ jsou úzkostné katastrofické scénáře bez reálného základu. Čistá iracionalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.3.22 09:07

Je víkend tak těžko může konzultovat a než být vystavena kortizolu ze zaplavení úzkostí je bezpečnější požít lexaurin po datu expirace. S tím se smiř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 09:13
@lamicina píše:
Je víkend tak těžko může konzultovat a než být vystavena kortizolu ze zaplavení úzkostí je bezpečnější požít lexaurin po datu expirace. S tím se smiř.

Mně to může být jedno, jsem laik. Ale že vy od stolu ordinujete prošlé léky někomu, kdo možná nemá stav na to ho použít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
5.3.22 09:22
@Russet píše:
A vy víte zajisté, jak ho skladovala, jak moc je prošlý, že si od stolu s klidným srdcem dovolíte napsat, že si to může vzít. Tak to v tom případě nechápu, proč mám nevypotřebovaný lék donést do lékárny na zlikvidování. Když je to po expiraci neškodná lentilka.

Hele, protě se s tím smiř :nevim: bez ohledu na to, jak podivný se ti to zdá, tak to tak u lexaurinu funguje. A tímto končím debatu. Všechny prošlé léky nos do lékárny tak, jak je doporučováno, tak to platí pro všechny laiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
5.3.22 09:32
@lamicina píše:
Lexaurin se píše na recept proto, aby byla evidence. vzniká na něm závislost a lidi si ho nechávají psát od vícero lékařů. Preskripce na recept je ochrana před černým trhem s lexaurinem, který stejně vesele kvete. Jo jsi hysterka a lexáč by se ti hodil, když všude vidíš nebezpečí. Tady úzkostnost začíná :lol:.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 10:53
@Pruhovaný_mýval píše:
Hele, protě se s tím smiř :nevim: bez ohledu na to, jak podivný se ti to zdá, tak to tak u lexaurinu funguje. A tímto končím debatu. Všechny prošlé léky nos do lékárny tak, jak je doporučováno, tak to platí pro všechny laiky.

A odbornice od stolu bez znalosti pacienta ordinuje Lexaurin…Ale hysterka jsem samozřejmě já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
5.3.22 11:03

Omlouvám se za OT zakladatelce, zneužiji pro odbornou odpověď?
@lamicina @Pruhovaný_mýval ale které léky je bezpečné brát pár měsíců po expiraci z těch běžných (analgetika Ibalgin, Algifen, na teplotu Paralen, na průjem Uhlí, Endiaron, antihistaminika dithiaden, Zenaro při kašli a rýmě, mukolytika Bromhexin, na podrážděné oči Ophtalmoseptonex, na počínající bolest uší Otipax), tj. nemusí být 100% účinek ale neublíží? A u kterých je to vysloveně nevhodné, třeba ATB, když mají nedostatečný účinek, tak na bakterie nezaberou, tj angínu nevyléčí. Jaké ještě další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:09
@Russet píše:
Problém je ptát se a takové věci na internetu. Ona měla kdysi asi předepsaný Lexaurin. Nejspíš expiroval. A ona si ho ordinuje bez konzultace s lékařem. Jinak by asi dostala recept na nový. To je podle mě problém. Ale já jsem hysterka… :jazyk:

Ty nejsi hysterka ty jsi vědma, závislá na emiminu. Dělej s tím něco nebo ti nezabere ani prošlý lexák.
Honíš se srdíčky nebo počty nesmyslných příspěvků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí