Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2105
5.10.26 06:53
@Menton píše: Více
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44643
5.10.26 07:22
@Heduš Homolková píše: Více

Ale neznamená to ani to, že to tak bude mít Zelničky syn na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
5.10.26 07:48
@Havlova píše: Více

já spíš neznám vysokoškoláky, co to tak nemají, levné letenky, airbnb a každý měsíc někam po Evropě i mimo ní, v menších či větších partíčkách, něco jen se slečnou, Hory, moře, poznavačky, hned jsou v Alpách na feratach, hned v Paříží, protože tam studuje sestra jednoho z nich, hned v Albánii, hned Kanada, protože tam někdo byl na studentském pobytu…každý měsíc někam, k tomu různé mejdany, sporty, chaty, treky na kolech, navštěvy spolužáků po celé čr i sr.
Včera mi jeden zrovna říkal, že si to zařídil ve škole i dlouhodobé brigadě a letělo se na 4 dny do Edinburgu, letenka za 300, a krásně vyšlo počasí. Minule s nimi prý někam letél i vyučující asistent. Nejsou to akce školy, ale studentů, co se různě znají, napříč obory i školami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35431
5.10.26 07:53
@Menton píše: Více

Ty jo, to je strašný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
5.10.26 08:14

Ptala jsem se dětí a prý brigádu na VŠ měla velká většina. Dcera říkala, že nezná nikoho bez brigády a to ani ty co bydlí doma (ona byla na koleji).
Akce během studia byly různé, ale už jen to že mám drahou polovičku… Tak ji chci někam pozvat, něco s ní zažít, atd… A nebudu to chtít sponzorovat od maminky, která nevychází s otcem na baterky.
Syn tedy teprve začal, ale říkal, že tak co se zatím baví tak kluci měli brigády v létě hodně (dlouhé volno mezi SŠ a VŠ) a někteří žijí z toho. Jeho kamarád brigádu má, dohazoval mu ji syn :-) Přítelkyně syna brigádu má taky, tedy jako vlastní. Ale oni se rozhodli od září žít sami v našem bytě tak se musí otáčet, protože všechno jim hradit odmítáme (platíme FO, oni si platí elektriku a vodu). Teď tam budou mít kamaráda na spolubydlení, ať nemusí být na koleji, ale i tak… S brigádou se počítá tak nějak automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44643
5.10.26 08:35
@mado píše: Více

Dcera ty obory studuje 2 a ani na jednou děcka několikrát ročně nejezdí. Alespoň ti, se kterými se kamarádií. A na jednom z těch oborů pochybuju, že by je někdo pustil a omluvil, když tam u některých předmětů vyžadují 90% účast ve výuce.
Sem tam mejdan, sem tam výlet, občas kavárna nebo čajovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22072
5.10.26 08:40

To je divne. Studenti VŠ běžně zvládají školu, brigády, akce s kamarády a každý měsíc cestování po světě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
5.10.26 08:42
@malákráličice píše: Více

A ještě k tomu se perfektně stará o vlastní byt v Praze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.10.26 08:45

Ještě sport na reprezentační úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22072
5.10.26 08:46
@Hera01 píše: Více

No to samozřejmě! Jsou to plody kvalitní výchovy a správného výběru a zacálovaní vybavení maminkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22072
5.10.26 08:46
@Zelnicka píše: Více

A kvalitní strava. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44643
5.10.26 08:48

Dcera ne, neboj. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22072
5.10.26 09:01

Měla bys jí promluvit do duše.
A jestli její spolužáci jezdí do školy tramvají, měla bys jí taky koupit tramvaj, ať se jí neposmívají. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81583
5.10.26 09:02

@Havlova no hele, když je problém oběd pro dva za 400? To je řekla bych v Praze cena poledního meníčka. I u nás na vsi se to pohybuje mezi 150-180 korunami. K tomu pití a kde jsi. No a jestli budou mít třeba nějaké to vítání prvaku, se tam nějaká akce bude. Je to náročné. Za mne tedy byla VŠ finančně náročnější než SŠ. Jak u nás, tak u dětí.
A jak píšeš, se tam mejdan, výlet, kavárna nebo čajovna, ono se to nasbira.

Příspěvek upraven 05.10.26 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
5.10.26 09:03
@arinecka píše: Více

Jo, ona na tech antidepresivech vypada v pohode, az moc akcni.
Ale kdyz ji porovnas s tim jaka driv byla ( znam ji deset let), tak je to ucinek tech leku.
Takze pokud bude pokracovat v tomhle duchu a rodina nezafunguje a neprevezme cast povinnosti, tak v te lecebne bude brzo znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat