Finance rodiny se 3 dětmi 2026

Anonymní
1.4.26 14:11

finance rodiny se 3 dětmi 2026

Ahoj,
ráda bych založila diskuzi s aktuálními čísly výdajů běžně vydělávající rodiny se 3 dětmi 😊
Vy, kdo už 3 děti reálně máte a jste zaběhlí, vedete si finance a samozřejmě vy, co nemáte na měsíc 200tis, to asi pak neřešíte finance :lol:
1. Jakou roční částku potřebujete na kroužky, lyžáky, tábory, akce se školou, školy v přírodě apod.
2. Jakou roční částku máte na volný čas s dětmi - výlety, oslavy, restaurace, vstupy apod..
3. Kolik vás vyjde jídlo bez školních obědů a obědů rodičů v práci. Nákupy na svačiny, večeře, víkendy atd.
4. Kolik vás stojí běžná dovolená. Samozřejmě tady je velký rozptyl, tak více mě zajímá, jestli někdo vymyslel nějakou variantu za méně peněz než třeba 100tis.
5. Jak bydlíte. Tady mě spíš zajímá, jak jste se uspořádali, jak jste vyřešili bydlení pro 3 děti. Finančně to má každý jinak :lol:
6. Spoříte na budoucí studia apod? Toto období mě asi děsí finančně nejvíc. Případně kdo máte děti na studiích, jak moc to stojí :lol:

Všem moc děkuju a klidně napište jen libovolný bod, komu se nechce psát sloh :lol: Všem hlavně přeju fungující rodinu a zdraví :srdce:

P. S. Máme 3 malé děti a uvažuju, jak bude finanční situace vypadat, a zda měnit bydlení-jak velkou hypotéku si budeme moct dovolit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3263
1.4.26 14:22
@Anonymní píše: Více

K čemu Ti to je, jak to mají jiní? Co rodina, to mnoho proměnných. Jiné příjmy, jiná lokalita, jiný spotřební koš. Pokud jste si už tedy pořídili 3 děti, tak snad s chladnou hlavou a rozvahou. Nikdo Ti tu nebude asi odhalovat finanční soukromí, když ty sama to neděláš. Je to v podstatě nesmyslná a nic nepřinášející diskuse. Působí to na mě jako anketa anonyma, co zas píše nějakou diplomku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
1.4.26 14:32

Copak, sbíráš podklady pro nějaký článek? :think: takhle napsaný příspěvek/dotaz opravdu nepůsobí, že by ho psala nějaká matka, která se děsí co bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
1.4.26 14:42

Nikdy jsem to nepočítala. Co vyděláme, to nam staci… zadne statisice to opravdu nejsou… vsechny deti lyžují, jezdí na tábory, mají kroužky… jsou to pálky, ale tak s tim clovek musi počítat. Mame dobre pojištění pro případ výpadku příjmu, trvalé následky, smrt… ja ten pul uvazek taky nebudu delat navěky, manzela ceka povýšení, takze příjmy porostou stejne jako výdaje na deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 14:45

Na mesic mame cca 85.000, deti na ZS.

1. padne zhruba mesicni prijem nas obou rodicu
2. to bude relativne malo, do 10.000
3. 3-4 nakupy za 5-7.000 (je v tom i drogerie)
4. na co zrovna mame, to provozujeme - nekdy pod stan, jindy k mori, na dovolene ale padne obecne vice nez jeden mesicni prijem obou rodicu
5. velky byt, koupeny za hotove (k cemuz nam pomohl maly byt koupeny v dobe krize rovnez za hotove, deti jsme meli pozdeji), tj. nic nedluzime, vsechny penize mame ke spotrebe
6. ne, nejak bylo, nejak bude, ale polstar nejaky mensi mame (okolo 400-500.000)

uspory - minimalni pouzivani auta, obleceni hodne z druhe ruky, nezijeme „trendy“

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.26 14:49

5-7000 za jídlo pro pět lidi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.26 14:50

Výlety, oslavy, vstupy atd. za celý rok do 10tis?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.26 14:57

Na spoření na studia se vyprdni, jestli jsou děti malé, tak to pak může být stejně jinak. Jinak jedno dítě na VŠ nás vyjde cca 12 tisíc měsíčně. Mám 3 děti už větší 12-19 let a na jídlo pro 5 lidí padne cca 15 tisíc. Bez obědů v práci a ve škole. Bydlíme v domě, už bez dluhů, každé dítě má svůj pokoj. Dovolené musíš řešit podle toho, na co máte. Když jsme neměli, jedli jsme na levné, teď už si můžeme dovolit i dražší.
Kroužky byly svého času darda, na to padlo opravdu dost.
Ale, jak to mají ostatní, to je ti k ničemu, protože ty máš jiné příjmy, jiné bydlení, jiné zázemí. Pro mě je třeba dovolená důležitá a jeli jsme vždycky několikrát za rok, ale dřív dost nízkonákladově- vařila jsem tam atd. To stejné kroužky, na ty jsem vždycky vyškrábala. Klidně oželím jídla v restauracích a další zbytné věci, když nemám.
Ale nějaké obálky s rozpočty jsem si nikdy nedělala, umím finančně hospodařit a rozvrhnout si, kolik můžu utratit i ušetřit.

• Citovat
  • Upravit
33755
1.4.26 15:03

Píše že 3-4 nákupy, a každý zřejmě v této částce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 15:04
@arinecka píše: Více

Joo blbe jsem četla :D :D

• Citovat
  • Upravit
16219
1.4.26 15:05

Ona psala 3-4 takové nákupy, tzn. 15-28tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33755
1.4.26 15:06

Kdyby to bylo opravdu na měsíc, tak by byla kouzelnice, a hned bych musela vědět jak to dělá :mrgreen: My jsme jen dva, a stejně by to nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.26 15:09

Pokud jde o bod 4, tak letos bereme na 14 dni chatku u moře v kempu s bazenem…, 25 tisic. + zpatecni letenka 3000/osoba. Do 100 tisic daleko :D

• Citovat
  • Upravit
9037
1.4.26 15:16

To je přece srovnávání k ničemu. Každý máme jiné možnosti. Jinak rozdané karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56131
1.4.26 16:49

Velke deti stojí mnohem víc. Změnila bych ted bydlení, dokud nejsou velcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat