Zálohy elektřina a plyn – jakou výši za 1 osobu, byt 2+kk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
14.3.26 15:40

Zálohy elektřina a plyn

Zdravím, kolik si dát zhruba zálohy na elektřinu a plyn pro jednu osobu? Byt 2+kk cca 40m2, nachází se v přízemí.. Byt je zateplený, včetně 3-sklenných oken, vlastní bojler na ohřev vody elektrickou energií, stejně jako topení přímotopy v jednotlivých místnostech. Na plynu bych jen vařila, což to by bylo párkrát za měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5902
14.3.26 15:54

Hlavně si zařiď bojler jen na noční proud. A přímotopy taky pěkně žerou. Dala bych min.3500 za elektřinu, plyn tak 500 když jen občas budeš vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
14.3.26 15:54

Tak plyn bych dala tak 300,– elektrina těžko rict, nějaké 3000,– Ideálně zjistit, kolik meli ti pred tebou, pokud to neni novostavba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
14.3.26 16:58
@Sedrik666 píše: Více

Hod 300 a 3500 a každý měsíc zapisuj spotřebu a uvidíš. Můžeš kdykoliv zálohy změnít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
14.3.26 17:12

U koho to budes mit? CEZ ma napriklad apku, kam si zadas samoodecet a vypocte ti odhad preplatku/nedoplatku a upravis si zalohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 17:55

Akorát přišlo vyúčtování. 4+kk, 80 m2, mezonet, zateplena bytovka. Vše na eletriku ( topení/ elektrokotel, vaření, ohřev vody- bojler). Roční spotřeba 7,5 MWh a zálohy vychází na 3500 Kč. V bytě 4 osoby trvale.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.26 17:58

Vzhledem k tomu že máš vytápění přímotopem předpokládám, že máš sazbu 20/4. I když koukám na ty ceny, tak u nás je ten rozdíl drahý/ levný minimální.

• Citovat
  • Upravit
20821
14.3.26 19:32
@Anonymní píše: Více

V ceně od obchodníka ano, razantní rozdíl je v ceně distribuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.26 19:47

@Cenarius Tak zajímá mě cena kterou platím, která je skoro stejná.

A vzhledem k vytápění přímotopy a ohřev vody bude mít zřejmě 20/4. To by snad na 16/8 ( ohřev vody ) nikdo normální netopil :)

• Citovat
  • Upravit
20821
15.3.26 05:22
@Anonymní píše: Více

Ji, koukám, že u toho topení je to levnější i v tom vysokém tarifu a rozdíl tam není tak dramatický jako u ostatních možnosti s nízkým/vysokým tarifem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
15.3.26 08:52
@Cenarius píše: Více

No, dobrá pro psa mucha…A doba před bitvou o Ukrajinu byla v rozdílech mezi plnou palbou a nízkým tarifem daleko příznivější! No, co už, tak se zase nedám na kouření, chlast ani na drahou zahr. dovolenou nepojedu, spokojím se s málem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.3.26 11:02

Budeme na sebe přepisovat dům, který se nám konečně po dost dlouhé době podařilo dojednat ke koupi. Jak je to prosím pak s přepisem energií? Automaticky na mě spadne smlouva předchozího majitele a budeme odebírat nebo musím ještě před nastěhováním vyřešit smlouvu svoji u někoho? Nerada bych tam byla bez energií a v tomhle se opravdu nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.3.26 09:41

Normálně si to dojednejte dopředu a to potom rovnou přejde na vás, jen si odepíšete elektroměr a podle toho se to pak fakticky doúčtuje. Já jsem vybírala dodavatele elektřiny na začátku minulého roku a rozhodla jsem se nakonec pro dodavatele Electree, a to proto že umí dodávat elektřinu za spotové ceny, tedy za aktuální ceny na burze a to se nám vyplácí. Když to porovnávám se sousedy, tak máme ve výsledku elektřinu téměř za polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
21.3.26 09:44

Před 8 lety jsme měli přímotop v jedné místnosti a na normální topení bral 3000 měsíčně takže pokud máš dva tak to bude docela raketa dala bych si s tím bojlerem 5000 zálohu a v ložnici opravdu moc netopila..přímotop je nejhorší žrout elektriky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.26 06:33

Dobré ranko, ono je to hodně individuální. Četl jsem, že Vám tady spoustu lidí radí zálohy ve výši 3 tisíc korun, budeme-li se bavit o elektřině. Tady může byt problém, protože ohřev vody a přímotopy bezpochyby bude stát nemalé peníze. Ze zkušenosti vím, ze zvlášť v zimním období jsou částky za přímotopy vysoké, a to dokonce ještě v období, kdy nebyla elektřina na takových částkách, jako je tomu teď. Každopádně 3 tisíce korun je úplně minimum dle mého názoru, ale mohu se plést. Celkovou neboli konečnou částku následně ukáže to, jak moc budete přímotopy využívat, jak dokážete uspořit na svícení apod. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat