Jak více šetříte na jídle?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
S jidlem a drogerii jsme kolem 15.000/4 dospeli, ovsem nejsou v tom obedy moje a manzela
velky nakup jednou tydne, jinak denne-obden mensi nakupy 100-300
- Citovat
- Upravit
Ve 3 bez psa jsme jedli tak kolem těch 10-12tis mesicne. To bych rekla ze jsme by voko byli podobne jako vy. Prijde mi to ok. Ted jsem s malym sama a projime tak 6 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My utratíme tak 18 tis.za mesic za jídlo a drogerii. Jsme 4, ale deti jsou velké. Navíc syn posiluje a manžel zas pracuje manuálně a oba toho sní dost. Šlo by to trochu stlacit, ale nechce se nam to az tak hrotit. Nakupujeme 2× za týden plus občas drobnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 3 (2 studující děti) se nejsem schopna dostat pod 10.000 za měsíc za jídlo.
V tom nejsou občasné restaurace ani obědy ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Tak píše důvody.
Jinak jde hodně ušetřit na energiích, když člověk teďka aktualizuje ceny a vybeha si podpultové ceníky s fixací. Všechny kecy o drahých energiích jsou pohádky pro hloupé a neschopné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to není, my v šesti lidech, z toho 4 velké děti, projime tak 30000. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jídle šetříme jen tím, že nakupujeme v akcích, nekupujeme polotovary a vaříme si sami. Kolik měsíčně dám za jídlo, to nevím přesně, ale za čtyři lidi to bude kolem těch 18 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My tohle v podstatě projíme ve dvou.
Co kupuješ ty, že ti to přijde moc, ještě pro 4?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
18 tis.pro čtyři v podstatě dospělé je 150 korun na jednoho za jídlo i drogerii na den. Manžel v tom ma navic obědy v praci za 95 korun, takze ten uz se ani nevleze. Dcera obědy ve škole. Jíme hodně ovoce a zeleninu. A jak říkám, stlacit by to šlo, ale ja to az tak řešit nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta sama situace - dva dospělí, jedno skolkove dítě. Týdenní nákup me vyjde průměrně na 3200 jak na to koukám. Do vesnické prodejny jdu spis jednou v týdnu, někdy dvakrát, nechávám tam 200-300. Takze vic jak vy. Ale nakupuju na košíku a zas tak moc me to netrápí no.
Restaurace moc nevedeme, tak jednou za dva měsíce. Ted v prosinci vic.
Ale tedy mam v tom i drogerii a kapsičky pro kočku vlastne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně ty vaše ceny nepřišly vysoké, dokud jsem si nepřečetla tu poslední větu.
Mám to chápat tak, že zeleninu, ovoce a jogurty kupujete zejména pro dítě a vy toho uz tohoto segmentu potravin konzumujete docela málo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Ráda bych se zeptala co se týče vašich vydají za domácnosti.
Měsíční náklady máme veškeré poplatky energie, hypotéka, pojistky, inkaso- 28.000,–
Tohle má v péči partner.
Máme to tak rozdělené, on platí hypotéku, inkaso.
Já mám zbytek, jídlo, drogerie, oblečení, kroužky,,terapie pro dceru ergoterapie.
Týdne dělám nákupy cca 2500,/2000- sme tříčlenná rodina s jedním pejskem, plus takové ty ranni nákupy čerstvého pečiva na vesnici, přibližně 200,– 3× týdne
Zajímalo by mě jak často děláte nákupy vy? Popřípadně při stejném počtu lidí v domácnosti
Snažím se nakupovat po akcích, ale i tak je to šílené.
Dcera nam nejí ve školce, takže ji připravují vždy jídlo navíc na ten kdy jsem v práci a je u babičky.
(Skrze svou diagnoszu to jinak nejde)
Každopádně, jak více setrite na jídle?
A jde to? V dnešní době, kdy pro dítě kupujete sem tam zeleninu, ovoce, jogurty a pod.