Inspirace: Jídelníčky do 100 Kč na osobu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníčky do 100 Kč na osobu
Ahojky holky
ráda bych se zeptala na Váš nazor. Ve svém okolí mám hodně známých, kteří za jídlo utrácí nehorázné sumy a přitom zdravě se nestravuji, protože vlastně neví, co by mohli uvařit nebo jíst.
A teď moje otázka. Bylo by pro Vas zajímavé inspirace na celý týden na vaření - snídaně, oběd, svačina, večeře do 100 Kč na osobu?
Vaření zdravé, nenáročné.
Děkuji za odpovědi
Přeji krásný den ❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@BeHappy35 píše: Více
Jídlo na celý den za stovku? Napíšeš tedy inspiraci na celý týden? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OK, tak napiš. Zajímá mě to. Já projím 4 tisíce za měsíc, jsem sama, všechno si vařím. Mírné dietní opatření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková diskuze už tu byla ne? Kornelie nebo tak nějak. A co si tak pamatuju, tak to nic moc kloudného nepřineslo. ![]()
A teda 100kč/den/osobu pokud jde udělat, tak nevěřím, že to bude dostatečně vyvážená strava, sorry. A to jsem člověk, co se stravuje hodně ze základních potravin. Ale abys obsáhla všechny potřebné živiny, tak to prostě možné není, to pardon. Pokud není pointa to, že máš půlku spíže že zahrad příbuzných zadarmo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hod jídelníček včetně množství surovin. Chtěla bych to vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při podobných diskuzích se často podceňuje množství. Někteří lidé skutečně jedí ty tabulkové „porce“, jiní snědí trojnásobek. Ve střídmém režimu se to, při dobré organizaci, asi dá, snad i se zapracováním levné ryby jednou do měsíce. Jinak zcela nemožné.
Příspěvek upraven 28.12.25 v 09:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To určitě není možné s dostatečným množstvím zeleniny na osobu a den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to chapu tak, ze za “sestaveni” jidelnicku si uctuje 100,–/den. ![]()
Jinak by to bylo nejspis vareni na 3 dny stejneho jidla v ramci usetreni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná to je ale ne chystání jen pro jednu osobu. Určitě tak pro tři osoby je to reálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, kolik stojí jedna salátová okurka…
… Mám teď " těhu cukrovku" a za zeleninu jsem v životě asi neutratila víc.. jednu okurku mám na den ( když se podělíme se synem, tak ještě míň) kde jsou rajčata, kedlubna, salát.. večerní chleba v tescu 50kč a není ho moc, nebo proteinové housky v tescu za 13 kč kus.. a to jsou jen snídaně, svačiny, večeře.. třeba si ještě uvařit trochu spešl oběd.. no pod 100kč jak kdy 🤣 třeba jeden den jo, druhý den ne 😁 ale samosebou se dá koupit kilo kýty, brambory, udělat řízky ( když má někdo doma chlapy, kteří toho sní..) ale jíst to každý den? A jak říkám, kde je zbytek 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dovedu si představit pro nás, tříčlennou rodinu, uvařit za 300 Kč za den. To přece není žádná věda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše: Více
Proč ne? Zelí a kořenová zelenina? V létě sezónní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit