Jak to zvládáte finančně v průměrných rodinách?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.25 14:38

Finanční situace-jak zládáte v průměrných rodinách

Zdravím,
tuto diskuzi zakládám spíš jako povzdech nebo možná pro pocit, že v tom nejsme sami. Jsme průměrná domácnost, dva dospělí, dvě děti. Myslím, že máme průměrné příjmy-já cca 21tis., manžel kolem 40tis. Jedno dítě je na prvním stupni, druhé středoškolák. Bydlíme v nájmu, bohužel nájem platíme skoro 2Otis. a je to pro naše město opravdu průměrný nájem, levnější neseženeme. Před pár lety se nám žilo docela fajn, dovedli jsme i ušetřit. Po tom co se ceny jídla vyšplhali na dvojnásobné, dáme za jídlo průměrně kolem 18tis. Jinak nemáme žádné zvláštní výdaje, pouze každý pojistku, manžel jezdí do práce autem, takže benzín, důchodové spoření.
Poslední dobou vycházíme od výplaty k výplatě. Najít líp placenou práci se mi tady nedaří, nejsme žádní manažeři ani IT programátoři, pracujeme oba ve službách. Když tady v diskuzích čtu ty nadprůměrné příjmy, mám pocit, že jsme už i míň než střední třída. Nevím, jestli nikdo nepracuje jako průměrný dělník, prodavačka, uklízečka a jiné profese, které nedosáhnou na vysoký příjem.
Snížit výdaje se nám nedaří, nemáme žádné extra výdaje bokem za drahé výlety, dovolené… Většinou se výdaje týkají spíš dětí, oblečení, věci do školy, kroužky… Máte to někdo také podobně v této době?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2625
1.10.25 14:42

Jak mate velky byt? Mate v tom meste pomahajici prarodice? Jestli ne, odstehovala bych se tak, aby chlap nejezdil do prace autem a i vy abyste mela neco lepe placeneho. A 18k za jidlo mi teda prijde opravdu hodně, pokud tedy deti nejsou kulturisti v pubertě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
1.10.25 14:50
@Anonymní píše: Více

proč pracuješ za 21 tisíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
1.10.25 14:52

Upřímně nejak jsem si nevsimla, ze by ceny jidla byly dvojnásobné :think:
A jinak tedy střední třída nejste, no.
Jako neco by slo usetrit na jidle a jinak leda nejakou brigadu, pokud se nedari najit lepe placenou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 14:52

@stinga
Protože tady ve městě se mi bohužel nedaří dlouhodobě sehnat líp placenou práci. Kromě supermarketů kde se pracuje o víkendech, vánocích na směny… Mám zatím zkrácený úvazek kvůli mladšímu synovi, delší mi na tomto místě zatím nenabízí.

• Citovat
  • Upravit
75907
1.10.25 14:53

Přesně, nejste střední třída ani omylem, a průměrná rodina také ne - ale já si myslím, že to zase vyplodil Albot trollí diskusi - ať to tady trochu žije :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 14:55

@Yasmen
Máme tady babičku, která pomáhá v případě nemoci syna a stěhovat se rozhodně neplánujeme. Brigádu bych musela chodit o víkendu a děti skoro neviděla. Jeden syn je na střední škole, sní hodně, druhý je mladší.

• Citovat
  • Upravit
75907
1.10.25 14:55

tak když máš zkrácený úvazek, tak budeš muset začít víc šetřit na jídle, vařit ze základních surovin - je tu o tom asi sto diskusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 14:57

@stinga
Nevím jaký albot by to měl vyplodit. V mém okolí je takový plat běžný u prodavaček v menších obchodech, sociálních službách, kuchařek…

• Citovat
  • Upravit
2579
1.10.25 14:58

Zrovna včera jsme si s rozvedenou kámoškou před školou povzdechly, jak jsme ještě nedávno bývaly střední třída a na peníze si nestěžovaly. Já jsem teda taky sama s dítětem. Teď šetříme, kde se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
1.10.25 14:58

Zkrácený úvazek kvůli dítěti ve škole :D dobrý vtip :D stejně tak, dělám ve službách, ale budu pracovat jen po-pá 8-15 :D no tak to se ale nediv, že máte málo peněz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:00

@mokkk
Já mám v poslední době pocit, že jsme úplní žebráci podle toho, jaké čtu že se pohybují příjmy ve zdejších diskuzích.
Bohužel jsme pouze zaměstnanci ve službách, ne každý může být ředitel a manažer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.25 15:01

@Yasmen
Pracovní dobu takovou určitě nemám. Zaměstnavatel mi větší úvazek nenabízí, jsou tam pouze kratší úvazky.

• Citovat
  • Upravit
75907
1.10.25 15:02

ale já vím, no tak buď budeš mít zkrácený úvazek kvůli dítěti s malým platem, nebo vyšší plat a celý úvazek - nebo musíte víc šetřit,
nic jiného ti asi nikdo neporadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
1.10.25 15:03
@Yasmen píše: Více

Kulturista v pubertě projedl za měsíc 6500, jeho starší sestra projedla 3000 (bezlepková dieta), já 2 tisíce, partner 1500. Minulý rok jsme to z určitých důvodů počítali. Kdybych si odpustila moje ryby a hovězí maso, tak mi těch 1500 taky stačí. Takže mi těch 18k za jídlo taky přijde dost, určitě je tam prostor na snížení té částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat