Jak to zvládáte finančně v průměrných rodinách?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
To mě mrzí. Přeji ať se zdravotně dáš dohromady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Jo, je to šílený. Ono si to lidi mimo školství neumí představit, ale je to záhul. Já jsem za svobodna učila plný úvazek na střední, odpoledne ještě 2× týdne VOŠ a v sobotu jazykovku nebo doučka. Ale cestovala jsem za to pak o prázdninách. Pak jsem začala učit na státní škole, peníze se zvedly, manžel měl slušný plat, takže jsem po mateřské se 2 dětma měla jen částečný úvazek, abych to zvládla. Postupně jsem si přidávala až na plný, ale dál nejdu. Když mám jeden den učit 7 hodin v kuse, kvůli suplům, jsem na odpis. Ale zase, mám obor, kde kdybych chtěla, peněz vydělám daleko víc. Proto říkám svým studentům, ať jdou studovat něco, co má uplatnění, protože lepit pak víc částečných úvazků, nikde nemít HPP, to fakt nejde. A nějaké okrajové obory pro zábavu ať studuje někdo, kdo buď chce žít super skromně, nebo se hodlá vdát za boháče. Podobně jako psala, že prala měsíce v ruce, protože manžel nechtěl dát peníze na pračku… No to teda pardon, s idiotem si rodinu nepořizuju. ![]()
- Citovat
- Upravit
V jak velkém městě pracuješ? Já beru jako recepční, bez nočních, s pravidelnýma službama 30 - 35 tisíc.
A práce pohodová ![]()
- Citovat
- Upravit
Povinné ručení
Zdravím, nevím, jestli už tohle není trošku z jiného soudku, ale i tak to zkusím. Končí mi povinné ručení a vůbec se mi nechce obvolávat pojišťovny. Jak to řešíte vy? Máte rovnou tipy, kde mě to finančně nezrujnuje nebo aspoň doporučení na nějaký spolehlivý srovnávač?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sominka8 píše: Více
Je to fest z jiného soudku. ![]()
Zkus zaběhnout na některou pobočku 4fin, nebo klasicky srovnejto, že jo.
Co bys myslela, že ti tu kdo poradí? ![]()
Jestli chceš, můžu ti dát kontakt na mého 4fiňáka, bude nadšen, že mu sháním kšefty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte na pračku a na obědy a máte 3 děti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sominka8 u auta jsem resila povinne ruceni i havarijko pres klik a nejvetsi plus pro me jako introverta bylo ze jsem nemusela nikoho silene obvolavat. hlavne to mate vsechno prehledne primo pred sebou a prijde mi ze clovek se tak necha hur zmanipulovat do neceho min vyhodneho nez kdyz obvolava pojistovny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Banánek Zelený Ono to v době, kdy jsme si děti pořizovali, bylo úplně jinak. Manžel měl firmu, která celkem dobře šlapala. Pak šla ke dnu. Já jsem měla rozdělané atestace, věřila jsem, že je dokončím. Nepovedlo se. Tak jsme oba změnili obor. A šli jsme finančně z takové té trochu lepší střední třídy do nižší střední třídy a k tomu už tři děti nejdou, to je jasné. Nešlo k tomu ani bydlení (velký barák na vesnici s nutností rozsáhlých rekonstrukcí). Manžel na baráku lpěl, já ho chtěla prodat. Nakonec jsme se stejně rozvedli. Teď jsem byla nějakou dobu bez práce, od půlky ledna zase makám a to na 140% úvazek. K tomu jsem na děti sama, protože ex odešel mimo ČR. I tak jsem stále střední příjmová skupina, protože moje práce je mizerně placená. Lepší se ale dlouhodobě nedaří najít. A v původním oboru, kde jsem kdysi měla rozdělané atestace, jsem už dinosaurus, takže šance na návrat není…
- Citovat
- Upravit
@Snopy123 Napsala bys konkrétně váš příběh s tím, jak jste to přehnali s bydlením a pak prodávali? Asi mi to má co dát
![]()
- Citovat
- Upravit
Váš rozpočet by mě zajímal po položkách, i třeba kolik jsou ty kroužky a dovolené
Strašně zvažujeme, zda jít do vyšší hypotéky nebo ne, proto různé mé úvahy o výdajích.
- Citovat
- Upravit
@andrasteia píše: Více
1. Mizerne placena prace
2. Normalni prace
3.slusnej nadstandard/super vydelek?
Tohle už dnes záleží na tom, jestli má člověk svoje bydlení anebo platí 30tis nájem/hypo. Kdybych měla vlastní bydlení, bude pro mě super výdělek i 35tis čistého, ale bez vlastního bydlení je to pro mě někde mezi mizernou a normální prací a to ještě protože jsem smířená, že takové mzdy prostě v ČR jsou.
- Citovat
- Upravit