Jak to zvládáte finančně v průměrných rodinách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.10.25 15:03
@Anonymní píše: Více

Dát 18k za jídlo, to se máte fakt dobře
To je i s jídlem vás všech ve škole a v práci doufám.

• Citovat
  • Upravit
32248
1.10.25 15:08

@Catalina123 Tobě stačily 2 tisíce na měsíc na jídlo pro tebe? Takže 500 na týden? chlapovi 1 500?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.10.25 15:08

To je 50 korun na jídlo na den?!? Jako vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:10
@Alyss2 píše: Více

A kdyby si odpustila ryby, tak minus 50 za den.

• Citovat
  • Upravit
1177
1.10.25 15:11

Tak máte příjem dohromady 60k, to je ještě dobré a něco se s tím dá dělat. V naší oblasti je nemálo rodin, kteří jsou na tom tam jako vy, akorát že mají 50k, Myslím si, že i tady na emiminu se pohybují lidi s takovými příjmy, akorát ti to sem nenapíšou, protože by dostali čočku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
1.10.25 15:12

Ale on to není jen ředitel nebo manažer. Může to být klidně dobrý řemeslník, zdravotní sestra, lékař, učitel, právník, kadeřnice nebo pedikúrka.. V Praze třeba jakýkoliv trochu schopný vysokoškolák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:16

@Catalina123
Právě mě zajímalo, jestli ještě existují takové domácnosti. Tady se práce bohužel opravdu špatně shání a kromě větších obchodů jsou platy bídné.

• Citovat
  • Upravit
1177
1.10.25 15:18
@Monchichik píše: Více

Jo, on to není zas takový problém. Ale my to s tím jídlem všeobecně moc nepřeháníme. Nejíme zbytečnosti a kupujeme jen základní potraviny, chlap nejí maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
1.10.25 15:19

Základ je dobré finanční plánování - vědět dopředu, co vás čeká, jaké máte pravidelné platby apod. Mám na to super tabulku v Google sheets a vidím, jak na tom jsme, co nás čeká za měsíc, za dva apod. Také si zapisujeme útraty a automaticky se nám generuje report o složení životních nákladů. My jsme 4 dospělí (2× žena, 2× muž) a dlouhodobý průměr za jídlo je cca 15 tisíc. Do práce si děláme zdravé krabičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
1.10.25 15:20

Možná bych zkrácený chápala u skolkoveho dítěte, ale středoškolák a první stupeň se s plným úvazkem, pokud finančně nevychazite, dá v pohodě zvládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:23

Moje oblíbené, jdi dělat vlakvedoucí. Berou každého s maturitou, občas i bez. Budeš mít 40 čistého. Akorát to je nepřetržitý provoz ;) prostě něco za něco ;)

• Citovat
  • Upravit
32248
1.10.25 15:23

@Catalina123 A to si kupuješ svoje jídlo a chlap taky svoje? Na 2 tisíce za měsíc na jednu osobu bych se teda nedokázala dostat a to vařím, peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:25

@Menton
Zvládat se určitě dá. Ale můj současný zaměstnavatel ho nenabízí. Minulý zaměstnavatel ho nabízel, ale ranní a odpolední, víkend žádný volný, chyběli lidi, takže v práci 6 dní v týdnu, děti jsem skoro neviděla.

• Citovat
  • Upravit
1177
1.10.25 15:26

Samozřejmě že existují, ono se na to nedá hledět jen optikou lidí z lepších lokalit - tedy v tomto ohledu- kteří řeknou, že kdo chce, tak si práci vždycky najde, nebo že by za takovou almužnu nevstali ani z postele. Třeba u nás to tedy fakt taková hitparáda není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 15:29

@Catalina123
Ano, jsme prostě lidé pracující v nižších profesích, kde prostě ty mzdy nejsou nic moc. Opravdu si v dnešní době připadám jako úplný chudák, když to čtu. Je mi z toho smutno, protože ne každý má možnost super placené práce a možnost si vybírat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat