Od nového roku chci šetřit.
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Přidávám se k vám. Mě teda dětičky naštvali, že mi pod stromkem mnoho nenechali, i když už jsou docela velcí. Takže je chci trochu finančně omezit, protože si toho asi moc neváží. Omezit chci nejvíc jídlo venku, fast food, kebab. A u sebe obědy v práci. Chci si vařit dietně. Taky mám tři děti. Kapesné mají teda menší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Dítě 2. Stupeň
2. Dítě první stupeň
3. Dítě stále na RD.
Ale tich zbytečných nákupů, hlavně teda když se mnou jdou na nákup základních potravin a nechám tam o 500 víc je už tradice. Protože neustále něco chtějí, teď třeba milka čokoládu, pak horký čokolády do kávovaru, bubletee a braly jsme ještě takový ty pizzy na trojúhelníky, co se prodávají samostatně… před večeří.
Jsem sama naštvaná hlavně na sebe, protože jim to povolim a pak si stěžuju, že jsou na to zvyklí…
přitom vy si tyhle položky mohli kupovat úplně bez problému z toho kapesného, ale to si jen šetří, maximálně z něj koupí někomu pozornost k narozeninám.
- Citovat
- Upravit
@Sakuraodvektla
To mě mrzí, mně teda děti koupily a dokonce i vyrobily nádherný dárek.. vytiskly fotky z telefonu a udělaly takovou rozkládací kostku kde se otevírají nové a nové fotky a to mě opravdu potěšilo, dělaly to podle videonávodu na internetu.
A zvládnete je takhle finančně omezit? Popravdě já mám z toho trochu strach, ale jinde šetřit nechci a i mi přijde nesmysl se omezovat na jiných položkách, když tohle jsou doslova zbytečnosti…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Myslím, že to pochopí, protože jsou to opravdu zbytečnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak za mě, to určitě není špatný nápad… ![]()
A především, v tobě uvidí vzor.
Já bych to pojala tak, že není vůbec na škodu, aby děti věděly, jak zacházet s kapesným a nespoléhat se na druhé…
Ono je totiž dost zapotřebí, naučit děti hospodařit s penězi a nečekat jen na to, co jim kdy rodiče dají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm
Tak záleží, kolik jim je let. Asi raději pojedou do levnější destinace nebo v ČR a budou žít hezky celý rok. A vy si nedáte kávu, tak můžete byt protivná.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja by jsem zacala s jidlem, bubletee, cokolady a podobne lakadla. A to same s kávou. Urcite by jsem jim nechala peníze na kino. A nebo nějaký výlet. Zážitky jsou druha vec. Potraviny se daji omezit. Třeba nakrájet doma ovoce na venek, to same s kávou. Drzim palce.
Taky chci omezit rozpocet na jídlo u nas doma. Nesnažím rozežranost, A zvlášt, když vidim, ze v jiných domácnostech jedi poskromnu. A nebo vůbec neutrácejí peníze venku za jídlo a večera je studena a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to nějaký kompromis, ne utnout vše…my když jsme dostavovali dům, abychom už mohli aspoň bydlet, tak poslední věci a faktury hodně bolely…tak jsme stopli všechny zbytné výdaje kafe venku, zmrzlinu jsem dětem nechala, ale často to proložila nanukem doma…kafe jsem si vařila vždy doma, na cesty do termohrnku, divadlo občas..
Ale už jsme se vzpamatovali a už si občas i to kafe ve městě dám, když 3× za týden čekám na starší dceru…já chci letos omezit nákupy ňaminek a více chystat odpolední svačiny doma…protože ty koláče a dortíky ve městě hodně naskakujî, aby dcera neměla hlad před a po tréninku…ovoce ji moc nestačilo, už jsme to teď ke konci roku zkoušeli…upéct svoje zdravé muffiny, pomazat housku…hrozně bych si přála prodat ještě kupy zbytečných věcí, co ještě zůstaly po stěhování nebo už z toho děti vyrostly…u nás jsou děti malé, tak mám radost, když jim nějakou pecku seženu za odvoz nebo z vinted levněji v top stavu třeba knížky nebo nějakou sportovní výbavu, jedeme hodně sportů, tak to naskakuje, tak snad bude sníh…PS: manžel přes rok má pár přivýdělků a za to létáme a jezdíme k moři víckrát za rok ![]()
Příspěvek upraven 25.12.25 v 06:45
- Citovat
- Upravit
Ty jo, pokud má být cílem ušetřit na týdenní dovču, tak bych asi raději žila královsky po celý rok než letěla na týden do lepšího rezortu.
Ale každý to má jinak.
My bydlíme na vsi, spousta lákadel tak odpadá. Chtěla bych taky omezit „mlsky“ venku, ale spíš skrz zdraví - raději zdravější a rozmanitější svačinu z domu než párek v rohlíku za 50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý nápad.
Já šetřím tak, že peníze odkládám, jen co přijde výplata. Každý měsíc stejné částky. Mám nějaké investice, stavebko a pak přesně ty položky typu dovolená. Kdybych měla šetřit z toho, co zbyde, tak nikdy nic nezbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že pokud omezíš kávičky a dobroty plus ty nesmyslné nákupy, tak ušetříš pro začátek dost. Začni tím a pak uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem srazila výdaje tím, že jsem si zavedla týdenní rozpočet. Na jídlo, drogerii, neřesti. Když ušetřím, převedu v neděli zbylé peníze do obálky dovolená. Funguje mi to poměrně hezky. Jinak na dovolenou pojedeme i bez toho, ale bude to pak takový příjemný bonus navíc. Dětem bych tedy kapesné nesnižovala. Syn má kapesné 1. 000,– Kč. Pod stromeček jsem od něj dostala dvě drobnosti, které ale byly naprosto trefné. Bylo vidět, že nad dárky přemýšlel. Byť jsem nákupy kravín omezila, kafe si klidně venku dám. Stejně tak oběd. Ne ale každý den.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, od nového roku jsem se rozhodla víc šetřit. Onezim tim tedy především sebe a děti.
Dost často utratím peníze za kafe a jídlo když jsem s dcerou venku na procházce, přitom by úplně stačilo najíst se doma a najíst se za třetinovou cenu a ještě kvalitně.
Dále děti pořád někam chodí. To je 2× do měsíce kino s kamarády, tam občerstvení. Bubletee tak 1× týdně, který je teda pěkně hnusný a ještě dost drahý.
No a 30 dalších zbytečných nákupů kravin.
Ono se to nasčítá…
Tuhle položku bych chtěla dost zregulovat a peníze ušetřit, je mi jasný, že děti budou prskat, ale kapesné mají dostačující ( 500 měsíčně + tarif ).
Dala jsem si cíl, že chci tuhle částku ušetřit a použít třeba na lepší dovču, protože si většinou můžeme dovolit jen ty levnější destinace.
Děti mám 3 a letecky je to už taky finančně dost drahé.
Teď si ale říkam, jestli děti radši ocení zážitek z lepší dovči a nebo to jejich občasné povyražení s kamarády…
myslim, že když jim oznámím, že si to mají financovat z kapesného, tak chodit přestanou a radši si peníze budou šetřit… a to já taky nechci, aby se kvůli tomu odstřihli… ale už je tak trochu znám.