Měsíční útrata za jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Za 7tis podle mě nereálný. Ne v dnešní době. To jde když si dáte jedno vařený jídlo a zbytek jídel během dne chleba s ramou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ten oběd v práci myslíš jak? Že se chodíš někam stravovat nebo si děláš vlastní do krabičky? Tvá představa 7 tis Kč mi přijde dost málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva dospělí, jeden školkác a batole… Náklady 10000, z toho 1100 školka jídlo, manžel v práci za mesic dá tu dvojku, ale nechodí každý den, zbytek je za nákupy. Jídlo vařím na dva dny, večeře někdy tepla, někdy ne, tak půl napůl, manžel nesnida, já jak kdy. Jídlo s masem tak 4-5 týdne. Večeře někdy co bylo na obed, někdy pečivo s něčím, někdy vařené teplé. Dost hlídám při nákupech slevy, vždy je doma nějaké ovoce a čerstvá zelenina, na maso plne využívám mrazák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně tu částku za osobu nad 10 let, tzn 5000, říkala i investiční poradkyně. Jako paušál se to bere, když jako nedrtíš každou korunu, ale zas nemáš zdroj domácího zdarma. Takže těch 11 000 mi přijde docela přiměřený. A 7000 úplně mimo mísu, pokud buď nesnížíš hodně z kvality nebo tomu zas nevěnuješ mrtě času, že si všechno vyrábíš a ještě obíháš slevy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To je jídlo zadarmo se dá říct. Běžný smrtelník to má dvě meníčka. Firemní kantýna, tak ten týden no, možná 14 dní.
Jinak můžeš zkusit vycházet veškeré pochutiny a další zbytečnosti a jen kupovat základní potraviny. Dcera bude určitě nadšená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to zní hodně, ale těch 11 000 Kč měsíčně za dvě osoby dnes není nijak výjimečné, zvlášť když kupuješ víc čerstvých potravin a maso. Já mám podobnou útratu za rodinu dvou lidí a taky se to těžko snižuje, pokud nechceš přejít na levnější polotovary nebo méně kvalitní suroviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těch 7000 je úplně nereálných. Naopak, při dnešních cenách mi takové výdaje za jídlo vůbec nepřijdou vysoké. Obzvláště v tomto období, kdy se ovoce a zelenina musí kupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máte nějak nízké ceny, já platim za 1 školní oběd 36,–
posílám tam 700,– na měsíc.
Kdyz si to rozvrhnes po týdnech, jednou týdně nakupovat, pojedeš podle letáku, asi by se dalo vejít do 2000,– - 2500,– na týden ![]()
Chce to rozplánovat celý týden, co budeš vařit, svačiny a kupovat a vařit podle slev..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S těmi cenami za oběd by ses do 8 tisíc mohla v pohodě vejít. Dáme cca 10 tisíc ve dvou i s drogerií a jedním zvířetem. Hodně se snažím kupovat v akcích, pravidelně pečeme různé buchty, denně ovoce a zelenina (u toho hodně záleží, co kupuješ, ta jinou cenu tě vyjde třeba zelný salát versus šopský). Jogurt můžeš koupit bílý za 6 Kč/100g ale klidně i za 20. A to se ti v celkových nákladech nasčítá.
- Citovat
- Upravit
Dva dospělí a dítě 3 roky a tak cca 12-13 tis měsíčně + obědy ve školce.
Když jsem joo šetřila, nakupovala v Penny podle letáku, tak jsme se vešli do 8000, to bylo ještě v létě. Teď zas tak nešetřím a hodně nákupy objednávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to máš super.
Tak jedině fakt vyloženě sledovat akce, plus se dá omezit maso - není nutné ho mít několikrát týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U cen bílého jogurtu jsem se zrovna včera zarazila - jogurt activia za 25,– (v akci!) a vedle jogurt pod značkou řetězce za 8,– ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úvodem se omlouvám, za další diskuzi na téma, kterých je tady víc než dost a za anonym.
Kupuji dost ovoce a zeleniny, vařím většinou masitá jídla, svačiny nám chystám doma- zelenina, pečivo, ovoce, šunky sýry vajíčka…dceři totéž k snídani, nebo piškoty, Brumík Kinder mléčný řez- ale to tak 1× týdně. Já nesnídám. Večeře - někdy teplé- vařím nejméně na dva dny, jinak pečivo a totéž co na svačiny.
?
Nechce se mi to dohledávat a připíchávat se někde jinde anonym proto, že pár známých, kteří sem chodí zná můj nick a nemusí vědět, že tohle řeším. Žiju pouze s dcerou /13 let/ měsíčně utratím za jídlo kolem 11 000,– včetně obědů v práci a škole za které dám kolem 1100,–
Ta částka mi přijde vysoká, ale nedaří se mi to snížit. Optimální částku za jídlo/měsíc si představuju, tak kolem 7000,–. Snažím se abychom jedly zdravě a vyváženě, obvzlášť u dcery se snažím na to dbát, ale zase nejsem žádný fanatik. O sobě si myslím, no spíš vím, že bych měla zmenšit porce
Dnes jsem se od umělé inteligence dozvěděla, že minimální částka, za kterou se můžeme v tomto složení kvalitně a vyváženě stravovat je 10 000,–
To jako fakt