Měsíční útrata za jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše: Více
Da se i vyrobit. Ovesne neni tezke, to rozmixuje kazdy mixer, horsi jsou ty ořechové. Každopádně to vydrží pár dní, kdyz to neni ta UHT úprava (jako na trvanlivém mléce). Stoji 30-50 kc dle výrobce. Dělám si z toho kakao rano, a občas kaši, takže mi vydrží tak na 3-5 dni. Kupuju v DM ovesne, to je tech 30.
Dřív jsem mohla normalni mléko, ted mi dráždí zažívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nesoucím ani tohle. Nedá se to tak říct. Zkus nakupovat na farmářských trzích bio eko maso a zvěřinu a ryby a vím já co. A dostaneš se na tu šumu uĺne lehce. Přesně jak tu někdo psal - vejce v pohodě za deset korun. A když kupuješ občas krepelci třeba…
Jo, taky bych to nedala, je odtud potud, ale zase, kdo jsem já, abych soudila. Každý ať si žije jak chce. Pokud tím někomu neubližuje, je to jeho právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley díky, zase něco vím. Ale přiznám se, že jednou jsme dostali s mužem sójové mléko, a jak nemám ráda plýtvání, vylili jsme to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvěřina od českých lesů není nějak extrémně drahá, ovoce a zelenina přímo od farmářů opět levná. Takže jedině to bio eko maso ale to zase nemají každý den, když chodí do školy.
- Citovat
- Upravit
Jooo, ja si ho jednou ze zvědavosti koupila, že když je tak drahé, bude i dobré. Prd ![]()
Ja kupuju fakt jen to ovesne, ale stejne bych si ho nedala samotné. Ale do kávy či kakaa je dobre, ono je trochu sladke samo o sobě. Za me fakt v pohodě. Jako kravské je proste klasika no, urcite chutná lepe.
Ale ted to bude znít paradoxně, treba ovesnou kaši dělám už jen s ovesnym mlékem i lidem, co mléko piji. S kravským mi přijde moc hutná, s vodou je to jen taková šlichta, ale s ovesnym je fakt dobra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti nevím. Ale u nás zvěřinu od lesu nekoupím. A když se dívám na ceny na tržišti, tak si říkám, že si snad dělají legraci. Ale třeba je to teď jiné, nesleduju to tolik. Jak říkám, zelenina vlastní, brambory ve sklepě, cibule visí, vejce naložená, půl prasete dostaneme. Nesleduju. Jediné, co jsem si všimla, když jsem byla ó měsíci v obchodě, že se opět mírně zdražilo. A hodně zdražila vejce, zřejmě proto, že už platí zákaz klecových? Netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Ovesnou kaši dělám s mlékem obyčejným. A jenom nechám přejít varem, přidám ovoce a je tak akorát. Nemám ráda dlouho vařenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvěřinu už dodají Lesy ČR přes e-shop pomocí doručovací služby. A mezi předřazeným farmářským trhem a supermarketem máš ještě celou řadu dalších možností. Zemědělci treba letos nevěděli co se švestkami, jablky, hruškami a dávali je za minimální cenu. Na vajíčka teď byly akce. Ty ale zrovna řešit nemusím, protože mám od kolegy za 5 Kč/kus domácích.
- Citovat
- Upravit
Normálně v supermarketu. Nebo ho lze udělat doma, ale na to kašlu. Něco jako mandlové mléko, ale z ovesných vloček nebo rýže.
Tam jsou i další vtipy - nepsala jsem všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to vůbec nemusí být obžerství. Rodiče chodí na oběd do hospody, děti ve škole obědy nemají, takže se jim vaří teplá večeře - většinou maso. Jsou to náctiletí kluci sportovci. Úplně neřešíš nějaké marketove akce. Kupuješ české maso, českou zeleninu. Započtes do toho i nějaké stravovací doplňky. Návštěvu vinotéky či hospody. A jsi na těch penězích.
- Citovat
- Upravit
Proč děti nemají oběd ve škole? A rodiče jsou rozežraný pokud chodí každý den na oběd do restaurace. A ten stravovacím doplňkům se nedivím, když rodiče mají 2× denně masité jídlo z čehož jednou kdo ví jakou kvalitu z restaurace. To jsou zbytečně vyhozené peníze. Ale tak když na to mají nebo je to jejich koníček, tak jejich věc. Pro mě strašná představa způsobu života. A samozřejmě se zase nesmí zapomenout pravidelná konzumace alkoholu.
- Citovat
- Upravit
Díky, že to píšeš. Nesnáším cestování. Přesto nekynu a mám tolik zájmu, že vůbec nestíhám. Existují i jiné zážitky než cestování.
- Citovat
- Upravit
Za 7 tisíc budete jíst akorát zdravou trávu na louce. Musíš se smířit s tím, že vše zdražilo a za 7 tisíc to nedáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše: Více
Když budou vychytávat akce, tak to dají. Nebo teď bylo všude levné ovoce, tak se daly udělat zásoby.
- Citovat
- Upravit
Možná je to hnus, ale pro mě je hnus prožrat ve 4 lidech 35 tisíc. To už je dost slušné obžerství.