Dají se vyměnit skla do jiných obrouček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dají se vyměnit skla do jiných obrouček?
Ahoj holky, mám takový problém v prosinci jsem si nechala dělat nové brýle, ze začátku jsem měla pocit, že mi sednou a líbí se mi, ale bohužel jsem se v nich poslední době přestala nějak cítit sebevědomě…
Chtěla jsem se zeptat jestli to měl třeba někdo stejně jako já a co jste popřípadě dělaly..Bojím se to říct manželovi, protože ty brýle nebyly úplně levná záležitost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nedělá se to. Ještě tak u stejného typu obrouček, nebo u dostatečně podobného by to možná šlo, ale ne u úplně jiných. Zajdi do optiky a zeptej se, jaké by byly možnosti. Za to nic nedáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že to nejde. Máš je přesně zaměřené pro tvoje oči a konkrétní typ obrouček.
Kolik stály? Zarazilo mě, že se to bojíš říct manželovi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anastazie888 píše: Více
Rekla bych ze to jde u kovovych obrub, kde jsou sroubky u plastovych obroucek nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Jde to i u plastovych, jen je podmínkou, ze ty nové obroucky musi být menší, aby ta skla sla dobrousit. Ale druha věc je, kolik optik je to ochotno dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anastazie888 píše: Více
Ne, to se mi fakt nestalo, obroucky mi v principu vždy vybere pani v optice, verim jejimu usudku a nevymyslim blbosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem obroučky a paní mě u nich dělala skla, musely být Železný do plastu ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsem si nové brýle před měsícem a v optice si mě fotila v obroučkách a měřila zornice atd. Vše dala do programu k objednávce skel, jelikož mám i cylindry, takže skla jsou dělaná přímo pro tyto obroučky a pokud by došlo ke změně obrouček, tak dobroušením skel by už osy byly úplně jinak. Takže bych se optala přímo v optice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem to nedelala. Zkus je na chvili odlozit a po case se k nim vrat. Mam taky jedny bryle, ktere se mi prestaly libit po zmene barve vlasu, tak jsem vytahla jine. Pred cca 14 dny jsem radikalne zmenila uces a ty puvodni bryle jsou k nemu luxusni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evka156 píše: Více
No, právě proto musí byt ty nové obroucky menší, aby to slo dobrousit pri zachovani os a ohnisek. A samozřejmě, ne do každých to jde a pokud jsou uz ty prvni dost malé, tak to nemusi jit do zadnych, ale obecně to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anastazie888 bála bych se, že se skla zničí nebo po výměně obrouček budeš zase za chvíli nespokojená.
Sama to mám tak, že beru první, které mi sedí na nose, protože s tím mám problém, jen tak některé mi nedrží. Samozřejmě se v nich taky musím cítit dobře, ale výběr mám omezený.
Představa, že si třeba rozmyslím po pěti měsících, že mi chybí sebevědomí v multifokálech, to by byla tedy fakt náročná záležitost. A to bych se to manželovi nemusela bát sdělit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjaF S tim omezeným vyberem mi povidej… Mam hodně úzký oblicej a uz se mi i stalo, ze mi v menší optice rekli, ze nemaji bud nic nebo dvoje dětské.
A i v moji „dvorní“ většinou vybiram tak z 5-6 kusů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam velmi drobný obličej a vybrat brýle byl vždy problém a 2× jsem skončila jako ty, ale musím říct, že to byla unáhlená koupě, přestože jsem v té optice byla klidně půl dne.
Nějak jsem to v těch brýlích přetrpěla, měla jsem je naštěstí jen na řízení.
Každopádně nastal okamžik, kdy se zrak lety zhoršil a bylo třeba přihodit i cylindry a to byla má chvíle…
Poučena jako nikdy, jsem si dala s výběrem na čas a troje vybrané obroučky si nechala odložit na pár dni.
Před tím jsem se ofotila horem dolem a zkoumala a radila se, proste jsem to potřebovala nechat uzrát, protože jak píšeš, nebyly to levné koupě a člověk se v brýlích musí cítit.
Nejdříve jsem tenhle proces absolvovala s brýlemi na dálku a za nějaký čas i na blízko.
Našla jsem dvě optiky, které nejsou sítě a jsou tam letití zamestnanci. V jedné optice jsem koupila brýle na dálku, ve druhé brýle na blízku.
Oboje brýle nosím moc ráda a jsem ráda, že jsem se těch předešlých zbavila…
Kdyby to nebyla tak drahá věc, tak bych ráda i další a třeba barevné, tak mám najednou ty brýle na sobě ráda. Jako dítě a mladistvá jsem preferovala pouze čočky, o brýlích jsem nechtěla ani slyšet.
Rekla bych manželovi pravdu, ale před tím bych se poptala v optice jaké jsou možnosti.
Pokud je nosis pořád a nijak to nepůjde a manžel bude proti novým, tak to budeš muset oželet a příště si dáš pozor.
Ale zkusila bych…vím jaké to je necítit se v brýlích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem to nikdy nepotrebovala, ale pro dite mi to udelali. Rozbil si bryle, uzz nekolikate stejne, tak jsme sli do jiny optiky pro novy bryle. Stary skla nam zabrousil do novych bryli. Vybrali jsme podobny obroucky samozrejne. Nicmene pan v optice je znamy myho taty. Tak nevim, jak ochotne by to udelali jinde.
Jen ze obecne je to mozny udelat:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi se jednou podařilo při čištění ulomit nožičku na brýlích, mám hodně dioptriíí a cylindry, takže skla byla násobně dražší než obroučky. S prosíkem jsem zašla do optiky, tam ochotná paní vyloupla sklíčko a dopasovávali jsme společně, do kterých jiných obrub by se daly zabrousit, naštěstí jsme našli asi tři typy mezi kterými jsem si vybrala a povedlo se. Samozřejmě jsem byla upozorněna, že je to bez záruky, že můžou prasknout a pod. Ale naštěstí se podařilo. Jen výběr byl teda hodně omezený tím tvarem sklíčka. A šlo o plastové brýle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit