Jak moc při nákupu potravin řešíte, jestli je někde levnější?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak moc při nákupu potravin řešíte, jestli je někde levnější?
Poslední dobou si pro sebe a rodinu hraju s jednoduchým nástrojem na porovnávání nákupů potravin mezi supermarkety a zajímalo by mě, jak tohle řeší ostatní.
Vím, že existuje třeba Kupi, ale tam jsou hlavně slevy a letáky. Mně jde spíš o to mít přehled nad celým nákupním košíkem, nejen tím, co je zrovna v akci.
Představa je, že zadám nákupní seznam a nastavím třeba:
maximálně 1–3 obchody
jak daleko jsem ochotný jít
jestli chci co nejnižší cenu, nebo radši všechno koupit na jednom místě
Výsledkem by pak mohlo být něco jako: „V jednom obchodě zaplatíš přibližně 1 450 Kč, ve dvou obchodech 1 280 Kč.“
Zatím je to spíš věc, kterou si skládám pro vlastní použití, protože mě nebaví ručně procházet letáky a jednotlivé aplikace s potravinami. Nejsem si ale jistý, jestli takhle přemýšlí i ostatní, nebo většina lidí prostě jede do nejbližšího supermarketu.
Hodilo by se vám něco podobného? A co by to muselo umět, abyste to reálně použili?
Napadá mě třeba hlídání akcí na potraviny, náhrady podobnými produkty nebo oblíbené značky. Klidně napište i důvody, proč byste něco takového vůbec nepoužívali, to je pro mě asi stejně užitečné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že to není reálné. Udržování aktuální databáze tisíců výrobků ve zhruba deseti supermarketech by vyžadovalo plný pracovní úvazek několika lidí. Součet cen vybraného zboží umožňuje např. aplikace Globusu. Pro úsporu nemá žádný význam. Nejvíc se dá ušetřit nákupem akčního zboží do zásoby a používáním zákaznických aplikací. V prohlížení letáků nevidím žádný problém. Všechny jsou v aplikacích nebo na stránkách supermarketů v pdf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ellomius nemáš šanci udržovat takovou databázi, aby to bylo relevantní. Navíc tam nemůžeš nijak započítat individuální nabídky z aplikací třeba. A na hlídání akci a letáku už stránky apod. jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k čemu to bude. Stejně se musíš do těch obchodu nějak dostat a pokud člověk bydlí v místě kde nejsou pod nosem tak si stejně musí zaplatit i tu cestu. MHD a nebo projet vlastní palivo.
Ano znám lidi co jsou ochotni jet pro pár levných věci na druhou stranu města ale ve výsledku je to třeba stejně drahé když se započítá palivo. Záměrně nepíšu MHD protože tam už můžou být různé slevy a karty. Což by možná bylo plus ale mě by třeba otravovalo, jet na druhou stranu města a dvakrát, třikrát přestupovat protože chci, např koblížků za 10. a ne za 15.
Pokud ten obchod není v docházkové vzdálenosti, tak to pro mě nemá smysl
. Pokud už jako v tom krámu jsem a mám se rozhodnou tak to ano. Tomu rozumím, že si člověk připočítává to, pro něj výhodnější.
- Citovat
- Upravit
Já bych o tohle vůbec neměla zájem. ![]()
Nákupní turistika mě fakt neba a tak chodím tam, kde to mám nejblíž a mám i aplikaci.
Většinu věcí kupuju v akcích, které se pravidelně střídají a přijde mi, že to je v ostatních krámech podobné, akce se střídají, ceny v akcích jsou skoro identické, bez akcí to nemá smysl kupovat a obchody tlačí na pořízení aplikací.
Že bych kvůli nákupu ztrácela tolik času a objížděla město a zkoumala ceny všude možně, to ani omylem ![]()
Pokud bych to měla dál, než mám, tak bych si to nechala vozit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme si vybrali jeden obchod, kam jezdíme každý týden, a kde víme, ze se postupně slevy na všechny veci co kupujeme protočí během pár týdnů. Jinak když neco neni dlouho v akci, tak se přes akcni ceny podíváme jinam, ale týká se to jen dražších položek, kde ten rozdíl je vic než pár korun, typicky kureci prsa, praci prášky apod. Jinak nepočítáme s tim, ze ušetříme úplně na všem. Spíš si teď prohráváme s myšlenkou dělat menší než týdenní nákupy, bez slev treba, protože se občas něco ve slevě zkazi, protože jsme to neodhadla a koupili toho moc, a pak to setreni nedává smysl. Ale jsou lidi, co to extrémně prožívají, kamarádka byla schopna jít koupit rohlíky do jiného obchodu než zbytek nákupu kvůli deštníku na kus. Ta by mozna aplikaci vyuzila. Ale to mi prijde šíleně.
- Citovat
- Upravit
Ja bych si asi apku pro zajimavost stahla, pokud by byla zdarma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková nákupní turistika zajímá hlavně starší osoby, protože mladí na to prostě nemají čas. Když už jedou tohle, tak spíš se koukají do letáků obchodů, které jsou blízko, a nakupují na akci a podle toho vaří.
A důchodci ti nebudou používat aplikaci. Ti jsou zvyklí na papír. Myslím, že jako nápad dobrý, ale nemá to kupce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My si uděláme seznam, co potřebujeme nakoupit a pak jedeme tam, kde mají nejvíc těch věcí z našeho seznamu. Nejčastěji sháníme mléko. Jezdíme tak do větších krámů jen pro dražší položky nebo na větší nákup a vždy jen do jednoho obchodu.
Do všech musíme dojíždět a táháme sebou malé děti.
Obden chodíme do místního obchůdku, kde mají vše, byť o dost korun dražší (mléko mají za 25,– ale i tak ho tam občas koupím), ale je to pohodlnější. Mám to cestou domů ze školky.
Aplikace zajímavá, časem bychom třeba využili, ale momentálně asi ne. Každopádně třeba můj táta slevami žije a jelikož je v důchodu, tak má čas jít do Billy pro dvě mléka, do Kaufu pro kafe a máma koupí po cestě z práce v Albertu maso, tak proč ne
Vše mají u nosu, nemusí dojíždět.
- Citovat
- Upravit
U potravin tohle neresim, ale moc bych to chtela u normalnich eshopu. Kdyz budu chtit treba 5 leku z lekarny, aby mi to naslo eshop, kde zaplatim dohromady nejmene i s dopravou. heureka ani ai tohle neumi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, na takové hovadiny má fakt někdo čas a energii? ![]()
Já vůbec nesleduji akce. Ani v papírové formě, ani na netu.
Nejčastěji nakupuji v Kauflandu, nebo Globusu. Vyjímečně Lidl. Přijedu, vidím ceny, vidím co je v akci a podle toho nakupuji.
A abych objížděla 4 krámy, zabila u toho spoustu času a ve finále ušetřila 150kč, tak to fakt ne …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k casovym moznostem probehnu rychlosti svetla nejblizsim obchodem, takze za me bych to nevuzila vubec. Treba tatka je v duchodu a nakupuje rada rad vyuziva akce, jenze ten si zase rad pravidelne objede vsechny tri obchody u nich ve meste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco jako: " Mámo, vidíš já ti říkal, že je to skvělá appka. Člověk nesmí být líny, proběhnout tři obchody, hele netrvalo nám to ani o dvě hoďky navíc. Ujeli jsme jenom 10 kiláků, ale ušetřili jsme 170Kč. Vidíš já ti to říkám, že jsi se dobře vdala. Na mě si fakt nepřijdou."
Jestli doma stoupnu v ceně, šel bych do toho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuji převážně na Košíku nebo Rohlíku, tam jsou akce jasně viditelné, porovnám, kde je co lepší koupit, to ano. Ale v běžném obchodě prostě koupím, co potřebuji a neřeším. Na to, abych nějaké obchody objížděla, protože sleva, na to nemám čas ani náladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše: Více
Ono i u těch lékáren se nejvíc vyplatí mít jejich aplikaci, nebo aspoň věrnostní kartu. Ale stejně si myslím, že pokud jeden lék někde bude levný, další bude zase dražší než jinde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit