Jak moc při nákupu potravin řešíte, jestli je někde levnější?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Taky většinou dělám týdenní velké nákupy.. a pak se vyhazuje.. akční mozzarela vezmu více, pak se nejí no. Taky uvažuji zda není lepší jít 2× týdně na menší nákup. A do zásoby jen fakt věci s dlouhou dobou spotřeby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuju potraviny online, cca jednou za deset dní si nechám velký nákup dovézt. Pro nějaké věci chodím do Lidlu, které jinde nemají nebo jsou výrazně dražší. A pro menší nákupy chodím do supermarketu, který mám nejblíž od domu. Mám to takhle vytipované i cenově, dražší věci nakupuju v akcích (oliv. olej, kávu, kakao atd.). Zbytek neřeším, to už jsou drobnosti, občas je někde něco dražší, něco levnější.
Takže aplikace by mě možná zajímala jen pro zajímavost, ale nevyužila bych jí, protože největší výhodou je pro mě ten dovoz domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je král letáků manžel. Má jakousi aplikaci letáků v mobilu. Jinou aplikaci netřeba. Přesně ví, že v Albertu jsou v akci např. mléka, meloun a borůvky, v Lidlu kuřecí prsa a cottage, mozzarely, tvaroh, máslo, v Kauflandu zelenina atd. My jezdíme na větší nákupy po nějaké době a ve městě postavili vedle sebe Albert, Kaufland, Penny, Lidl a uni hobby, DM a jiné. Prostě vše u sebe. Jen Tesco je v jiném městě. Takže při jednom výjezdu nakoupíme vše, co potřebujeme. Malý dokup u nás. Včera jsme byli na nákup. Jen Deka na zavařování jsem tam nesehnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už taková apka jsem, nepomáhám lidem vybírat jen elektroniku, ale i kozmetiku nebo léky (online). Jinak souhlas se Šmoulicí, pro spoustu lidí je důležitější čas než ušetřených 150 korun.
Na druhou stranu, já mám rád Fidorky. Když chci jednu, je mi celkem fuk, jestli stojí 10 korun, nebo 18. Když jich chci ale celou krabici, kde jich je 30, tak se vyplatí počkat na akci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak zásadně to neřeším, jezdíme do 2 obchodů, mega nákupy moc neděláme. Ale když mají třeba v akci máslo za 25, tak jich koupím 5 a dám na mrazák, když z mrazáku vytahuju poslední máslo, začnu si hlídat akci v mém obchodě. Podobně řeším i cukr, mouku, ale jestli je jinde sýr o 2,50 levnější neřeším, nekupuju toho tunu a na 20 dkg je rozdíl v ceně 5 Kč a to bych víc projel, kdybych kvůli tomu jel do jiného obchodu, o času ani nemluvě. Řeším spíš celkovou cenotvrobu (neakční cena), třeba Kaufland je z mě neznámého důvodu vnímán jako levný, přitom je nejdražší. Jasně oni vystřelí pár produktů za velmi zajímavou cenu, ale celkově je ten obchod drahý, takže celkový nákupní košík vyjde nejdráž.
Jinak to, co popsiujete je velmi podobné aplikaci Listonic (je pro mobil i web) https://new.app.listonic.com/cs
No a pak je tu Plosky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslel jsem to určitě na objíždění 4 obchodů, na obrázku je srovnání, kdy je tam právě jeden obchod, více obchodů je fakt jen pro pořádného šetřila nebo pro velké nákupy, kdy to už má smysl. Kor, kdy jsou obchody vedle sebe, to vše si tam člověk může přidat, aby to nebylo daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše: Více
zkusím se na to podívat, eshopy jsou v tomhle úplně jednoduché, dva dny práce a mám všechny lekarny, kde mají zboží online v čr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám výhodu, že bydlím ve velkém městě na sídlišti a v dosahu mám Penny, Lidl, Albert a Billu. Hodně nakupuji podle letáků a snažím se vybírat kvalitní výrobky. Napíšu si seznam, kde co mají v akci a oběhnu to. Do obchodu chodím najezená, abych neměla chutě a velký oči
a musím říct, že je to na měsíčním rozpočtu poznat. Dřív jsme vyhazovali hodně pečiva, teď si to hlídám, mám třeba i seznam na počet jogurtů, sýrů…(dětem na svačinu), také si dělám takový hrubý seznam co uvařím a jdu cíleně. Na jednu sranu je to trochu hoňka obíhat 4 obchody, na stranu druhou větší úspora peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ellomius Někomu to asi může pomoci. Záleží jak moc přesné to je, protože taková aplikace u klienta končí ve chvíli, kdy podle ní vybere obchod a pak na místě zaplatí jinou, vyšší cenu.
Nápad špatný není, ale problémem bude mít v aplikaci přesná data.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa píše: Více
Díky, že mi honíš ego, Pepo. Přiznávám, že u kozmetiky je to občas koplikovaný, když jedna věc je nejlevnější v jednom e-shopu, a druhá v jiným. Ale já mám rád když se mi škvaří závity. Třeba pro někoho, kdo má rád Biodermu, můžu doporučit e-shop PanLekarnik.cz
Jinak já, jako Plosky, se vyplatím až při dražších nákupech, takže ženský se mnou neřeší tampony, vložky nebo vypsaný propisky, ale třeba batohy pro školáky ano. A letos už řeším nákup šesté televize. Tohle je nejdivočejší televizní rok.
Příspěvek upraven 15.07.26 v 10:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ellomius mně to přijde jako dobrý nápad, jen nevím, kde bys získával aktuální ceny. To se někde dá stáhnout?
My děláme velké nákupy hlavně trvanlivých věcí jednou za čas v Makru, tak by se mi líbilo mít tam i srovnání s jejich cenami. Nedávno mě překvapil malý místní obchůdek, že měli prací gely o dost levnější než Makro.
A ty eshopy - konkrétně lékárny - bych brala určitě. Mám jich pár oblíbených, kde vím, že mají dobré ceny. Takže při doplnění zásob naházím ve 3-4 eshopech vše do košíku a vidím, kde je to nejlepší. Ale je to trochu otravné a žere to čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
Dělám to stejně, já ten čas mám, takže to hoď klidně na mě. GDPR je samozřejmostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček no vidíš, místo umělé inteligence zase využiju tu tvoji přirozenou!
Teď to není aktuální, ale vzpomenu si na tebe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
AI mě strčí do kapsy, ale tohle zvládnu. Ty věnuj čas užitečnějším věcem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě by to nebylo. Mobilní aplikace na věci tohto typu používám jen v nouzi, mám ráda přehlednost, takže první místo papír a druhé velká obrazovka pc nebo notebook. Nehledě na to, že bydlím někde, kde je peší vzdálenost do středně velkých obchodů(Lidl, Billa, Albert) 5-15 minut, takže nemám potřebu chodit jinam. Vezmu leták, podívám se, co mají v akci a podle toho vyberu obchod, pokud mám v seznamu hodně věcí, které jsou v akci v nějakém obchodě, tak jdu tam a dovyberu podle akcí v něm další věci, ovoce a zeleninu jím a vybírám podle toho, co je zrovna za dobrou cenu), mimo akce nakupuji jen nutné věci, co zrovna dojdou, což je většinou jen pečivo a sem tam nějaká maličkost.
Jinak chystám vaření prostě podle toho, co je za výhodnou cenu.
- Citovat
- Upravit