Moje levná cesta
- Fotoalbum (551)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelsey1 píše: Více
néé, to druhé dítě si vymyslela proto, že si myslela, že tím nebude tak lehce poznatelná, ale ona píše tak pořád stejně, že nejpozději po dvou příspěvcích víš, že je to zase ona
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 píše: Více
Má svou hrdost. Ale pravda, klíče od vrat mu zabavim. Jeden nikdy neví. Uvázat není k čemu, zábradlí nemáme, radiátory taky ne. Leda ke sloupku od terasy a dát delší řetěz, aby se dostal do pokoje a koupelny. Tím bych současné vyřešila dostupnost jídla v kuchyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
Taky jsem si toho všimla. Myslela jsem, že chlad jim škodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Vidíš, že sa dá niečo naučiť od kornelije, vzhľadom na presné časovanie spoločných raňajok, desiaty, obeda už zrejme ani jej muž nechodí do práce. Takže správna dĺžka reťaze je základ správneho hospodárenia ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna13 píše: Více
Až teploty pod 4 stupni. To pak sládnou. Kolem 6-8 jim nevadí, naopak neklíčí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna13 píše: Více
Záleží koľko majú v chladničke stupňov. Ak 7 tak je to úplne ideálne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše: Více
A opravdu jsi měla v celém prostoru ledničky 7 stupňů? Dost se to liší. V práci máme teplotní monitoring na všechny lednice a rozdíly bývají veliké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
To co píšeš se snad ale týká mladých holek v pubertě, tady jsou více než dospělé ženy, které mají rozum a jen chtějí žít co nejdéle co nejlépe, zůstat co nejdéle sebeobslužné, soběstačné a život si užívat i ve stáří. A jestli si k tomu pomůžou sportem nebo změnou jídla, tak je to fajn, ne posedlost.
To, že se tím teď lidi víc zabývají, je důsledek informací, které teď máme k příčinam nárůstu civilizačních nemoci. Chtějí se tomu vyhnout co nejdéle. Nejde o módu. Nikdo nechce být v 60-70 napůl ležák v LDN.
Heleď já mám kila navíc a i když se snažím, tak rozhodně už nikdy v životě nebudu mít 58 kilo (s výškou 170) jako ve 20
ani nechci, covid mě vyskolil, za necelých 6 týdnu 12 kilo pryč. Ale shodit se mi daří až teď a ještě chci, protože to jde úplně v pohodě bez hladu a chuti - a pomáhají mi právě ty tabulky, teda ta aplikace, kam si ráno napíšu co budu jist (díky letitemu zvyku plánovat jídlo, vaření to není problém) a hned vidím, kde můžu přidat, kde ubrat.
Jsem na sladké, teda vždycky jsem si myslela, že jsem až moc, domácí zákusky, moučníky. A teď, když jsem přidala bílkoviny a vlákninu, přestávám mít na sladké chuť. S chutí si dám občas zákusek, dám si ho vždycky, když dostanu chuť, neomezuju se, s Rohlikem není problém přidat dortík do nákupu. Ale zjišťuji, že tu chuť mám čím dál méně. Dám si čokoládový dort a sním půlku, přejde mě chuť na sladké a zbytek doji muž. Dřív bych snědla behem týdne i dva tři - protože mi asi něco chybělo.
Nikdy jsem kila navíc neřešila kvůli vzhledu, jen kvůli zdraví, zatím jsem zdravá a chci, aby to tak zůstalo co nejdéle. Beru sice lék na tlak, ale to v mém věku není nic zvláštního, beru nejmenší možnou dávku a teď, co jsem začala jist vyloženě tak, abych měla co nejvíc živin, ne abych měla za každou cenu málo kalorií, mi.tlak ještě klesá a uvidíme s doktorem co dál. A ty kalorie začaly přirozeně taky ubývat, protože prostě když chci mít dost bilkovin a vlákniny, tak je to méně kalorické.
Jim ale všechno, jen prostě když máme k obědu kachnu, knedlíky a zelí, tak si nedám k večeři smažený sýr a tatarku, dám si ho jindy k obědu a k večeři pak třeba moji oblíbenou brokolici na páře s máslem a česnekem. Apod.
Nehledám si vůbec tuky a podle KT jich jím moc, ale cholesterol mám ok, takže to neřeším.
To, že mi pomáhají KT není posedlost, to je dobrý pomocník pri úpravě stravování, bez nich jsem to neuměla poskládat smysluplně a tím pádem to nešlo dlouhodobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Ne, jen tam, kde byly brambory, v tom uzavřeném kastlíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Je to tak Máme velkou lednici, nastavenou na 5, v šuplíkach na maso ryby je 0-1, v boxech na ovoce zeleninu 3-4. Ostatní 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit