Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
VZP nic neproplácí. A o antikoncepci si raději promluv s gynekoložkou, ta Ti všechno vysvětlí nejlíp.
Nejlépe ti poradí tvůj lékař. Já beru Bonadeu - nízkohormonální.
Proplácení antikoncepce jsem nikdy neslyšela. Zrovna včera jsem si byla vyzvednou balení a jsem -530,– ![]()
Na mutaci si nech udelat test jako samoplatce v laboratoři. Plus minus 1000 Kč.
Beru qlaira, balení na měsíc za 400, netloustne se, pleť je pěkná,žádne pms, slabá menstruace max 2-3 dny, chut na intimnosti omezena, ale to je poslání antikoncepce,aby si tělo myslelo,ze jsi tehu.
Tak jako nevím,kde si slyšela o proplaceni antikoncepce
jinak,co člověk to original.Na každého působí ta samá antiko jinak… ![]()
Ona reakce na antikoncepci je u každého jiná, některé ženy jsou v pohodě, bohužel většina má problémy, ale jejich nástup bývá pozvolný, takže že problém má zjistí až ve chvíli kdy antikoncepci vysadí. Další věc je to akné, antikoncepce ho nevyléčí, pouze může zamaskovat problém. Moje sestra měla akné hodně špatné, nakonec jí s tím problémem pomohla vylučovací dieta kterou musela dodržovat aby zjistila po čem se jí zhoršuje exém, po vysazení některých potravin (myslím že jí to dělalo cokoli co obsahovalo karmíny) akné zmizelo, takže bych to spíš zkusila i takhle. Osobně už dávám přednost jiné ochraně před početím než si ničit zdraví antikoncepcí.
Brala jsem 15 let antikoncepci. Na pleť mi nijak nepomohla žádná. Co se týče rizikových faktorů to by měl zhodnotit tvůj gynekolog, případně si nechat udělat vyšetření. Ant se neproplaci na pojišťovně.
Jakou antikoncepci v těchto případech?
Do tělíska bych nešla, protože zesiluje MS a poškozuje čípek. Je nějaká hormonální dobrá? Doktor mi nevýhody neřekne, ten si to chválí.
A co pesary či symptotermální metoda? Je kondom spolehlivý?
Taky jsem mladá, mám antikoncepci Sunya, zatím třetí měsíc a jsem spokojená. Pan doktor mi ale dělal jaterní testy, aby se přesvědčil, že. Nejsem si tedy jistá, jestli je pro tebe vůbec nějaká hormonální kvůli játrům dobrá
S přítelem jsme do té doby používali kondom a nebyl problém, takže se k němu vrátíme, jestli mi HA přestane sedět.
Tak jdi do Pharmatexu, jsou buď čípky nebo krém. Můžeš zkombinovat se symptotermální metodou, popřípadě s kondomem nebo přerušováním.
(PROSÍM O ZANECHÁNÍ ANONYMITY NECHCI ABY NĚKDO ZNÁMÍ CO SEM CHODÍ ABY TYTO INFORMACE ZJISTIL.. DOTYČNÍ ZNÁ MŮJ NICK.. DĚKUJI )
Ahoj, nikdy jsem neměla antikoncepci ted je mi přes 20 let ale víc jak 25let mi není
mám chlapečka kterému je přes rok a napadlo mě že bych chtěla antinu.. ALE byla by to moje uplně první antina… ještě k tomu bych chtěla nějakou která by mi pomohla na akné ( mám obličej už několik let nonstop samý pupínek ) ale trošku se toho bojím protože nevím co od toho čekat.. četla jsem o špatných zkušenotí.. o laidské mutaci, tloustnutí nebo nechuti k sexu.. nejvíc se bojím té trombozy
a přes to že jaksi nemám důvod.. a ještě mě hrozně moc zajímá jak je to s proplácením antikoncepce u VZP??? zda lze proplácet každé 3 mesíce nebo jen jednou ročně nebo vůbec??