Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak váha sama o sobě je nic neříkající. Záleží na typu postavy, rozložení tuku v těle, kolík máš svalové hmoty atd.
Tak umíš si to vůči sobě docela solidně obhájit. Silní lidé mívají zdravotní problémy. Víš co teď musí nést tvé klouby? Žádná sranda tedy. Tady bych tak nějak začala. Bavit se o mírách, které reálne máš jako o něčem, že nevíme jak vlastně vypadáš je úplně zbytečné, protože je to evidentní, že o reklamu na zdravý životní styl nepůjde.
Tedy záleží čistě na tobě, jak dlouho si budeš moci nalhávat, že tvá váha je ok. Přítel mé sestřenici, taky tvrdí, že mu skoro 80 kg na 165 cm nevadí. Bodejť jo, když sám tloustne a neví co s tím. Zato má sestřenice mívala 52 kg. Teď má docela solidní zdravotní potíže a je jí tedy za co chytit, nicméně hezké to není ani trochu.
Tak váha neni úplně vypovídající. Klidně se svou váhou můžeš vypadat líp, než holky co mají bo 10 kg míň, ale nesportomují. Takže bych se primárně řídila tím, jak se cítíš ve svém těle a ne ručičkou na váze.
Dále je důležité změřit poměr vody a tuků v těle a množství tuku mezi orgány. A důležité vodítko-podívat se na předky. Každý má nějaký genetický základ a někdo toho ideálního BMI nikdy nedosáhne.
Jsi malá, měla bys vážit okolo 50 kilo.. přes 60 je u tvé výšky prostě moc.. já jsem taky mrňavá a musím tlačit a udržovat váhu hodně nízko, abych vypadala dobře..na nás mrňavých je bohužel vidět každé kilo navíc.. někdo kdo má metr 80 tohle tolik řešit nemusí.. vidím to na manželovi, má dva metry a když přibere 5 kilo, není to vidět nikde.. kdežto kdybych já přibrala 5kilo, bylo by to sakra vidět..
@Anonymní píše:
@andelka83 samozrejme, ze 50 na 170 cm bude malo, ale ona ma 151 cm.
Na 151 je 64 kg dost, ono na te male postave je každé kilo navic videt.
Ja mam na 170 cm cca 80 kg a jsem tlusta.
Já vím, taky mám teď spíš víc než míň. Ale kdybych nemívala běžně míň a na tuto váhu zhubla třeba z 80-90, tak bych se cítila dobře. A o to jde. Nemusí hubnout na sílu jen kvůli tomu, že má ještě nadváhu. Obezita je problém. S nadváhou se dá v pohodě žít.
@lucenka píše:
Tak váha neni úplně vypovídající. Klidně se svou váhou můžeš vypadat líp, než holky co mají bo 10 kg míň, ale nesportomují. Takže bych se primárně řídila tím, jak se cítíš ve svém těle a ne ručičkou na váze.
Těžko bude vypadat líp. Nesportuje
@Trojlístek píše:
Těžko bude vypadat líp. Nesportuje
Ano protože vy víte všechno nejlépe. Jak můžete vědět jestli sportuju nebo ne? Dříve ne, ale začala jsem. A vy jak vypadáte vy všichni umí blbe kecat tak se nad sebou laskavě zamyslete jo.
Já mám 170cm. A na váze mi to dává 77kg.
Jsem se sebou spokojena. Jestli se cítíš dobře taková jaká jsi tak není co řešit.
Před rokem jsem měla 95kg. Dostávala sem urážky ze všech stran. „Díky“ depresím sem shodila o 18kg a dostala zdravotní komplikace.. Stále ty urážky jsou na mě mířené. Ale naučila sem se ti ignorovat a začala se mi rada..
Za me je to dost. Mam 158 cm a momentalne 59 kg, ale jsem v redukcnim rezimu. Nelibim se sobe ani trochu. Spokojena jsem pri 52 kg, spise ale 50. Ty jsi jeste mensi, takze lehka nadvaha to je, ale tak jestli se sobe libis ![]()
@Anonymní píše:
Ano protože vy víte všechno nejlépe. Jak můžete vědět jestli sportuju nebo ne? Dříve ne, ale začala jsem. A vy jak vypadáte vy všichni umí blbe kecat tak se nad sebou laskavě zamyslete jo.
Ptala ses na nazory a ted se za ne rozcilujes? ![]()
@Anonymní píše:
Já mám 170cm. A na váze mi to dává 77kg.
Jsem se sebou spokojena. Jestli se cítíš dobře taková jaká jsi tak není co řešit.
Před rokem jsem měla 95kg. Dostávala sem urážky ze všech stran. „Díky“ depresím sem shodila o 18kg a dostala zdravotní komplikace.. Stále ty urážky jsou na mě mířené. Ale naučila sem se ti ignorovat a začala se mi rada..
Tyjo já už tohle čtu od několikátého člověka a fakt mi to přijde neuvěřitelné. Ne že bych ti to nevěřila, ale spíš že by mě nenapadlo, že to někdo nahlas někomu vyčítá.
Jasně, že si v hlavě něco myslet můžu, ale pokud by na to ten daný člověk nezavedl téma, tak to prostě z pusy nepustím.
Jediný u koho to asi chápu, tak je partner.
Ne že bych snesla zlé řeči a urážky, ale od toho by mi přišlo relevantní, aby mi řekl kdyby moje vizáž už překračovala nějakou únosnou míru.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se vás tady zeptat jestli se vám váha 64 kg při vyšce 151(jsem hodl trpaslík) zdá normální. No já nikdy nebyla nijak hubená a už nějakou nějakou dobu držím ddietu. Začínála jsem s váhou 79 kg a to jsem v té době při své výšce měla opravdu hodně. No každopádně už jsi, ale teď začínám říkat jestli bych spíš místo hubnutí se neměla snažit váhu si udržet ráda bych tak 60 kg. Přítel mi teď říká, že mi to moc sluší, ale prý je to na mě jak já budu chtít. Nechci být zase samá kost a kůže, taky posvislá prsa(ty jsem na sobě měla vždycky ráda a připadala jsem si tím aspoň trochu sexy). Ráda bych slyšela vaše názory, protože já si myslím, že třicet kilo na víc je dost, ale těch 10 až 12 kg navíc ničemu neuškodí a aspoň je pak ženskou za co chytit a na druhou stranu navypada jako koule.
Váha je celkem nicnevypovídající údaj…lepší je měřit se, záleží na tom, jak máš rozložené tuky, jestli rovnoměrně tak nějak po celém těle, nebo převážně na jednom místě, na poměru tuků a svalů, vody…hodně žen bývá zblblých z extrémně hubených modelek z časopisů a pod, což ale není vůbec přirozené a pro běžnou ženu nereálné - ( pokud to nemá dané od přírody ) pokud si chtějí zachovat zdraví a energii…zdá se mi, že na to pohlížíš rozumně, takže spíš se teď snaž váhu udržet a třeba i zpevňovat, sportovat, třeba časem ještě něco málo shodíš, ale pokud jsi tak spokojená..tak si myslím, že to je to hlavní. Mně se u žen taky vychrtlost nelíbí. U nikoho vlastně
A některé ženy jsou sice vyzáblé, ale takové beztvaré a rosolovité, že to není vůbec hezké. Proto si myslím, že pohled do zrcadla je důležitější, než číslo na váze…
@Parninas bohužel. Přišla jsem diky tomu o kamarády stydeli se za me když jsme šli třeba k vodě. A mela sem plavky nebo jenom obyčejné tilko a kratasy. Ted mám 2 věrné kamarádky a sem spokojena