Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mladší dcera taky trpěla na mokvající opruzeniny, ale jediné, co zabralo, byl právě ten Imazol přes den + na noc Imazol a na to ještě genciána. Myslím, že jsem omývali slabě růžovým roztokem hypermanganu, ale to si nejsem jistá… Zkusila bych pediatra, jestli nemá nějaké účinné vysušovadlo… ach jo, je to trápení:( Ať jste brzy bez opruzenin ![]()
Ahoj,
zkus si koupit v lékárně zinkovou mast…vysušuje! Já ji mazala malému na mokvající atopák a pak to překryla Lenienskou mastí.
ahoj dobrá je msta od Justu s Nanucou a Rosalinou,sto jí asi 370kč 60ml
je drahá,ale dobrá,pokud máš někoho kdo ji prodává,měl by ti ji půjčit jestli to pomůže
já na ni nedám dopustit
ADA76 píše:
Ahoj,
zkus si koupit v lékárně zinkovou mast…vysušuje! Já ji mazala malému na mokvající atopák a pak to překryla Lenienskou mastí.
Malýmu jediný ze všech těch mastiček co jsem zkusila fungovalal právě zinková mast. Namíchali přímo v lékárně do takové malé bílé kulaté krabičky.
U nás fungovalo vysušení genciánkou a pak mazat bambuckým máslem nebo mastičkou na bradavky z DM drogerie. Tu používám teď skoro na všechno
Na suché rty, prasklé koutky a obecně na vysušenou kůži. A když začíná opruzenina, ještě je to jen zarudlé, tak to zabere hned.
Taky máme problémy se stolicí, nevím jestli ze zubů… Dávám malému lactobacilky baby na obnovu střevní flory a na zadeček Imazol- je to krém pasta takže zanechává vrstvu. Nechám ho ale chvilku zaschnout než prcka zabalím do pleny. Dobrá je i ochraná pasta od Menalidnu, ale je to velké balení…
my jsem si donesli ošklivé opruzeniny z porodnice, malý to měl do krve. Takže jsme mazali genciánkou a pak ondřejovu mast (stojí cca 6O kč). To jediné nám zabralo.
Ahoj, díky moc všem za odpověď! Už jsem vyzkoušela snad vše co, se tu od vás objevilo (kromě drahých mastí). Zatím se situace snad jen zhoršuje
připadá mi, že to nemá řešení, když 10× denně mastičky nanesu a vzápětí smývám, protože se malá opět pokakala
navíc, nejhorší opruzeniny má mezi půlkami, takže jí tam mastičky ani moc nedrží a když je bez plen tak stejně má půlky u sebe, takže to ani nevětrá
Veronika
Ahoj Verčo,
ještě jsem zapomněla. Pokud používáš vlčené ubrousky, tak na ně zapomeň. Malou omyj pouze vodou a tvrdým mýdlem (ta vysušují), asi nejlépe nějakým dětským. Jo, a pokud dáváš jednorázovky, tak do ní vlož ještě klasickou látkovou plínku. Zní to divně, ale je to odzkoušené na celkem dost dětech - mamka pracovala v kojeneckém ústavu.
Radila jsem Ti Ondřejovu mast, v Podkrkonoší se jmenuje Vrchlabská mast - je dělaná z bylinek a recept je snad stoletý a fakt zabírá.
Ahoj. Tak mi jsme měli ten stejný problém a musím říct, že jsem vyzkoušela snad všechny mastičky a nic nezabíralo.Už mi právě plakala i jen při rozbalení a tak jsem byla bezradná. Až mi kamarádka poradila obyčejný dětský zásyp. A opravdu zabral a do dvou dnů měla maličká zase klid. A jak holky píšou taky jsem neutírala vlhčenýma ubrouskama ale opláchla jsem ji vždy vodou. ![]()
ahoj! díky za radu. My už máme naštěstí po problému
zabral roztok Rivanolu od naší dr. velmi rychle a jako zázrakem. Co se týče vlhčených ubrousků, ty jsem na stolici stejně nikdy nepoužívala a vzhledem k tomu, že malá teď jen kakala, tak byla furt pod vodou
teď je na díetě a díky tomu je i průjem zvládnutý Zdravím Veronika
Ahoj, prosím můžete mi někdo poradit? Měla by to být modrá tekutina na opruzeniny, která vysušuje a jmenuje se nějak gentianol, gencianol …
Nevíte někdo její přesný název? Popř. máte zkušenosti s tímto?
Předem díky a hezký den všem ![]()
ahoj, je to tzv. „genciánka“ nebo taky „fialka“. Mají v každé lékárně za pár korun. Je to fialová voda a pozor hodně barví e nejde moc vyprat! Veronika
Dobrý den,mám sedmiměsíční dceru a po průjmu z dysmikrobie má mokvající opruzeniny,jejichž hojení se zatím nezlepšuje.Stolice cca 10× za 24 hodin.Zatím používám:koupele a oplachy z řepíku či černého čaje,po osušení ošetřím genciánkou a následně aplikuji Imazol,příp.Pityol nebo Sudokrém.Pokud mohu, nechávám dceru bez plen,pak aplikuji pouze genciánku,ne krémy.Nemáte někdo s něčím takovým zkušenosti?Děkuji za odpověď Veronika