Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Před nějakou dobou jsme měli doma moly, tak jsem nakoupila vzduchotěsné dózy Ikea KORKEN s gumou na víku. A dnes zase našla moly a jejich pavučinky v čočce v této dóze.
Předpokládám, že už tam byli a neviděla jsem je, když jsem tam čočku přesýpala. Nebo je možné, že se dostanou z venku i tam? To snad ne ![]()
Má s těmito dózami někdo proti molům zkušenost, příp. doporučuje něco jiného??
Předem děkuju!!
Je možné, žes tam nasypala kontaminovanou čočku. Chce to všechno vyhodit, obaly pořádně vymýt a koupit novou čočku.
Spíš bych řekla, že už v té čočce byli, protože tyhle sklenice s gumou jsou jediné, do čeho se mi moli nedostávají (na rozdíl od všech možných šroubovacích).
Čočku vyhoď, vymej dozu a až si při eses novou čočku tak ji soupni napřed tak na den do mrazáku stejně tak mouku, rýží apod nebo to můžeš prohnat mikrovlnkou, ale to nevím co je u čočky lepší…mělo by to zabít zárodky molu takže se ti tam pak nezačnou množit…taky s moly bojujeme..rozmnožili se mi v dětských kukuricnych krupkach teď přes léto…🙈
Tiez hlasujem za kontaminaciu predtym ako sa dostala cocka do dozy. Podobne dozy pouzivam na caje a funguju perfektne. Len si skontroluj ci to poriadne dolieha, cca u 1 doze z 10 sa mi stane ze z vyroby nedolieha a treba trosku prihnut ten drot aby pekne doliehala po celom obvode.