Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
na tváři se mi objevili tyto „výrůstky“. Vždy jsem se je snažila vymáčknout, zda to není beďar. Vytekla z toho čirá tekutina.
Jak tam jsou ty tři pod sebou tak ty mám už asi 2 roky. Loni jsem s tím byla u kožní, která mi na to nic neřekla a k sestře mě poslala na tekutý dusík.
Ale nepomohlo to. A teď se mi k tomu objevil další, viz. druhý obrázek.
Tak včera jsem šla opět ke kožní, která opět nic neřekla a poslala mě znovu na tekutý dusík. Tak jsem se vyptala sestry a ona, že se to musí tím dusíkem provádět každé 2 týdny dokud to nepomůže. To mi před rokem neřekli… a o tom co to může být také nic neřekli.
A dnes se mi objevil další jeden ťuplík…
Zjistila jsem si, že to mohou být molusky. Akurát to nesvědí, a mám jen tyto, o kterých jsem psala, takže se to tak moc nemnoží, jak se píše na internetu (ty tři růžové mám už 2 roky a až teď přibily ty dva další).
Chci mít hezký obličej, co dělat ![]()
Nejsou to spis bradavice? Segra je měla taky, vypalovali to tím dusíkem, ale pomohlo to vždy na chvíli. Musela pak zničit jednu mateřskou, kterou měla někde na ruce a zmizely všechny. Molusky dětem kožní buď propichla a vymackla, nebo na to napsala takový jakoby lak, kterým se to mazalo. Ale molusky se rychle šíří, syn si přinesl jednu a za chvíli to přenesl i na druhého a měli toho plné ruce.
Mně to jako moluska nepřijde, dcera je kdysi měla a byl to takový hodně vystouplý pupínek, uprostřed propadlý, molusky časem zrajou, měněji tvar a víc vystupují nad kůži, když se zmáčknou, tak se z nich dostane taková bílá kulička, taková celkem tuhá, není to jen vodička…potom se ztratí…ale ta krev z toho a ta bílá kulička jsou infekční, takže se zase může udělat jinde, musí se dezinfikovat…
Ani napodruhé tě nenapadlo se doktorky zeptat, co to konkrétně je?
Mě to přijde spíš jako tuková bulka, na druhé fotce skoro jako piha, ale určitě to tu neposoudíme odborněji, než na kožním.
To urcite nebudou molusky. Radi se vysevaj, prenasej i jinam..dcera je mela a vnitrek nebyl tekuty, ale tuha kulicka..
@Kriss Tina píše:
Nejsou to spis bradavice? Segra je měla taky, vypalovali to tím dusíkem, ale pomohlo to vždy na chvíli. Musela pak zničit jednu mateřskou, kterou měla někde na ruce a zmizely všechny. Molusky dětem kožní buď propichla a vymackla, nebo na to napsala takový jakoby lak, kterým se to mazalo. Ale molusky se rychle šíří, syn si přinesl jednu a za chvíli to přenesl i na druhého a měli toho plné ruce.
Ja prave vubec nevim
a zadnou materskou ani jinou bradavici nemam ![]()
@unuděná píše:
Ani napodruhé tě nenapadlo se doktorky zeptat, co to konkrétně je?Mě to přijde spíš jako tuková bulka, na druhé fotce skoro jako piha, ale určitě to tu neposoudíme odborněji, než na kožním.
Nase kozni je dost neprijemna. Byla jsem loni objednana jinam, s cekaci dobou 3 mesice, a jako naschval jsem omarodila, takze jsem nejela, pak jsem se na to vyprdla, byla by dalsi cekaci doba…
Bradavici poznáš tak, že má vprostředku kořínek, to z téhle fotky opravdu nevypadá. A hlavně bys jí nevymáčkla, to by bolelo a netekla by z toho tekutina.
@unuděná píše:
Bradavici poznáš tak, že má vprostředku kořínek, to z téhle fotky opravdu nevypadá. A hlavně bys jí nevymáčkla, to by bolelo a netekla by z toho tekutina.
No to na bradavici opravdu nevypada. Podle fotek z netu to vypada jak molusky… tak ja nevim ![]()
Ze by to bylo treba z kosmetiky, makeup pouzivam ale jen jako korektor. A porad jeden a ten sami uz asi 8 let. Vecer se poctive odlicuji.
Ale je pravda, ze jsem asi posledni rok odlucvadla nekdy i jen mikro hadrikem bez pripravku…
jinak me uz nic nenapada
Taky si myslim, ze molusky spis ne. Ty by se sirily rychleji, navic u molusek by stacilo propichnout a vydesinfikovat..neobjevovaly by se na stejnych mistech..zkusila bych jinou kozni