Monitor dechu a planý poplach?

104
12.5.13 11:40

Monitor dechu a planý poplach???

Zdravím všechny,
potřebovala bych radu, máte některá zkušenosti s planým poplachm u monitoru dechu? Dnes v noci se nám 2krát po sobě během půl hodiny rozezněl, malá šla hodně špatně probudit! Dostala jsem velký strach, zda usnula tak tvrdě, nebo zda byl nějaký problém, když sme s ní začali třást, normálně dýchala..žádný známky modrání nebo tak něco… Mám strach aby se to neopakovalo a nebylo to horší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
12.5.13 11:43

Kolik ji je a hybe se uz po postylce?
jinak deti nekdy ani ten sileny alarm neprobudi - maly se nam odkulil uplne do rohu postylky, alarm rval jak sileny a on klidne spal dal - nic mu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
12.5.13 11:43

Ahoj já ho vyndala, protože nám dělal často plané poplachy..
Jak je malá stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
12.5.13 11:44

@Ali-Ali Taky tak, když se spustil malej si dál pochrupoval a šlo mi ho špatně vzbudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
12.5.13 11:44

Ahoj,

nám taky spouštěl monitor ze začátku plané poplachy, bylo to protože malá měla nízkou hmotnost, když jsme přišly z porodky domů, měla necelý 2,4 kg… A když tvrdě usnula a dýchala tak pomalu a lehce tak se rozhoukal… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6806
12.5.13 11:45

Jak staré máš dítě?
alarmovala nám vcelku běžně, u mých dětí několikrát (novorozenci, malí kojenci). Zejména Nanny to dělá. pokud je dítě OK, tedy dýchá, není modré atd, tak neboj. Když tak zítra cinkni dr, ať Tě třeba pošle na dětskou kardiologii, pro jistotu, ale jinak asi nic.
Pokud by to nebyl planý poplach, tak by na dítku bylo něco vidět, chůva neječí hned, ale má prodlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.5.13 11:46

Jsou jí necelé 3 týdny, v postýlce se nehýbe, je v zavinovačce a maximálně hází rukama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.5.13 11:46
@i_ivankaa píše:
Zdravím všechny,
potřebovala bych radu, máte některá zkušenosti s planým poplachm u monitoru dechu? Dnes v noci se nám 2krát po sobě během půl hodiny rozezněl, malá šla hodně špatně probudit! Dostala jsem velký strach, zda usnula tak tvrdě, nebo zda byl nějaký problém, když sme s ní začali třást, normálně dýchala..žádný známky modrání nebo tak něco… Mám strach aby se to neopakovalo a nebylo to horší!

Stalo se nám to dvakrát, když měl syn jeden až dva týdny - asi jak byl ještě malinkatý, tak je pro monitor občas těžké zaznamenat dýchání…dodnes nevím, jestli to byl planý poplach nebo ne :nevim: Pak když byl už větší tak se nám to nestalo ani jednou. Kolik je miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.5.13 11:47

Ještě vzpomenu příhodu, dítě v posteli na chůvičce, vzhůru, žvatlá na mě a chůva stejně spustila… tak asi tak. Já jsem ale zastánce radši 100× zbytečně vyletět, než 1× pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.5.13 11:49

3týdny… neboj, dítko je malé, lehké, chůvička může hůř snímat povrchní dýchání ve spánku. Zavolej pro svůj klid mudře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.5.13 11:51

Malá má více jak 4 kila, není zase až tak lehká, aby to monitor nepobral..Uvidíme dnes v noci..ale bojím se usnout a pořád koukám zda dýchá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.5.13 11:54

Kde ten monitor máte? U nejmenších mimin je vhodné ho nemít pod matraci, ale na matraci, psávají to i v návodu. Jinak samozřejmě mohla mít apnoickou pauzu a těch dvacet sekund se nenadechnout, u mimin se to stává a od toho ten monitor je. Kontrolovat ji nemusíš, to za tebe udělá ten monitor. Klid, prostě se to stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.5.13 11:58

@i_ivankaa
neboj se, prave proto ty monitory jsou, aby te vzbudily kdyby neco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.5.13 12:00

My měli monitor pod matrací a asi 3× se nám stalo, že začal pípat. Já samozřejmě po šestinedělí byla i ve spánku pořád jakoby nastartovaná, měla jsem o malou neustálý strach, už z toho důvodu, že neměla zdraví úplně v pořádku. Pamatuji to bušení srdce a pozorování malinké, jestli je vše v pořádku. Tak se to asi občas stane, je to jen elektronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.5.13 12:00

Nám zase pořád spouštěl monitor dechu Nany falešné poplachy - měla jsem ho půjčený od kamarádky po roční dcerce. Tak nevím zda to bylo tím, že měl jít na nějaký servis, aby ho zkontrolovali zda je OK (u Nany se to má dělat po 2 letech) nebo nevím čím to bylo, ale poplach mi spustil několikrát a malý byl při tom v pohodě. Tak sem ho vrátila kamarádce a koupila si nový jiné značky a ten zatím v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí