Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, neprodavate nektera monitor dechu od Jablotronu - nanny? Nebo nemate slevu na nakup tohoto monitoru? Dekuji ![]()
Pokud mužů, spis bych doporučila babysence. Když jsme ho sli kupovat taky jsme původně jeli pro nanny a bylo nám to rozmluveno, jakmile se vám ditko začne pohybovat po postýlce bude vám to dělat planý poplachy (dokonce nám to potvrdili i jiné maminky) pro malé mimco dobré, ale jakmile budete používat dyl a mimco bude cestovat tak by to mohl byt problém
babysence nám to zatím (tuk tuk) neudělal a to malý cestuje z jednoho konce na druhy 😂
Snad nevadí recenze ![]()
@Alanies píše:
Ahoj holky, neprodavate nektera monitor dechu od Jablotronu - nanny? Nebo nemate slevu na nakup tohoto monitoru? Dekuji
Dobry den, ja mam monitor Tomy. Neprodam, ale dam.
@Cloui Mě Nanny nedělal falešné poplach a to ho obě děti měly do roka. To že si někdo myslí že se jedná o falešný poplach neznamená že se o falešný poplach jednalo. Monitor nesleduje dech v rovnici dýchá - nedýchá, on i sleduje dechové vzorce - pauzy mezi jednotlivými dechy a upozorní i na případ že by problém mohl nastat bez toho aby dítě v reálu dýchat přestalo.
@Alanies Já bych se hodně rozmyslela koupit z druhé ruky. Stejně budeš muset koupit novou desku.
@Heivka tak i tak… neumim si představit ten šok kdyby mi to začalo houkat, jen pro nic za nic… vzhledem k tomu ze to děla opravdu velký ruch, tak to dle mě musí byt šok i pro to dítě.. ale každého věc a jeho rozhodnutí ![]()
@Cloui On právě má ten alarm to dítě probudit aby se dech srovnal. Já to probírala s neurologem, protože moje holčička do půl roku usínala tak hluboce, že se zapomínala nadechnout. Bez monitoru by se pravděpodobně zapsala do statistik SIDS. Já se s ní na neurologii původně dostala kvůli jinému problému (slehlá hlavička) a tohle jsem tehdy zmínila jen tak mimochodem, dcerce bylo čerstvě 9 týdnů a stalo se to v té době cca 3×, to jsem ještě nevěděla že mě taková probuzení budou čekat 2× za noc do jejich 6 měsíců, první na co se neurolog zeptal bylo jestli máme monitor Nanny, a pokud ne tak koupit tenhle. Jinak dcerka byla a je úplně zdravá jen prostě moc tvrdě usínala, většinou to v noci znamenalo po spuštění monitoru zkontrolovat barvu kolem rtů (kdyby byla namodralá tak volat záchranku), trochu s ní fyzicky zatřást a mohlo se spát dál, většinou se malá ani neprobudila. Když to v půl roce ustalo, tak jsem se ještě několik týdnů v panice budila a každý den několikrát kontrolovala že monitor funguje a že pod postýlku nespí pes (on monitor je schopný snímat i dech psa, když se bude dotýkat postýlky), dcerka z toho naštěstí vyrostla. Dnes je z ní zdravá a šikovná skoro 20 měsíční slečna a tohle je s úlevou zapomenutá vzpomínka.
@Cloui píše:
@Heivka tak i tak… neumim si představit ten šok kdyby mi to začalo houkat, jen pro nic za nic… vzhledem k tomu ze to děla opravdu velký ruch, tak to dle mě musí byt šok i pro to dítě.. ale každého věc a jeho rozhodnutí
No mně se stávalo pravidelně, že jsem zapomněla vypnout. Jinak nám houkala poprvé, když spala v zavinovačce. Doktor řekl, že pravděpodobně ztratila kontakt a podruhé už když vylezla. A to, že je to šok pro dítě, to je správně.
@Heivka pokud je to takhle tak to potom jo. Já jen napsala zkušenost, vím ze se mi stalo ze jsem malého zvedla a zapomněla to vypnout, úplně se lekl a plakal asi ještě 10min než se mi ho podařilo plně uklidnit. Zase do doktor to jiný názor.. každý vám řekne podle svého uvážení a svých zkušenosti, nám pravé doktorka sama říkala ať si hledáme plány poplach ze se dítě muže opravdu hodně leknout a muže mu to způsobit problém, ze by mohl potom i špatně nebo pozdě začít mluvit apod.
ale zas je to jen další názor dalšího doktora
myslím ze kdybych se zeptala jiného tak řekne zas úplně něco jiného 😂 😂
@P4ja právě na ty soky z toho nás upozornila doktorka. Ze to muže ale zase nemusí mít nějaký špatný vliv na to ditko do budoucna.
@Cloui píše:
@P4ja právě na ty soky z toho nás upozornila doktorka. Ze to muže ale zase nemusí mít nějaký špatný vliv na to ditko do budoucna.
Nj, ale jak to tedy chceš udělat? Nechat dítě umřít, protože to pískání může a nemusí mít špatný vliv do budoucna?
Zatím asi nikdo nic jiného a lepšího nevymyslel ![]()
@Alanies tady na bazaru máš monitory: https://www.emimino.cz/…ka/monitory/
jen po dvou letech se má koupit deska nová, pozor na to!
Je možné koupit Nanny z druhé ruky?
Pokud je snímací podložka starší než dva roky, nekupujte ji. Po této době může kvůli opotřebení nebo nesprávnému zacházení senzor ztratit svoji citlivost a podložka by se neměla dál používat. Podložku není možné kalibrovat.
Opatrnost se vyplatí i u nákupu Nanny mladší dvou let. Nikdy nevíte, jak se původní majitelé k výrobku chovali. Pokud jim například podložka spadla na zem, mohl se senzor poškodit.
Pokud přece jen máte starší Nanny, monitorovací jednotku můžete dál používat, ale dokupte si k ní novou podložku. Když vše zapojíte do sestavy, vložte nové baterie. Pokud jednotka pípne a probliknou všechny diody, je v pořádku a můžete ji používat.
https://www.nanny.cz/…aste-dotazy/
Ahoj holky, přidám s dovolením dotaz. Ráda bych také pořídila Nanny, předtím u dcery jsem měla monitor půjčený od tety. Teď samozřejmě po shlédnutí ceny nového monitoru Nanny mne polilo horko, ale mám strach z použitého. Půjčení tady v porodnici 900,– / 6 měsíců, takže to si můžeme ten nový rovnou koupit už. Co byste poradily maminky?
![]()
@shadowbabe píše:
Ahoj holky, přidám s dovolením dotaz. Ráda bych také pořídila Nanny, předtím u dcery jsem měla monitor půjčený od tety. Teď samozřejmě po shlédnutí ceny nového monitoru Nanny mne polilo horko, ale mám strach z použitého. Půjčení tady v porodnici 900,– / 6 měsíců, takže to si můžeme ten nový rovnou koupit už. Co byste poradily maminky?![]()
Já to dělala tak, že krabičku jsme půjčili od švagra a stihli to ještě v těch 2 letech. A teď jsme jim dali peníze na novou desku. Starou bych z druhé ruky nekoupila. Krabicku ano, ale desku ne. To mně ta porodnice přijde lepší, protože tam to kontrolují.
@shadowbabe já ji mám doma po první, používat ji už nehodlám. Ale máme ji t. r i a půl a prý dělají kontrolu jen do dvou let