Vhodná postýlka pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
2.3.20 12:09

vhodná postýlka pro miminko

Ahojky,
chtěla bych se s vámi poradit nad výběrem postýlky pro miminko. Jsem prvorodička tudíž nevím a nemám s čím porovnávat :(. Neumím se rozhodnou který typ postýlky je vhodnější. Nabízí se klasická dřevěná postýlka s vyndavacími šprušlemi nebo postýlka s odejmutím celé bočnice. Od začátku se mi více libí ta druhá varianta ale mám obavy aby byla potom dostatečně pevná pro starší dítě, které by mohlo z ní samo vylézat. Nebo je lepší se přiklonit k první variantě co se týče pevnosti a stabilnosti?? A není možné aby se dítě seklo při vylézaní ven??
Děkuji všem za rady a svě zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76102
2.3.20 12:15

Bočnici odděláváš právě proto, aby dítě mohlo samo vylézt - jelikož normálně vyleze, když tam bočnice zůstane, přelézá dítě vrchem a padá z dost velké výšky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
2.3.20 12:29

Stabilitu to má dobrou, navíc můžeš mít bočnici sundanou rovnou a kojit vleže :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
2.3.20 12:42

@Anetnu98 A kde si vzala představu, že je ta druhá varianta méně pevná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
2.3.20 12:45

Myslis sundat bok dolu a vytahnout nahoru nebo odstranit cely bok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
2.3.20 12:48

Já koupila úplnou klasiku s vyndavacími šprušlemi. Kdybych měla kupovat znovu, vezmu se stahovací bočnicí. Protože vyndavat dítě se sníženým patrem je náročnější. Ale zvládnu to, jen by to asi bylo ulehčení. Ale já třeba věděla, že postýlku nebudu přirážet k manželské posteli. Jestli počítáš i s touhle variantou, tak sundání celé bočnice je ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.3.20 13:31

Ano myslela jsem dodělání celého boku pryč popřípadě jej nahradit přídavnou části pro větší dítě. Ale nebyla jsem si jistá když se ta jedna část odděla tak aby postýlka měla stejnou pevnost jako když je kompletní. Postýlku nebudeme mít přiraženou k manželské posteli bude stát samostatně asi o 2 m dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
2.3.20 13:36

Já mám s vyndavacimi šprušlemi a normálně sem jednu bočnici z toho sundala :D už to tak mám u druhého dítěte a že by byla min pevná se mi teda nezdá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
2.3.20 13:41
@Anetnu98 píše:
Ano myslela jsem dodělání celého boku pryč popřípadě jej nahradit přídavnou části pro větší dítě. Ale nebyla jsem si jistá když se ta jedna část odděla tak aby postýlka měla stejnou pevnost jako když je kompletní. Postýlku nebudeme mít přiraženou k manželské posteli bude stát samostatně asi o 2 m dále

taky jsem si to myslela. A potom co dcera nechtěla spat sama v postylce. Bylo přiřazení postýlky k postely to nejlepší řešení. Bocnice se sice u postýlky musela nahradit lati, jinak by se postylka rozpadla. Ale zvládli jsme to a super. Nemusíme se mačkat v jedne postely, dcera se nebudí. Kojim v létě kdyz je potřeba a konecne se docela vyspime. Dcera ma 10měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
2.3.20 14:17
@BMRL píše:
taky jsem si to myslela. A potom co dcera nechtěla spat sama v postylce. Bylo přiřazení postýlky k postely to nejlepší řešení. Bocnice se sice u postýlky musela nahradit lati, jinak by se postylka rozpadla. Ale zvládli jsme to a super. Nemusíme se mačkat v jedne postely, dcera se nebudí. Kojim v létě kdyz je potřeba a konecne se docela vyspime. Dcera ma 10měsíců

Tak ona právě ta se sundavací bočnicí už má „lať“ v balení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
2.3.20 17:55
@Anetnu98 píše:
Ano myslela jsem dodělání celého boku pryč popřípadě jej nahradit přídavnou části pro větší dítě. Ale nebyla jsem si jistá když se ta jedna část odděla tak aby postýlka měla stejnou pevnost jako když je kompletní. Postýlku nebudeme mít přiraženou k manželské posteli bude stát samostatně asi o 2 m dále

Má, výrobce by si nedovolil prodávat něco, co se ti rozpadne s miminem :roll:.

Jinak to jsme si mysleli taky, že dítě nebude spát s námi. Když jsem zjistila, že pokud ho nezvedám na kojení, spí celou noc, rychle to šlo stranou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.3.20 18:04

Takže by ve finále stačila i obyčejná postýlka s vyndavacimi spruslemi která je o dost levnější než s odnímatelnou bočnici, kterou bych mohla popřípadě oddělat a kdyby byla méně stabilní tak ji spevnit latí stejně barvy. Pokud se nemýlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
2.3.20 18:13

Je lepší borovice nebo buk? Někde jsem četla, že borovice je nekvalitní materiál a postýlka výdrží maximálně jedno dítě. Jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
2.3.20 20:15

@Noemi1984 Tak samozřejmě, že je lepší buk, je to tvrdé dřevo… A upřímně, ideální postýlka je tohle: https://www.ikea.com/…uk-30248537/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
2.3.20 20:40
@Anetnu98 píše:

Tak to ale hrozi, ze vypadne, ne?
My oddelali bok normalne z postylky ikea a mam ji vedle postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí