Moravská vysoká škola Olomouc

105
3.2.12 13:10

Moravská vysoká škola Olomouc

Ahoj, máte nebo studujete někdo tuto školu? Zajímala by mě obtížnost studia a následné uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1577
3.2.12 15:00

Ahooj, já jsem ji studovala asi tak tři roky zpátky. Studium není obtížné, ale zase úplně bez učení to nedáš (tedy nechci podceňovat, i takoví borci se možná najdou). Učí tam i učitelé z univerzity palackého, ti jsou přísnější než ti co jsou vyloženě zaměstnanci školy. Škola klade důraz na praxi, umět se vyjadřovat před lidmi. Já na ni můžu říct většinou jen samé dobré věci - byla jsem spokojená. Učila jsem se průměrně - pracovala jsem u toho a dala jsem to na výbornou:) Uplatnění - no je to jakákoli jiná „ekonomka“. Zatím nemá /podle mých dosavadních informací/ schválené inženýrské studium, takže jen bakalář - s tím to není na trhu tak snadné se uplatnit. Já jsem to udělala tak, že jsem napřed vystudovala bakaláře na MVŠO a potom dva roky inženýrského ve Zlíně na UTB. Pokud budeš mít ještě nějaké dotazy - ptej se:) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
3.2.12 19:17

Takže jsi měla kombinované studium, že? To by mě právě zajímalo. Jak těžká je tam matika a jazyk/jazyky? Jak často jsi chodila do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
4.2.12 08:52

neee, chodila jsem na prezenční - pracovala jsem kousek od školy a jen formou brigády, i když jsem byla v práci skoro pořád. Na přednášky jsem prakticky vůbec nechodila - jen na ty povinné a na cvička jsem si vždycky z práce odběhla. Ale kombinované tam taky je a prý je to v pohodě. Matika je tam docela těžká - učí to tam externistky z univerzity palackého a vím, že té se tam lidi docela bojí - ale matiku máš všude. Jazyk - měla jsem tam angličtinu - učil nás angličan, co neuměl česky:) A byl fajn a angličtinu udělala i jedna kolegyně, co anglicky uměla jen fakt trochu. Do školy jsem na prezenčním chodila asi skoro každý den, vždycky ráno přednášky (ty jsem nechodila), pak nějakou tu hodinu cvička - nevím - to je prostě jak na jakékoli VŠ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
4.2.12 08:58

Tak děkuju za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka.Zuzkata
30.4.13 23:58

Hodnocení MVSO

Myslím si, že studium na této škole je sebevražedná mise - smyslem této školy je Vám tři roky bezdůvodně a nesmyslně podkopávat nohy - a to nadřazeným a velmi arogantním způsobem, kdy se Vás snaží víceméně pouze deptat s vytřískat z Vás co nejvíce peněz. Školné je proti ostatním školám sice nízké, ale oni si to vyberou na jiných poplatcích - a upřímně - za co jim platit, když se takto chovají a nejsou schopni ve většině případů nic vysvětlit (netýká se to kantorů z Palackého, ti jsou v poho)? Takže opravdu nedoporučuji - a pokud ano, tak jen svému úhlavnímu nepříteli.

• Citovat
  • Upravit
maruška55
10.9.13 16:05

Naprostý souhlas se Zuzkou - když z vás ty peníze vytřískají, často vás na konci státnic nechutným způsobem a na etapy vydusí a nakonec bez skurpulí vyrazí s holým zadkem a bez titulu…snad ani úhlavnímu nepříteli bych nedoporučila

• Citovat
  • Upravit
1675
10.9.13 16:26
@maruška55 píše:
Naprostý souhlas se Zuzkou - když z vás ty peníze vytřískají, často vás na konci státnic nechutným způsobem a na etapy vydusí a nakonec bez skurpulí vyrazí s holým zadkem a bez titulu…snad ani úhlavnímu nepříteli bych nedoporučila

I tohle byl jeden z důvodů, proč jsem se po přečtení těchto recenzí na MVSO vykašlala a podala si přihlášku raděj na VOŠ obor ekonomika v Olomouci. V pátek mám první přednáškový blok tak jsem zvědavá co a jak tam bude probíhat. Mám to dálkově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
10.9.13 17:11

Já teda nevím, ale výše uvedené příspěvky se mi zdají trošku zkreslené vztekem nebo nevím, já a většina mých spolužáků z oboru jsme byli se školou spokojení, žádné další poplatky než za studium jsem neplatila, nikdo mi nohy nikdy nepodkopl a když, tak zrovna kantor z palackého :mrgreen:
na každé škole se dají najít mouchy, i na této, netvrdím že je dokonalá, ale já jsem si vyzkoušela tři školy (MVŠO, VŠE Praha a UTB Zlín) a MVŠO kdovíjak nevybočovala z kolejí systému ostatních škol. A že škola tahá z lidí peníze tři roky a pak je vyrazí, nezlobte se, ale v našem ročníku ti, kdo státnice neudělali, byli většinou ti, co to lajdali po celou dobu studia a byli tím známí, na státnice většinou nenaučení. Toť můj názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maruška55
11.9.13 08:59

Mluvím o kombinovaném studiu, to se moc lajdat nedá
a rada ke státnicím-když neumím, tak se rozbrečím a mám to v kapse

• Citovat
  • Upravit
1577
11.9.13 10:27

Tak to vůůbec, kamarádka, stresařka jako blázen byla naučená, jenže jí ruply nervy a nebyla schopná nic říct, na nic si vzpomenout, taky se tam rozbrečela a státnice musela opakovat v září. Buď se tu každý baví o jiné škole nebo na škole vládly jiné poměry před čtyřmi lety a teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maruška55
11.9.13 11:30

Časy se asi holt mění..

• Citovat
  • Upravit
maruška55
11.9.13 12:25
@LK87 píše:
I tohle byl jeden z důvodů, proč jsem se po přečtení těchto recenzí na MVSO vykašlala a podala si přihlášku raděj na VOŠ obor ekonomika v Olomouci. V pátek mám první přednáškový blok tak jsem zvědavá co a jak tam bude probíhat. Mám to dálkově

@LK87

Přeju hodně štěstí :-)

• Citovat
  • Upravit
91
2
3.7.16 14:42

MVŠO, o.p.s.

Tato škola, resp. firma je jedna velká katastrofa. Arogantní vyučující s vámi nejednají jako s klientem, který si školu platí ze svých posledních peněz, ale spíš jako s kusem hadru. Školné se může zdát být z počátku nízké, ale oni z vás peníze vytahají postupně za zkoušky. Ono se totiž na této škole platí také za zkoušky vč. zápočtů a kolokvií. Po celou dobu studia vás budou jen buzerovat za každou hloupost a obírat o peníze, aby vás na konec vyhodili se závěrečných zkoušek. Většina studentů potom končí bez peněz i bez diplomu. Většina předmětů je v praxi nepoužitelná. Škola má velmi špatnou pověst, některé obory už pro nezájem studentů museli zrušit a je jen otázkou času, kdy přijdou o akreditaci i na poslední vyučovaný obor. Tuto školu silně nedoporučuji a pokud můžete běžte studovat jinam. Navíc ředitelem je zločinec obviněný z několika trestných činů ve známé kauze při podplácení IT zakázek. Co si potom myslet o takové škole …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2
3.7.16 14:52
@Zuzka.Zuzkata píše:
Myslím si, že studium na této škole je sebevražedná mise - smyslem této školy je Vám tři roky bezdůvodně a nesmyslně podkopávat nohy - a to nadřazeným a velmi arogantním způsobem, kdy se Vás snaží víceméně pouze deptat s vytřískat z Vás co nejvíce peněz. Školné je proti ostatním školám sice nízké, ale oni si to vyberou na jiných poplatcích - a upřímně - za co jim platit, když se takto chovají a nejsou schopni ve většině případů nic vysvětlit (netýká se to kantorů z Palackého, ti jsou v poho)? Takže opravdu nedoporučuji - a pokud ano, tak jen svému úhlavnímu nepříteli.

Bez výhrad souhlasím, mám naprosto stejné zkušenosti. Toto není škola, ale soukromá firma s cílem z každého studenta dostat co nejvíce peněz. Jsou zde i výjimky ve vyučujících, ale většina neumí nic vysvětlit a chová se nadřazeně. Většina studentů má stejný názor, ale snaží se školu nějak dokončit, protože studiu věnovala spousty času a peněz. Pozitivní příspěvky, které se tady vyskytují se píší buď sami vyučující, nebo jejich rodinní příslušníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze