Morčata se perou

7975
8.8.20 05:59

Morčata se perou

Najde se zde někdo kdo chová morčátka a poradí mi. Máme doma dvě samičky, jednu od dubna, druhou jsem pořídila v červenci. Seznámení proběhlo v pořádku, mimo klec, pak jsem ji vyčistila, nastěhovala tu mladší a pak přidala tu starší. Až do včerejška bylo vše v pořádku. Od včerejška se nahánějí v kleci, starší pořád vrčí, mladší neustále kvika, neperou se ale kravál neskutečný. Nemůžou se napadnout, proč to dělají, vyříkávají si dominaci, mám je oddělit nebo nechat spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
8.8.20 07:29

Nemá některá z nich říji. Pokud neteče krev, neoddělovala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
8.8.20 07:39

@Anetkamor abych řekla pravdu, tak nevím, jsou to první morčata které mám 😊, krev neteče, ale jdem z těch dvou nervózní jak pořád vrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.8.20 08:15

Ahoj, to je v pořádku, pokud se neperou a nelítají chlupy, bude se tohle dít běžně - běhání, vrčení, kroucení zadečkem. Dominantní morče si jednou za čas znovu obhájí pozici, nebo ho to mladší prostě trochu štve. Dokud ale to mladší vysloveně nekouše a jinak vychází v pohodě, rozhodně je neodděluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
8.8.20 08:16

Co je zkusit nechat na neutrálním území? Možná si ta starší uvědomila, že jí někdo narušuje soukromý, hájený prostor. Jen nápad, chovatel nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.8.20 08:30

Dokud neteče krev tak je nech. Musí se srovnat samy, dominantnější si musí uhájit svoji pozici, je to přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
8.8.20 08:32

@Felici tak to je dobrá zpráva, už jsem si říkala co se to děje, že z mírumilovných morčat se stali takové nevraživé potvůrky…trošku se o ně bojím, pokud jsem doma tak jsou pod dohledem, ale když jdu ven, do práce tak neublíží si, že né 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.20 08:33

Jsou uhasterene, jak u zen v bezenem zivote.
Nechej je, at si to mezi sebou vyjasni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
8.8.20 08:34

@Bafonek včera byli venku z klece, starší naháněla tu mladší i tak, navíc vše počůrala, což nikdy když je z klece nedělá, a mladší utekla pod postel, tak jsem lovila 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.8.20 08:36

Jak maji velkou klec? Nam se teda stalo, ze jsme klec prikupovali, morcata se nesnesly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
8.8.20 12:10

@jannina1 klec mají 120 takže si myslím že prostoru mají dostatek, no doufám že další kupovat nebudu muset, kam bych to dala🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný