Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, nechodíte někdo do nějakého mateřského centra v Mostě? Teď jsem koukala na internet a naivně jsem si myslela, že se dá jít třeba do střediska volného času, aby si tam naše malá pohrála i s jínými dětmi, protože žádné jiné v okolí nemáme a všechny kamarádky s dětmi se mi odstěhovaly. Našla jsem jen jedno centrum pro rodinu - snad Barborka, ale o tom jsem ještě neslyšela, tak bych potřebovala nějaké reference. Ještě chci upřesnit, že naší malé bylo 8 měsíců
.
Ahoj, a proč nechceš do toho Střediska volného času? Já tam s malým chodila. A teď začnu zas, do batolat ![]()
S rodinným centrem Barborka žádnou zkušenost nemám, slyším o tom prvně ![]()
jojo v svč jsou mrnata pro děti od 4-9 měsíců a a pak prtata pro větší
Je to tam hezké,najed si na jejich stránky,tam je více info ![]()
sice je to středisko volnéhob času,ale spadá to pod mateřské centrum
Tak teď jsem nějaká zmatená. Včera jsem tam koukala a bylo tam nabízené cvičení, jinak jsem si ničeho nevšimla
. Jdu to znovu najít, ale kdyby jste byl někdo ochotný dát nějaké info, tak budu ráda. Třeba kolik se platí, kdy to je, co potřebuju a tak. Díky
Tak jsem našla jen toto a to jsem viděla i včera, jen jsem jaksi pochopila, že se tam s dětma cvičí a to fakt nechci. Můžete napsat, jak to probíhá?
je to ale cvičení formou hry,maminky říkají různé básničky a přitom cviči s dětma.
Pak ty větší děti si tam chodějí hrát,ale vzhledem k tomu,že mám malá 8 měsíců,tak si asi moc nevyhraje sama,ne?? ![]()
ségra tam ted chodí s 14 měsíční holčičkou a ta už si tam hraje s těma jejich hračkama a jezdí na odrážedle atd. takže to není jen cvičení..
Aha, tak to budem chodit později
, protože básničky si říkáme doma a tohle hromadný odříkávání mi nic neříká. Já jsem spíš hledala jakoby hernu, kde se setkávaj děti s jinými. Samozřejmě, že se malá na celý den nezabaví sama, ale hrát si chvilku sama umí. Myslela jsem, že tam přijdem klidně se svými hračkami, děti si tam můžou lézt, pozorovat ostatní, „hrát si spolu“ a tak. Jde mi prostě o to, aby měla nějaký kontakt s ostatními dětmi.
Tak v tom případě doporučuji Barborku, chodíme tam už přes tři roky, s mladším synem už asi od dvou týdnů, v osmi měsících už si tam docela vyhrál
.
Terrad píše:
A jak to v Barbore chodí? Děkuji za každé info![]()
.
http://www.kcr-most.cz/…ramakci.html
tam si děti opravdu jen hrají s hračkama,maminky si zatím dajéí kafčo,poklábosí atd. Vstupné je 20 kč-dobrovolné
Eillee píše:
Tak v tom případě doporučuji Barborku, chodíme tam už přes tři roky, s mladším synem už asi od dvou týdnů, v osmi měsících už si tam docela vyhrál.
Od dvou týdnu?? a co tam malej dělal?? ![]()
Díky, tak zkusíme oboje a uvidíme
. V té Barborce mi to zatím vyhovuje více, hlavně časově, protože malá většinou spí od 9 do půl 10 a to by jsme do SVČ nestíhaly.
Holky, prosím, jak to chodí a vypadá v té Barborce?
A byla jste některá na tom pátečním cvičeníčku? To je pro jak staré děti?
Díky za reakce.
Ahoj, v Barborce jsem párkrát byla v herničce, ale nakonec mě docela zklamala a začala jsem chodit do CVČ. Možná je Barborka jen vhodnější pro starší děti
. Moje malá má 9 měsíců a ty starší děti by jí tam ušlapaly, přijde mi to tam takový neorganizovaný. Hlavně ten přístup od učitelky/vychovatelky/ nevím jak jí nazvat. Řekla, že si můžu udělat čaj nebo kávu, ale kde jsem měla vzít hrneček a to ostatní už mi neřekla a pak zmizela. A i hračky tam pro malý nejsou vhodný, plno jich je rozbitých, špinavých
. Zkusila jsem CVČ, ač se mi tam vůbec nechtělo a nakonec byla nadšená. Hračky jsou čistý, vhodný, v dobrém stavu, malý se na cvičení líbilo, lektorka byla super a hned mi nabídla plno programů.
Nechci Barborku hanit, možná jsem jen hodně náročná
, prostě každej si musí najít to svoje. Malý to bylo jedno.
Dobrý den,
v MC při SVČ Most je program od - PO - PÁ od 9.3O - 11.30hod.
![]()