Motá se mi hlava

10
9.6.23 20:27

Motá se hlava

Dobrý den. Samozřejmě se chystám k doktorce ale až za měsíc.
Už delší dobu si mě motá hlava při prvním soustu jídla a při prvním loku vody či jakéhokoliv pití (alkohol nepiju a nekouřím).
Také jak rychle se zvednu a tak.
Možná někdo měl něco podobného s tím jídlem a pitím, čím to může být?
Děkuji předem za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23983
9.6.23 20:47
@Taňa 97 píše:
Dobrý den. Samozřejmě se chystám k doktorce ale až za měsíc.
Už delší dobu si mě motá hlava při prvním soustu jídla a při prvním loku vody či jakéhokoliv pití (alkohol nepiju a nekouřím).
Také jak rychle se zvednu a tak.
Možná někdo měl něco podobného s tím jídlem a pitím, čím to může být?
Děkuji předem za odpovědi :)

Mohl by to být vysoký tlak… Toto jsem občas měl za mlada, když jsem nepil, skoro nekouřil, neměl nadváhu… Nikomu jsem se o tom nezmiňoval, pak jsem se nějakým nedopatřením dostal do spárů obvoďákovi /potvrzení na řidičák nebo něco takového/, který mi změřil tlak a naměřil 170/130… :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
9.6.23 20:54

Já bych naopak řekla nízký tlak, já mám podobné stavy způsobené nízkým tlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.6.23 22:11
@bse.pedro píše:
Mohl by to být vysoký tlak… Toto jsem občas měl za mlada, když jsem nepil, skoro nekouřil, neměl nadváhu… Nikomu jsem se o tom nezmiňoval, pak jsem se nějakým nedopatřením dostal do spárů obvoďákovi /potvrzení na řidičák nebo něco takového/, který mi změřil tlak a naměřil 170/130… :lol: 8)

Mám 110/80. Jsem trpěla na nízký tlak tak jsem si koupila ten aparát na měření tlaků.
Mě spíš zaráží to že jak se nápojů v tu chvíli pár vteřin vidím tmu a hrozně se motá hlava (to stejný i s jídlem), kolik krát tak že neustojim namístě. Nikdo se mi to nestalo a ani jsem neslyšela aby se stěžovali na takové stavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.6.23 22:16
@aanysek píše:
Já bych naopak řekla nízký tlak, já mám podobné stavy způsobené nízkým tlakem.

Mám 110/80 normálně. Už dlouho mi neskakal tlak, tak nevím co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.6.23 07:35

Mám to při nízkém tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
10.6.23 14:28
@Taňa 97 píše:
Mám 110/80 normálně. Už dlouho mi neskakal tlak, tak nevím co s tím

Co jít k doktorovi? 110/80 je průměrná hodnota, která by problémy dělat neměla. Takže by to chtělo vyšetřit pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
10.6.23 14:33
@lucad77 píše:
Co jít k doktorovi? 110/80 je průměrná hodnota, která by problémy dělat neměla. Takže by to chtělo vyšetřit pořádně.

Dle mých osobních zkušeností a vyjádření jednoho známého, lékaře, jsou ty digiměřáky na vyližp. rdel… Při pravidelných kontrolách /cca jednou za dva, tři roky/, mám tlak OK, pokud se měřím klasickým rtuťákem, moderním přístrojem je to i na 5 pokusů, než je sestra spokojená, aby mohla hodnoty zapsat do papírů… Když jsem se kdysi zkoušel měřit domácím, nesmyslné hodnoty, nebo ERROR, puls údajně 100-120, cca 10 pokusů, tlak nezměřen, nebo hodnoty odpovídající stavu týden po smrti… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
10.6.23 14:38

Problém může být v krční páteři.
Ta dokáže “ velký věci”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
10.6.23 15:29
@bse.pedro píše:
Dle mých osobních zkušeností a vyjádření jednoho známého, lékaře, jsou ty digiměřáky na vyližp. rdel… Při pravidelných kontrolách /cca jednou za dva, tři roky/, mám tlak OK, pokud se měřím klasickým rtuťákem, moderním přístrojem je to i na 5 pokusů, než je sestra spokojená, aby mohla hodnoty zapsat do papírů… Když jsem se kdysi zkoušel měřit domácím, nesmyslné hodnoty, nebo ERROR, puls údajně 100-120, cca 10 pokusů, tlak nezměřen, nebo hodnoty odpovídající stavu týden po smrti… :nevim: 8)

Možná jsou, ale třeba moje endokrinoložka má nemlich ten samý, co mám já doma. Pro orientační hodnotu je to pro mě dostačující. Žádné vyloženě nesmyslné hodnoty mi to nikdy neukázalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
10.6.23 15:43
@lucad77 píše:
Možná jsou, ale třeba moje endokrinoložka má nemlich ten samý, co mám já doma. Pro orientační hodnotu je to pro mě dostačující. Žádné vyloženě nesmyslné hodnoty mi to nikdy neukázalo.

Mě asi tyhle elektronický krámy nesnášej… :think: :nevim: 8) I blbý chytrý hodinky mi ve chvíli, kdy jsme se známýma seděli venku u kafe a v klidu plkali, ukazovaly tep 100 a když si je navlíkl kolega 75let, ukazovaly mu správně… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
10.6.23 15:53
@bse.pedro píše:
Mě asi tyhle elektronický krámy nesnášej… :think: :nevim: 8) I blbý chytrý hodinky mi ve chvíli, kdy jsme se známýma seděli venku u kafe a v klidu plkali, ukazovaly tep 100 a když si je navlíkl kolega 75let, ukazovaly mu správně… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

Nemáte v hlavě kovovou destičku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
10.6.23 15:59
@lucad77 píše:

Já už u doktora neviděla jiný tlakoměr, než ten “automat” ani nepamatuju a to jsem zrovna absolvovala včera měření u 3 různých doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
10.6.23 16:10
@lucad77 píše:
Nemáte v hlavě kovovou destičku? :lol:

Nejsem si ničeho takového vědom… :nevim: Leda tak vzduchoprázdno… :think: Může i to působit rušivě na elektroniku… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11804
10.6.23 18:07
@ivašot. píše:
Já už u doktora neviděla jiný tlakoměr, než ten “automat” ani nepamatuju a to jsem zrovna absolvovala včera měření u 3 různých doktorů

Tak to já jo. U nás mají klasiku ještě dva doktoři.
Nicméně lepší tlak mám na klasickém tlakoměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí