Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den, už nějakou dobu když se probudím tak mám hrozný strach(nevím z čeho). Je jedno jestli je to ráno nebo když si zdřímnu ve dne. Buší mi srdce, špatně se mi dýchá, motá se mi hlava, je mi špatně od žaludku. Může to být panická ataka nebo jen úzkost? Nechápu proč se to stává jen po probuzení. Budu vděčná za nějakou radu co se s tím dá dělat.
Vypadá to na panickou ataku, potlačovaný stres. Kolik ti je? Ještě škola, nebo už práce? Jsi jinak v pohodě se svým okolím?
To musis vedet ty, jake mas obdobi, jestli se neco deje. Kdyby nic zvlastniho, tak jeste muze mit vliv antikoncepce pokud ji beres pred spanim. Ze by to delal nizky tlak rano uplne nevim. Ja treba vim, ze mam ted hodne spatny obdobi, tak mam proste uzkost i pri probuzeni v noci, probudim se, dojde mi, jak je vse v haji. Ale tak je to zivot. Byla jsem nahore, ted jsem dole. Co si neco na rano pripravit, co te potesi? Pisnicku jako budik, neco dobreho nebo tak?
@Sunlight515 @tini je mi přes třicet a už několik let bojuju s chronickým onemocněním takže mám špatný období už dlouho. Rodina mě podporuje, do práce teď nechodím. Asi už to trvá moc dlouho.
Taky jsem měla podobné stavy. Vlastně nevím čím to bylo. Ale vím, že jsem pak měla každý rano „strach, že zase dostanu strach“. Pomáhalo mi, prostě ráno začít dělat normální věci, vařit čaj, udělat si snídani, ošetřit domácí zvěř… říkala jsem si dokola, nic se neděje, to nic… a taky jsem vždy vypila dost vody před spaním abych nebyla dehydratovaná po probuzení a hned ráno napít vody taky a dala si hroznový cukr ráno po probuzení. Neboj, za pár dní to přejde, do dvou týdnů budeš mít pokoj ![]()
Dobrý den, už nějakou dobu když se probudím tak mám hrozný strach(nevím z čeho). Je jedno jestli je to ráno nebo když si zdřímnu ve dne. Buší mi srdce, špatně se mi dýchá, motá se mi hlava, je mi špatně od žaludku. Může to být panická ataka nebo jen úzkost? Nechápu proč se to stává jen po probuzení. Budu vděčná za nějakou radu co se s tím dá dělat.