Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, možná hloupý dotaz
, ale - nenakazím se, když budu dítěti odsávat hleny ústní odsávačkou? Když jsou v nich bacily a já všechno chytnu… Vím, že se hleny zachytávají do nádobky, ale to neznamená, že se ke mně něco nemůže dostat, ne? Nebo je to hloupost? ![]()
Díky za vaše rady/zkušenosti! ![]()
Jako laik si myslim, ze muzes tak muzes vdechovat bacily. Ovsem ja jsem se tak nikdy nenkazila.
Stalo se mi to - jestli to bylo použitím odsávačky nebo bych to chytla i tak, netuším
Pak už jsem používala jen odsavačku na vysavač
@jedno.devce píše:
Holky, možná hloupý dotaz, ale - nenakazím se, když budu dítěti odsávat hleny ústní odsávačkou? Když jsou v nich bacily a já všechno chytnu… Vím, že se hleny zachytávají do nádobky, ale to neznamená, že se ke mně něco nemůže dostat, ne? Nebo je to hloupost?
Díky za vaše rady/zkušenosti!
Když budeš o to dítě pečovat, nakazíš se i tak
Lepší je odsavačka na vysavač.
Můžeš to chytnout tak jako tak. Já to většinou od děti chytnu a to máme odsávačku na vysavač.
@Russet píše:
Když budeš o to dítě pečovat, nakazíš se i takLepší je odsavačka na vysavač.
přesně tak
Díky za odpovědi.
Je to pravda, že nakažení hrozí tak jako tak, ale proč tomu ještě pomáhat, že.. ![]()
Ještě se zeptám, neměla byste některá náhodou typ na takovou odsávačku, u níž by se ta hlavice, co se vsune do hadice, přizpůsobila tvaru té hadice? My totiž nemáme okrouhlou
, ale takovou řekněme jako zakulacený trojúhelník. Ta, co jsme měli, byla okrouhlá a sice se dala k vysavači připevnit, ale netěsnilo to, takže efekt odsátí by byl asi minimální… (Zničila jsem si ji při nesprávně provedené sterilizaci, tak budu kupovat novou.)