Motání hlavy, astigmatismus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.24 21:54

Motání hlavy, astigmatismus

Dobrý den, už cca rok se mi motá neustále hlava, trvá to od rána do večera, dělá se mi na omdlení a nedokážu zaostřit. Byla jsem na vyšetření a všechna dopadla dobře. Nosím od mala brýle a mám astigmatismus, ale ne nijak vysoký, mám ho na obou očích, tak mě napadlo, jestli to nemůže být z něho. Motá se mi hlava bez brýlí i s brýlemi, nemá to na to vliv, jestli je mám na sobě. Má někdo takovou zkušenost, že by astigmatismus způsoboval motání hlavy? Na očním mi doktorka zkusila dát před půl rokem slabší brýle, jestli to pomůže, ale je to pořád stejný to motání hlavy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
14.11.24 22:01

Mam taky astigmatismus na obou ocich a hlava se mi takhle nemota.
Me se rozostruje videni, mzitky a dela takovej divnostav, kdyz je zmena pocasi a skace tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.11.24 22:40

Co tlak, ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15732
14.11.24 23:12

Řekla bych, že by to mohlo být od krční páteře… :think:
Astigmatismus někdy vyžaduje i vyšší cylindr, po kterém se ti může zpočátku vše vlnit, než si na takové brýle zvykneš…
Ale, pokud máš trvalé obtíže, jak píšeš, tak jejich příčina bude opravdu někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
15.11.24 02:27

Mám astigmatismus na obou ocich ale naprosto minimální.( Kolem půl dioptrie)…na brýlích které nosím málo ho zohledněn mám na kontaktních čočkách které užívám denně ne..hlava se mi nemota ani s cockami anibs brýlemi. Jen s čočkami se mi někdy vše rozostri…ale stačí zamrkat, dát si třeba na chvíli pauzu a je to ok… Když se mi motá hlava je to většinou příznak nemoci, velké únavy nebo prudké změny počasí…
Na neurologii a ORL tě vyšetřovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
15.11.24 03:56

Astigmatismus může způsobit motání hlavy a problémy s rovnováhou, protože oči musí neustále zaostřovat, což může být pro mozek vyčerpávající. Pokud ale nové brýle nepomohly a motání trvá, doporučuji konzultovat neurologii nebo vestibulární vyšetření, jestli nejsou potíže spojené spíše s vnitřním uchem nebo jiným systémem rovnováhy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 15:07

@Černá Madonna Mě se vlní jakoby chodník když se na něj dívám, nevím jestli to je z toho astigmatismu. Je to stejný bez brýlí i s brýlemi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 15:09

@Černá Madonna teď mám týden silnější cylindry a stejně je to pořád stejný, tak už nevím. Mám z toho vlnění závratě. Jinak na plno dalších vyšetřeních jsem už byla a vše je v pořádku i MR.

• Citovat
  • Upravit
15732
25.11.24 19:32
@Anonymní píše: Více

Tak to je určitě dobře, že všechna vyšetření včetně MR jsou v pořádku. Řekla bych, že to může být opravdu tím astigmatismem, ještě navíc při vyšších cylindrech. :think:
To vlnění i závratě by tomu odpovídaly. Chápu, že to musí být dost nepříjemné, ale asi si budeš muset pomalu a postupně začít zvykat na nové a silnější brýle. :hug:
Myslím, že na očním ti pravděpodobně řekli to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí