Nesundám snubní prsten

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.24 21:09

Nesundám snubák

Ahoj, mám problém a doufám, ze mi bude někdo schopen poradit.
Před 3 roky jsem se vdala. Od té doby hodně přibrala (25 kg) a následně otěhotněla… Problémem je, že jsem měsíc před porodem (od svatby mám 40 kg nahoře) a nemůžu sundat snubní prsten, a to ani s mýdlem. Nejde to přes kloub. Nějaký trik, jak ho sundat? A je možnost ho zvětšit alespoň o jednu, nejlépe dvě velikosti i když jsou z jedné poloviny kamínky? Pokud to půjde, zřejmě přijdu o gravírování, že?
Je to strašně trapný a ještě jsem se s tím ani nesvěřila manželovi. 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
584
14.11.24 21:21

Na internetu najdeš provázkovou metodu, ale nefunguje vždy. Měla jsem stejný problém, nakonec jsem musela prstýnek přeštípnout. Zlato je celkem měkké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.11.24 21:22

Možná zkusit podvlíct zubní nit nebo něco tenkou klouzavou stužku pod prsten, omotat dál prst až nad kloub a pak jakoby tahat/odmotávat zespod od toho prstenu, měl by po té niti (stužce) klouzat nahoru, pomoct si mýdlem nebo namazat ruce něčím mastným… ale pokud nefunguje, tak se obávám, že ti ho budou muset rozříznout.
Mému tátovi natekl prst, když si zlomil ruku, prsten nešel sundat, tak mu ho na chirurgii rozřízli, aby to nepůsobilo problémy - nesundal ho předtím asi 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
14.11.24 21:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.11.24 21:28

Pokud jsou kamínky jenom do půlky a půlka je “hladká” (taky mám takový :)), tak by snad měl jít zvětšit - ale budou muset přidat kousek zlata (jiné materiály nevím). Ale to bych se zeptala u výrobce nebo jiného zlatníka.
O gravírování přijdeš, ale oni to umí většinou “zahladit” a vyrýt znova. Každopádně to bude něco stát a netroufám si odhadnout kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.11.24 22:08
@Anonymní píše: Více

Já mám snubák taky s půl kamínky, ale i tak mi tehdy v tom zlatnictví řekli, že pokud by se zvětšoval, dělá se nový a použijí se jen ty původní kameny, že se to nenastavuje. Ale třeba by to někde udělali. Větší oříšek bude dostat ho dolů. Spíš než mýdlo bych zkusila něco hodně mastného, vazelínu, olej, sádlo a u televize pomalu v klidu si s tím prstenem hrát a zkoušet posouvat… a třeba i otestovat ten trik s nití, možná i trochu ochladit ať není příliš nateklý. No je škoda, že jsi to postupně nehlídala jestli jej ještě přetáhneš, když si to nabírala postupně. Teď ho možná budeš muset přestřihnout jestli se to nepovede. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
14.11.24 22:22

Asi bych šla do zlatnictví a nechala ho tam fiknout. Pokud nejde mýdlem sundat, tak myslím, že nepůjde ani provázkovou metodou.

• Citovat
  • Upravit
2308
14.11.24 22:27

A proc ho potrebujes sundat?
Po porodu a sestinedeli splasknes, pak treba pujde sundat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
14.11.24 22:30

V zlatníctve ti ho dajú dole takou pílou a zväčšia. Pár minút a máš vyriešený problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6617
14.11.24 23:40
@Petra0009 píše: Více

Když mě před porodem něco sra.. potřebovala jsem to vyřešit hned a tohle by mě vytáčelo tak, že bych ho byla schopná cvaknout. :mrgreen: Takže chápu, že to řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.24 04:32
@Petra0009 píše: Více

Začíná to být nepříjemné. Navíc kdyby byla náhodou operace, tak veškeré šperky se musí sundat.

• Citovat
  • Upravit
10035
15.11.24 05:52
@Temnástranasíly píše: Více
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6617
15.11.24 07:24
@1010 píše: Více

Víš, jak rychle jsem po porodu sundala umělé řasy? Prostě jsem to tam zesmudlila, jak moc mě to v tu chvíli vytáčelo, že budu bez půlky řas mi bylo naprosto jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10035
15.11.24 07:27
@Temnástranasíly píše: Více
:lol: :lol: :mrgreen: to chápu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
15.11.24 07:51

Když se stane, že v ti ho při porodu potřebovali sundat, tak ho střihnou sami. Jestli ho ještě sneseš počkala bych na úbytek váhy po porodu. Pak ho zkusila sundat znova. Prej líp než mýdlo jde Jar nádobí. Já mám tedy, opačný problém, mě jsou všechny prsteny velké, takže je nemohu bezpečně nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí