Motivace na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Vypni eMimino a začni se učit. V životě se ti to pak 100× vyplatí. Tahle prokrastinace je k ničemu, ptát se, jestli to měl někdo stejně… Určitě ano, spousta, spousta lidí, co potom vyhodili, no. Nejtěžší je začít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prváku jsem strávila učením celé léto - na tu nejtěžší zkoušku jsem šla přesně 1.9. A nebyly to jen skripta; byla to celá tlustá kniha, kterou napsal dotyčný vyučující, a tak bazíroval na každé větě. Byla jsme u babičky na „vejměnku“ a chodila se k ní jen najíst, jinak jsem byla zalezlá a šprtala a šprtala. Doteď si pamatuju, jak jsme toho 1.9 byla šťastná, že jsem to udělala a postoupila do druháku. Ale věděla jsem, že tu školu prostě dát chci - nějak jsem si neuměla představit, že bych toho nechala a měla jít pracovat (nic jsme neuměla, co bych asi tak dělala!). A nakonec jsem celou VŠ zvládla v pohodě; někde ve třeťáku se to zlomilo, dost předmětů mi tak nějak seplo, začala jsem nacházet souvislosti a a poslední dva roky měla dokonce prospěchové stýpko a červený diplom. A věř, že teď v pomalu padesáti, jsem setsakra ráda, že tu VŠ mám. Vzdělání ti nikdo nevezme. Stojí za to se chvíli kousnout a pak mít relativně pohodový život, než se a to teď vykašlat a pak toho jednou litovat.
Příspěvek upraven 12.07.24 v 16:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carsa494 píše: Více
Nejhorší na tom právě je to, že skripta jsou od přímo vyučujícího (nechtěla jsem to psát, aby někdo náhodou nepoznal o koho jde). Každopádně děkuji všem za rady, za vaše zkušenosti, něco si z toho určitě odnesu. Mějte se hezky! ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkus se na to naopak podívat jako na pozitivum. Jestli jsou skripta od zkoušejícího, je velká pravděpodobnost, že když se je naučíš, zkoušku uděláš.
Mnohem horší je, když se učíš z doporučené literatury, ale zkouší tě někdo, kdo s ní, respektive s jejími autory, má problém. Vyzkoušeno na vlastní kůži, nic příjemného to fakt nebylo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem podobný problém, dříve. Taky jsem dávala přednost problémům jiných a málo se věnovala sobě. Učila se sice pravidelně, ale neefektivně. Hlavně na konci semestru se to pěkně nakupilo. Do toho lítala po brigádách pak přišel vyhazov z vysněné školy, na kterou jsem se fakt nadřela abych tam mohla být. Problémy najít si vůbec práci- nakonec jsem skončila ve skladu. Na škole jsem i dost přibrala. Celkově mě to dost vzalo.
Po pár letech v práci, jsem se opět přihlásila na VŠ. A studuji už úspěšně. Sice ne obor který chci a za školu si už platím fakt obrovský pálky.
Ale pochopila jsem, že na první místo musím dát sebe. Abych tu mohla být i pro druhé.
Zkus se pověnovat tématům jako efektivní učení a odpočinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná se ti moje rada líbit nebude, ale jdi se raději učit a neztrácej tu čas, stejně se nic vymyslet nedá. Pokud tě škola baví a má smysl, tak se prostě donuť a nevymlouvej se. Jo, někdy to lehké není a nechce se, ale to ke studiu patří. Vím o čem mluvím, vystudovala jsem medicinu. Ve zkouškovém jsem se učila třeba měsíc celý den…občas byly slabší chvilky, ale věděla jsem, že tu zkoušku prostě chci mít a školu dodělat.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, ráda bych poprosila o vyplnění dotazníku. Výsledky poslouží jen ke studijním účelům. Děkuji všem, kteří si najdou chviličku. https://forms.gle/…RJ6vcSztc8E6
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, ne nadarmo se říká, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit