Motivace na VŠ

Anonymní
12.7.24 15:53

Motivace na VŠ

Ahoj, včera skončilo 1. zkouškové, 2. bude v srpnu a v září. Chybí mi jeden kredit k postupu do dalšího semestru. Energii na to už moc nemám a to bych na další zkoušku měla jít na konci července a pak ještě na jednu v srpnu (když tuhle nedám, tak bych toho měla v srpnu víc). Pořád bojuju, snažím se! Škola mě baví, jenom poslední dobou se toho děje kolem moc (kamarádka má psychické problémy a přenáší se to na mě, hrozně moc, nic ji nebaví, nemůže se učit a jak to poslouchám, tak se k tomu nemůžu dokopat taky). S učením přes léto počítám, s tím jsem se smířila, ale strašně mě bolí se učit na tuhle zkoušku, kterou mám teď v červenci. Mám k tomu fakt nechuť už jen z toho důvodu, že hodně lidí kolem říkalo, jak hrozný - strašný - nejhorší to bylo. Jde o to, že se musím naučit celá skripta nazpaměť, jelikož je to vyžadováno a od starších spolužáků to mám jen potvrzené. Jenomže mi teď není ani moc dobře. Nepotřebuji tady ošklivé komentáře. Chtěla bych slyšet, zda má/měl někdo stejný problém se studiem. Zda ho to někdy taky tolik semlelo, nebo jsem jediná? Vím, že můj osud je v rukou zkoušejícího, hodnotí podle jeho nálady, ne podle našich znalostí. Takže mi ani nepomáhá, když si říkám, že to fakt zvládnu a myslím pozitivně. Tak se ptám: Šli byste to aspoň zkusit a ještě ze sebe vymáčkli poslední kapku energie? Jak mám mít zase znovu nějakou velkou motivaci? Máte někdo takovou zkušenost? Díky za vaše odpovědi!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3159
12.7.24 15:59

Jaké první zkouškové? Já vždy měla dvě: zimní (leden a půlka února) a letní (konec května, červen a pár termínů v srpnu). Ke konci studia už jsem k učení se na některé zkoušky měla odpor, ale překonat jsem se musela. Ale nikdy jsem se neučila skripta zpaměti, to po nás nikdo nechtěl. Stačilo mluvit svými slovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
12.7.24 15:59

Nepsala jsi tu už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
12.7.24 16:00

Tvůj osud není v rukou zkousejiciho…je v tvých rukou. Buď se to naučíš nebo ne. Chápu, že motivace se hledá těžko, příště si to zkus rozložit tak, abys měla hotovo dřív, je to všechno pak jednodušší. Teď bych se kousla, sedla nad učení a na zkoušky sla. Příští semestr bych si líp rozplanovala práci. Neboj, to půjde, jen se nesmíš poddat těm myšlenkám, co chtějí jen ležet u bazénu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
12.7.24 16:08
@izabe píše: Více

taky bych řekla, že je to ta, co jí chybí kredit k ukončení semestru nebo jak to měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
12.7.24 16:10
@vokishka píše: Více

Ta už je přijata na jinou školu a stávající chce ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
12.7.24 16:14
@AnnieTRoj píše: Více

to je ještě někdo jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.24 16:17

@izabe určitě, to je to stejné furt dokola, asi chce, abychom vystudovali za ní nebo že my ostatní jsme žádné zkoušky nedělali a hned jsme si šli bez jakéhokoliv stresu pro diplomy :roll:

• Citovat
  • Upravit
65130
12.7.24 16:18

Tak ji nezaložila, jen přispívala a nikdo s e jí neozval
 https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
12.7.24 16:18

Přesně. To teď pojedeme 2. kolo u všech diskuzi? Předtím ta s online schuzkou u Brokeru, teď zase takhle…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.24 16:19

:hug: jak já tě chápu…celou výšku jsem prošprtala, abych čtyřletý obor opravdu skončila na podzim po 4 letech. Takže věčně nějaké zkoušky i v létě :zed: a poslední státnice koncem srpna. Ale víš co? Mám skvělou práci na dobrém místě a pokud se nic nepokazí, možná tam zůstanu až do důchodu. Díky kvalifikaci jsem neměla problém najít práci, po dvou letech ji změnit na lepší místo, získat smlouvu na neurčito, mít rodinu a hlavně se v klidu vrátit a pracovat dál na své pozici!!!
Teď zrovna mám sousedku, co nedostudovala a teď čeká třetí dítě. Nejstaršímu jsou 4 roky…co bude dělat pak??? Před prvním dítětem dělala průvodčí (má gympl, studovala cizí jazyk a jeden další obor)
Neskutečně ti to usnadní život když teď na pár let zatneš zuby. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.24 16:25

Ano, založila jsem novou diskuzi, jelikož tam už se nikdo neozval. Pokud to někoho pohoršilo, tak se omlouvám, jen jsem chtěla nějaké rady (ale možná co tady čekat, když každá druhá diskuze je tu poslední dobou jenom troll). Každopádně jsem chtěla jenom nějaké cenné rady, ne to, aby za mě někdo studoval. Spíš jsem chtěla číst takové zprávy, aby mě to nějak motivovalo a zase nakoplo. Každopádně děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9723
12.7.24 16:29

Víš co mi dala výška nejdůležitějšího? Schopnost se kousnout, překonat a dotáhnout do konce i věci, do kterých se mi strašně nechce a které vypadají neřešitelně. Přijmout koncept odložené odměny - teď musím udělat něco proto, abych se v budoucnu měla lépe. No a taky se mi osvědčilo se na zkoušky naučit, udělat je napoprvé a nezasekat si tím celé prázdniny. Pak byl čas se věnovat něčemu jinému a od školy si pár měsíců oddychnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.7.24 16:37

To je hrozně individuální, záleží na škole, následném uplatnění apod, pokud bych studoval obor, který bych využil v zaměstnání, chtěl bych se mu věnovat, alespoň trochu by mě naplňoval a otevřelo mi to dveře k pěknému platu (alespoň dvojnásobek průměrné mzdy) tak bych se kousnul, to jsem také tehdy za mých studijních let udělal, pokud bych studoval nějakou pochybnou vysokou jen kvůli tomu, abych měl titul, který ti ve výsledku s ničím nepomůže, tak bych se na to vykašlal a věnoval svoji energii a čas něčemu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
12.7.24 16:39

@Jahru V te posledni diskuzi jsem psala neco podobneho :palec:

Taky si predstav, ze kdyz se ted nedokopes, tak pristi rok budes delat zkousky jinam, takze zase stres, pak pujdes zase do prvaku a za dva roky jsi tam, co ted, pritom kdyz se ted donutis, budes mit za dva roky po bakalarskych statnicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze