Motivace, studium, práce a podnikání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.8.23 17:11

Motivace, studium, práce a podnikání

Ahoj všem,
ráda bych se zeptala na vaše názory na moji situaci. Už cca 10 let se zajímám o zdravý životní styl, jídelníčky apod. Občas jsem někomu nějaký udělala, ten dotyčný měl výsledky a já jsem byla spokojená, dělala jsem to zadarmo popřípadě za nějaký malý peníz, roky šly a já chodila do práce (obchoďák ve strojírenství - úplně mimo téma), minulý rok se mi stala taková věc a to, že mi vyhřezla plotýnka v krční páteři, už dva měsíce před tím mě bolelo za krkem a pak najednou výhřez, myslím si, že to bylo že stresu, hodně mi toho nakládali v práci a byla jsem pod velkým tlakem. A tak mi život zařídil „stopku“… Přišlo velké zamyšlení, zda vůbec chci dělat tuhle práci dál a zdá se nevěnovat tomu, co mě baví… Navíc jsem to v průběhu let rozšířila o celostní medicínu a to, kteří to ví, tak ke mně chodí na rady a vždy je to úspěch a ten pocit, když mi dají vědět, že jim to pomohlo je opravdu nádherný 🍀 dává mi to pocit naplnění. Po nějaké době od úrazu jsem se vrátila do práce, pracovala i na svém zdraví a na tom, aby se mi krční páteř dala zase dohromady a vše bylo ok, jenže nedávno odešla z práce kolegyně a šéf mi dal její práci na starost, opět jsem ve stresu, zavalená a krční páteř bolí vím dál víc. Ráda bych si rozjela to svoje ve větším měřítku, ale nemám chuť, energii ani tolik času na to si to nějak víc plánovat a řešit to… Zároveň se bojím odejít z práce, abych finančně nestrádala (platím hypotéku). Byl jste někdo v podobné situaci? Máte nějaké rady? Nebo třeba jen pohled na věc. 😊 děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3912
16.8.23 17:53
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
ráda bych se zeptala na vaše názory na moji situaci. Už cca 10 let se zajímám o zdravý životní styl, jídelníčky apod. Občas jsem někomu nějaký udělala, ten dotyčný měl výsledky a já jsem byla spokojená, dělala jsem to zadarmo popřípadě za nějaký malý peníz, roky šly a já chodila do práce (obchoďák ve strojírenství - úplně mimo téma), minulý rok se mi stala taková věc a to, že mi vyhřezla plotýnka v krční páteři, už dva měsíce před tím mě bolelo za krkem a pak najednou výhřez, myslím si, že to bylo že stresu, hodně mi toho nakládali v práci a byla jsem pod velkým tlakem. A tak mi život zařídil „stopku“… Přišlo velké zamyšlení, zda vůbec chci dělat tuhle práci dál a zdá se nevěnovat tomu, co mě baví… Navíc jsem to v průběhu let rozšířila o celostní medicínu a to, kteří to ví, tak ke mně chodí na rady a vždy je to úspěch a ten pocit, když mi dají vědět, že jim to pomohlo je opravdu nádherný 🍀 dává mi to pocit naplnění. Po nějaké době od úrazu jsem se vrátila do práce, pracovala i na svém zdraví a na tom, aby se mi krční páteř dala zase dohromady a vše bylo ok, jenže nedávno odešla z práce kolegyně a šéf mi dal její práci na starost, opět jsem ve stresu, zavalená a krční páteř bolí vím dál víc. Ráda bych si rozjela to svoje ve větším měřítku, ale nemám chuť, energii ani tolik času na to si to nějak víc plánovat a řešit to… Zároveň se bojím odejít z práce, abych finančně nestrádala (platím hypotéku). Byl jste někdo v podobné situaci? Máte nějaké rady? Nebo třeba jen pohled na věc. 😊 děkuji

Mám pro Tebe hluboké pochopení, protože jsem se dostala do situace, kdy potřebuji řešit několik na sobě nezávislých věcí a nechce se mi do toho. Špatná zpráva je, že bez plánu a následných činů to nepůjde.

Potřebuješ mít vizi, vědět, čeho chceš dosáhnout, mít plán, jak toho dosáhnout a ještě teda začít konat. A taky to nevzdávat a vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20859
16.8.23 18:08

No takto. Kolik sis za to poradenství nechala zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
16.8.23 18:33

Myslím, že v současné době nějakým výživovým poradenstvím a celostní medicínou terno neuděláš. Musela bys vydělat opravdu hodně, abys měla na ty všechny odvody, nájemné, reklamu a další a další platby, a aby ti alespoň něco zbylo. Takových jsem již viděla, a vcšichni s tím nakonec skončili, někteří v dluzích a exekucích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.23 19:12

@Cenarius jakou to má souvislost? Však píšu, že mám normální pracovní poměr a dělala jsem to zadarmo popř. za menší peníze…

• Citovat
  • Upravit
3912
16.8.23 20:20
@Anonymní píše:
@Cenarius jakou to má souvislost? Však píšu, že mám normální pracovní poměr a dělala jsem to zadarmo popř. za menší peníze…

Jestli chceš, pošli mi SZ, dám Ti tip na knihu. Ale není to na téma zbohatněte za tři dny a nemusíte při tom hnout prstem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20859
17.8.23 05:30
@Anonymní píše:

No kdyby ses tím chtěla živit, tak nějak potřebuješ, aby ti za to lidi platili… A v tom je zádrhel. Je něco jinýho být spokojený se službou, kterou člověk dostane zadarmo a se službou, kterou si člověk zaplatí. A další podstatná věc je ta, že když to někomu uděláš bokem zadarmo, tak nějak z toho pro tebe nevyplývají žádné další právní důsledky. Což když na všem bude tvoje jméno a IČO, tak je věc úplně jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.8.23 07:12

Tak při svém pracovním vytížení nemůžeš se tomu věnovat, úplně odejít z práce a dělat jen na živnost taky nemůžeš. Najdi si jinou, méně náročnou práci, při které budeš zvládat i podnikání a sama uvidíš, jestli to má šanci na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze