Logopedie - studium a následné uplatnění

14.8.23 12:02

Logopedie-studium a následné uplatnění

Zdravím,

chtěla jsem se zeptat, jestli tady někdo má zkušenost se studiem logopedie. Bylo náročné? Jaké odborné předměty se tam vyskytovaly? Co uplatnění po škole, je možné po dostudování magistra a následné praxi to začít dělat na OSVČ? Bylo náročné sehnat práci na HPP?

Děkuju moc předem ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20972
14.8.23 12:30
@Wolf_shadowCz píše:
Zdravím,

chtěla jsem se zeptat, jestli tady někdo má zkušenost se studiem logopedie. Bylo náročné? Jaké odborné předměty se tam vyskytovaly? Co uplatnění po škole, je možné po dostudování magistra a následné praxi to začít dělat na OSVČ? Bylo náročné sehnat práci na HPP?

Děkuju moc předem ❤️

To si neumíš najít studijní programy? Co pak na té škole chceš dělat? 8o

Jinak logopedie je zlatý důl podle mě. Naprosto zajištěné zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
14.8.23 12:31
@Wolf_shadowCz píše:
Zdravím,

Děkuju moc předem ❤️

Předměty najdeš ve studijním plánu. To by průměrný adebt na VŠ titul měl zvládnout. Náročnost oboru je individuální. Je to hodně memorování, praxe a především je důležité zapálení pro práci s lidmi. Uplatnění v dnešní době logoped především ten klinický najde. Otázka je, zda bys získala smlouvy s pojišťovnami. A být bez smluv je dost loterie. Pokud tě láká, že si někteří logopedii účtují 1200,– za 30 min, tak to by neměla by hlavní či jediná motivace. Věř, že to jsou sakra vydřené peníze. Především psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
14.8.23 12:41

Z mého pohledu by logoped měl mít alespoň slušný hudební sluch, ono není úpně jednoduché vše slyšet.
Jinak klinický logoped je v dnešní době za vodou.
Klientů je tolik, že poku to není úplný nekomunikatvní buran bez vztahu k dětem, tak se uplatní defakto bez nějaké větší reklamy. A nemyslím si, že s tím, jak dnes k problémům s řečí přistupují rodiče dětí, bude práce méně. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
14.8.23 12:59

Jen se dostat. Kamarádka velmi schopná a vyšlo to v Olomouci na jednooborovou logopedii až napotřetí. Teď už má úspěšně svoji praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.23 14:15

@truelly
Rovněž se budu hlásit do Olomouce, avšak jsem nikde nenašla statistiku, kolik lidí se hlásí a kolik přijímají. Co říká na učivo, kantory, případně praxi? Je něco, co bere jako negativum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
14.8.23 14:24
@Wolf_shadowCz píše:
@truelly
Rovněž se budu hlásit do Olomouce, avšak jsem nikde nenašla statistiku, kolik lidí se hlásí a kolik přijímají. Co říká na učivo, kantory, případně praxi? Je něco, co bere jako negativum?

https://www.pdf.upol.cz/…redni-deska/ - zpráva o přijímacím řízení

Přijato Odvolací
Počet Dostavilo Uspělo Neuspělo děkanem řízení Zapsalo
přihlášek se v 1.kole děk. rek. se
--------------------------------------------------------------------------------
Forma studia = Prezenční
Typ studia = Magisterský

St. program M0915A190001 Logopedie
===================================================
LOGO 7506T001 207 192 44 148 21 3 0 22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.8.23 17:26

Klinický logoped musí mít atestaci, takže pět let studia se protahuje o další 2 roky.
Jako absolvent jednooborové logopedie lze najít práci buď ve školství nebo v sociálních službách.
Je to obor velice náročný, mně to stačilo při studiu speciální pedagogiky. Je to obecně jeden z nejtěžších předmětů v rámci dílčích zkoušek i státnic. Hodně lidí z mého oboru na ní vyletělo a muselo prodloužit studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze