Autoškola skončit či pokračovat?

Anonymní
8.8.23 19:30

Autoškola skončit? Či pokračovat?

Zdravím, dělám si autoškolu mam za sebou 18 jízdu rozjezdy do kopce mi vůbec nejdou pokaždé mi to chcipne ale jakmile jsme někde kde nikdo není rozjíždím se na 1*…Parkování -couvání tak to je taky kámen úrazu dneska mi ucitel v autoškole rekl ze jsme se nikam neposunuly bohužel tak ja nevim nemam se na to vykašlat??? :roll: Beztak tu zkoušku nedám ani na podruhé uz to vidím… připadám si proste jak d**il

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31292
8.8.23 19:38

Hele moje kamoska asi pred ctyrmi lety delala papiry snad na pětkrát…a vos co? Dneska jezdi s autobusem :mrgreen: :mrgreen:
Trenink, trenink, trenink. Nic jinyho nepomuze. Pokud mas problem s rozjezdy do kopce, at te nekdo vytáhne nekam na polnacku a proste to zkousej do zblbnuti. Zrovna u kopců je to o citu, kdy poustet spojku a zaroven pridavat plyn. Pokud jezdíš porad jednim autem, stačí si uvědomit, v jake poloze mas nohu, kdyz začne zabírat. Ze zacatku nos porad stejny boty a zapamatuj si, jak ten kotnik mas ohnutej, aspon +-. Kdyz suto zabírá, tak to cítíš, slyšíš. Sedni si k nekomu do auta a soustred se. Kdyz nebudes v nervu z provozu, uvedomis si to za párkrát a pak uz budeš vědět navždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.8.23 19:47

Zkoušky jsem dělala na 4×.
Jenom teda jízdy
Jednou jsem nevyjela a málem naboural auto komisaři. Nalepil se moc blízko na zadek.
Podruhé jsem vypadla za to, co mě učil instruktor. Při couvání se odepnout. Nikdy mě neučil parkovat po předu vždycky jen couvat mezi auta. No a to byl další důvod..
Koupit si několik jízd by nepomohlo? Není někdo kdo by s tebou někde jezdil?
Stejně nejvíc zkušenosti dostaneš až když budeš jezdít sama :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
8.8.23 19:48
@Anonymní píše:
rozjezdy do kopce mi vůbec nejdou pokaždé mi to chcipne ale jakmile jsme někde kde nikdo není rozjíždím se na 1*… Parkování -couvání tak to je taky kámen úrazu …

Nejsi tak neschopná aby ses nenaučila řídit během maximálně osmi jízd.

Všechno je to ve Tvé hlavě. Jsi nervák. Nedokážeš se soustředit. Zmatkuješ.

• Citovat
  • Upravit
1046
8.8.23 19:52

Pokud si neveris na manual, tak automat by byl lepsi, coz? :kytka: ted si uplne nejsem jista, ale mam dojem, ze autoskola s automatem jde, ne? Nebo me vyvedte z omylu nekdo :) parkovani je o cviku, to me uprimne v autoskole neucili a podelne neumim do dneska. Ale vzdycky to nejak skoulim :mrgreen: a couvani je taky preci jen o praxi :) jak uz je to tu zmineno… vyraz s nekym na polnacku a zkousek a zkousej. Hlavne kazdy auto tu spojku ma proste jinou. Takze se hod do klidu a nepanikar a ono to v autoskole pujde lip. Urcite se na to nevyprdni. To uz se do toho pak nedas nikdy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.8.23 20:19

@Caridina jde. :mrgreen:
Ale pokud si udělá řidičák jen na automat, tak nemůže řídit manuál.
Alespoň dříve to tak bylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
8.8.23 20:20
@Caridina píše:
Pokud si neveris na manual, tak automat by byl lepsi, coz? :kytka: ted si uplne nejsem jista, ale mam dojem, ze autoskola s automatem jde, ne? Nebo me vyvedte z omylu nekdo :) parkovani je o cviku, to me uprimne v autoskole neucili a podelne neumim do dneska. Ale vzdycky to nejak skoulim :mrgreen: a couvani je taky preci jen o praxi :) jak uz je to tu zmineno… vyraz s nekym na polnacku a zkousek a zkousej. Hlavne kazdy auto tu spojku ma proste jinou. Takze se hod do klidu a nepanikar a ono to v autoskole pujde lip. Urcite se na to nevyprdni. To uz se do toho pak nedas nikdy :kytka:

Ano, jde dělat autoškolu na automatu a v řidičáku je pak uvedeno, že máš B automat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
8.8.23 20:43

Plno lidi ve svete ma automat ridicak. Jen bude muset ridit automat. Ja mam normal ridicak a uz 10 let jezdim automatem a pohoda.

• Citovat
  • Upravit
1261
8.8.23 21:05

Klid, já dělala jízdy ani už nevím na kolikrát, ale 8× to muselo být určitě. A jezdím už pár desítek let bez nehody. Jen to podélné parkování mi někdy nejde. :lol: A v couvání mám taky rezervy. :roll: Na řazení si zvyknes, to budeš za pár měsíců dělat úplně automaticky.
Za mě nejnebezpečnější účastník provozu je namachrovany já jsem muž a mám největší pen*s na světě, budu předjíždět bez ohledu na provoz a pojedu za tebou dva metry, protože moje reakce jsou tak rychlé, že bezpečný odstup si držet nepotřebuju. Ženy málokdy vyvolávají život ohrožující situace, muži neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
8.8.23 21:59

@Ťarbík01 @ivašot. Jasne, tak jsem to myslela :palec: mozna by ten automat zakladatelce dodal trochu sebevedomi ;) myslim tim i do budoucna. Postupne totiz zjistuju, ze ja jsem jedna z mala (myslim z okruhu mych kamaradek a znamych), co ma manual a az na to parkovani bez problemu a kamosky vsechny automat, protoze si proste nebyly v jizde jisty a jedna mi dokonce rekla, ze MUSI premyslet o razeni, kdyz ridi manual. Pro zakladatelku by tohle vyresilo problem s kopcem.
Za me bych se domluvila s instruktorem, jestli nezkusit automat kvuli tomu rozjizdeni a treba by te to zakladatelko nakoplo… a nebo zustanes u automatu a proste budes v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 07:39

@Caridina a on je automat při rozjezdech a parkování lepší? :roll:

• Citovat
  • Upravit
1046
9.8.23 08:59
@Anonymní píše:
@Caridina a on je automat při rozjezdech a parkování lepší? :roll:

To parkovani je o treninku. Ale pri rozjezdu ti automat nechcipne. Takze ano, pokud ti dela problem rozjezd, automat je lepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.8.23 21:44
@Anonymní píše:
@Caridina a on je automat při rozjezdech a parkování lepší? :roll:

Nechcipne ti to, například. Pustíš brzdu, samo se to začne rozjíždět, ty jen pridas plyn.
Mam automat dva roky a kdyz jsem před nedávnem zacala jezdit sluzebnim manualem, tak prvni dve krizovatky byly fakt vtipny.
I presto, ze sem predtim jezdila dvacet let, prostě sem zapomněla zařadit rychlost (nebo se ji tam pokusila narvat bez spojky :roll: taky lahůdka). A naopak, nekolikrat sem si nabila pusu o volant, kdyz jsem v automatu ze zvyku dupla na „spojku“, a ono ejhle, brzda.
Ted uz dobrý, ale ze zacatku mi tenhle switch dělal celkem potíže :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
9.8.23 22:00

Zdaleka ne každá autoškola má auto s automatem, protože o to prakticky není zájem právě kvůli tomu, že když uděláš autoškolu s automatem, máš řidičák pouze na ten automat. Taky mi nepřipadá správné učit se celou dobu manuál a teď se začít přeučovat na automat jen proto, že ti nejdou rozjezdy do kopce. Jak psal někdo výše, chce to klid. Rozjíždět se přes ruční brzdu a tu povolit teprve tehdy, když ucítíš, že auto táhne dopředu. Nebát se dát plyn, to nevadí, že je to hlasitější (pochopitelně ho nesešlápnout až na podlahu, že). Je to celé o souhře nohou - pomalu povolovat spojku do záběru a pomalu přidávat plyn a v okamžiku, kdy se to „potká“, tzn. auto táhne dopředu, povolit brzdu a rozjet se. Pomalu uvolnit spojku a přidávat plyn. V klidu. Není to nic, co by se praxí nedalo naučit.
I parkování „zadkem“ je o automatismu - bokem se postavit cca půl metru od stojícího auta a rovně couvat do chvíle, dokud v zadním okénku neuvidíš předek objížděného auta. Pak dáš pravý rejd a pomalu couváš dál. V okénku vpravo si to kontroluješ, jak se auto začne otáčet, mrkneš doleva, jestli máš dost místa. Jestli jo, zacouváš, jestli ne, popojedeš dopředu a srovnáš to. Žádná věda v tom není, jen odhad toho prvního půl metru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.8.23 22:15
@Mar__tanka1983 píše:
Nechcipne ti to, například. Pustíš brzdu, samo se to začne rozjíždět, ty jen pridas plyn.
Mam automat dva roky a kdyz jsem před nedávnem zacala jezdit sluzebnim manualem, tak prvni dve krizovatky byly fakt vtipny.
I presto, ze sem predtim jezdila dvacet let, prostě sem zapomněla zařadit rychlost (nebo se ji tam pokusila narvat bez spojky :roll: taky lahůdka). A naopak, nekolikrat sem si nabila pusu o volant, kdyz jsem v automatu ze zvyku dupla na „spojku“, a ono ejhle, brzda.
Ted uz dobrý, ale ze zacatku mi tenhle switch dělal celkem potíže :jazyk: :mrgreen:

My naštěstí máme už ve firmě všechny osobáky s automatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze