Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevim, ale zkus si to zadat zdo strycka googla ten vi vsechno ![]()
Přeloženo - porucha souhru pohybů - koordinace, laicky by se dalo říci jako neohrabanost. Hypotonie znamená nižší napětí svalstva, což často úzce souvisí. Nevím stáří potomka, ale cíleným cvičením, hlavně Vojtovkou, se dá hodně napravit. Držím palce a přeji hodně trpělivosti ![]()
Nižší svalové napětí bývá dědičné, motorický vývoj je u těchto dětí pomalejší, ale bez další diagnozy to není nic zásadního, v dospělosti o tom ani neví. Prostě neumí tak zpevnit tělíčko a musí se naučit víc zapojovat svaly.
No ona právě Mudra říkala, že to není nic hrozného a že je vše ve zprávě (když viděla, že se snažím alespoň odezírat
, když už nemůžu mic slyšet). A jak to teď čtu, tak mi „To“ jako nic nepřipadá
. Syn neměl nikdy problémy, je trošku neohrabyný, ale to jsem připisovala spíše jeho výšce /132cm-6let
/, chodí do Juda - přípravky, tam dělájí protahování, kotouly, hvězdy, chození po špičkách, patách atd. takže pohyb má a patří spíše k těm lepším
, ale logopedce v MŠ se nezdál tlak na podložku a grafomotorika, tak nám doporučila neuro. vyšetření a teď zas tohle…v poslední době jen lítáme po Dr.
. Jinak moc děkuji. A.
Možná s tím souvisí i skok v růstu. V tomhle věku se dětem hodně mění proporce těla - trupu a končetin. Uvidíš, že se to srovná.
Není to žádná tragedie. Spíš buď ráda, že ho viděl neurolog a že vás poslal na rehabku. Spousta věcí se zanedbá a pak je náprava obtížnější. ![]()
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit co to vlastně přesně znamená /výrazná motorická dyskoordinace, konstituční hypotonie s drobnými ranými riziky/. Na neurologii jsem měla /po více jak 2a půl hodinovém čekání dvě hysterické děti- jedno ječící a skoro jsem neslyšela/. Budeme chodit na rehabilitace a tam nám to prý ještě vysvětlí Dr. na vstupním vyšetření. Moc díky za případné osvětlení. A omlouvám se za anonym.