Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám tedy pomohl ten octenidol asi do tří dnů. Vytírala jsem vatovou tyčinkou a dávala trošku na dudlík a to jsem pak dávala i preventivně po zmizení. Držím palce ať se toho zbavíte.
Mrni sem, tady jsem našla docela dobrý
http://www.bizy-bee.com/…cba-prevence o moučnivce a její léčbě
@Sandyynkaa píše:
Syn měl moučnivku jako malinké miminko. Doktorka na to přišla v poradně, já nic nepoznala. Okamžitě doporučila ústní vodu OCTENIDOL. Stálo to asi 200Kč, ale zmizelo to rychle. Je to bezbarvé, s chutí mentolu, tak se mimi trochu ošklíbne, ale účinek opravdu super. Občas jsem pak namazala dudlík jako prevenci. Genciálka už se prý nedoporučuje, kámoška doktorka mi říkala, že to není vůbec dobré. Já doporučuju tuhle vodu, mazat tyčinkou nebo potřít dudlík.
Taky jsme vyfasovali Octenidol…vytírala si pusinku před a nebo po kojení? Malé to teda moc nechutná, vždycky pak „vypouští bubliny“
ale jakž takž to vytřem, i když teda nikdy nevidim, kam jí to vlastně patlám. A kolikrát denně tak asi vytírat? Díky za rady ![]()
@Martí Bl ono už je to přes rok, tak už si to moc nepamatuju a nechci kecat. Asi tak 2-3× denně po kojení, potřela jsem i bradavku, prý se to drží i tam. Malej se a to taky moc netvářil. Pak to zmizelo, ale dávala jsem mu třeba jednou denně lehce namočený dudlík v té vodičce pro prevenci. To už si zvyknul a chutnalo mu to ![]()
No mě právě malá po kojení vždycky hned usne, takže to nestíhám
tak zatím patláme před kojením, pak jdem kapat ty oči a tak…takže to má tak 15 min, než se jde kojit. Když ji vzbudim po kojení, tak pak uspávám i dvě hodiny :-/ vypadne mi z toho jejího rytmu přebalit, najíst, spát. Oh, tohle nám teda byl čert dlužnej…celý těhotenství uplně v klidu, neměla jsem jedinej problém a teď si to takhle vybíráme…no ale mohlo by to být i horší, honem jdu ťukat na dřevo ![]()
Dcera 8 měsíců také dostala moučnivku. Doktorka nám poradila tu fialovou potvoru. Zabralo to, ale za 3 dny byla zpět. Lékárnice nám poradila CORSODYL a je pokoj. Nejsme celá rodina jak šmoulové a malé to moc pomohlo. ![]()
Každopádně by mě zajímalo, kde se ta moučnivka bere?
Jak zadarmo a snadno na moučnivku!
Ahojky všem, které trápí moučnivka. Taky jsme se tomu nevyhli a zkoušeli vše možné i nemožné, s manželem jsme byli zoufalí a chtěli jet do Německa pro zázračnou mastičku. Moučnivka moji Adélku trápila 5 týdnů, co jsme se vrátili z porodnice, mě pálila prsa jako čert, obě jsem byly fialové od genciálky, včetně oblečení. Kamarádka mi poradila, jak se všeho zbavit na dobro a bez výdajů. Stačilo doma co nejvíce chodit bez podprsenky, bez vložtiček a nechat prsa větrat… Podprsenku jsem si brala jen ven a rychle zase na volno
Do týdne bylo po trápení. Chytala jsem se za hlavu, že mě to nenapadlo dříve, mohla jsem nás uchránit od trápení…Maminky, zkuste to, nic za to nedáte, nám to pomohlo
![]()