Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co třeba nevytírat hned po jídle, ale třeba hodinku po…? Nám doporučila doktorka vytírat pravidelně mezi kojením (a těsně před kojením natřít bradavky).
S dcerkou jsem prostě vzala tyčinku, prostrčila ji mezi sevřenými rtíky a poslepu porejdila vzadu v pusince… Ono na to není zas tak moc potřeba vidět ![]()
Příspěvek upraven 25.05.17 v 08:48
no ona ta genciánka není moc chuťově dobrá,takže mimi se bude zlobit,zavírat pusinku a podobně.dobrej je i boraxglycerin,je nasládlej a taky to zlikviduje.jinak jak psala Bohunka,poslepu,prostě tu pusinku s jazykem vyšmidlat
Ahoj, nam doktorka taky rikala, ze ma mala moucnivku. U starsi jsme poctive mazali jazyk i bradavky a stejne jsem mela pocit, ze to nepomaha…u mladsi jsem se na to vykaslala (zadne obtize ona ani ja jsme nepocitovaly - svedeni apod.) a u obou to zmizelo cca ve tretim mesici..at se mazalo nebo ne…
Endy, ona právě taky žádné poíže nemá. Je čilá, hezky pije. Teď jsem se konečně odhodlala, že ji tu papulku vyčistím. Otevřela jsem genciánu a tam byl takový špuntík. Jenom ten než jsem vyndala, tak jsem si totálně zfialověla 4 prsty a nejde to dolů
vzhledem k tomu, jak sebou malá šije, až bych se ji to pokusila vytřít, tak bychom měli měsíc fialový dítě po celym obličeji
Takže vyšlu manžela do non-stop lékárny pro ten borax ![]()
teď jsem si někde přečetla, že se ten boraxglycerin smí až od půl roku ![]()
Já doporučuju opravdu zůstat u té fialovky… je to otrava, ale zabírá to a doktorka asi věděla, proč Vám to doporučila…
Kup si v lékárně prázdnou lékovku, do ní si to přelij, aby se ti s tím líp manipulovalo… a pak si vždycky dej mimi mezi kolena, znehybni mu ručky, nohy i hlavu (pozice, jako bys ho chtěla zasednout), namoč tyčinku, přidrž pusinku, prostrč, pošmidlej a máš to…
A k flekům - po několikátém praní a použití Vanishe nebo podobného odflekovače to pustí… my měli špinavou i bílou zavinovačku a asi napopáté to pustilo.
Můj 9 měíční yn dostal moučnivku a stále se mu zhoršuje i když mu pravidelně vytírám pusinku fialovou vodičkou ráno a večer, vyvařuju dudlíky a flašky 5-10 min a nekojím, takže z mých bradavek to nemá? dotalo nějaké vaše dítko moučnivko v pozdějším věku? a je možné, že ho to v puince bolí? Protože on mi nechce moc jíst má to opravdu hodně… ![]()
tak my moučnivku měli taky, nekojila jsem a lahvičky jsem vyvařila pouze jednou když jsem je koupila, potom jsem je akorát vymývala horkou jarovou vodou. Dr. nám na to nic neřekla, takže jsme nemazali a asi po 3 týdnech moučnivka sama zmizela a malej je v pohodě.
No u nás to trvá už týden a nijak se to nelepší
nad to nějak přejde přijde mi, že ho to muí při jídle pálit, vzteká e… chudinka…
My jsme si s moučnivkou užili před čtyřmi lety s dcerou,která ji měla skoro 3 měsíce a nezabíralo absolutně nic (genciánka, citron ani asi 20 dalších odborných či babských rad). Prosím, hlavně nepoužívejte genciánovou violeť (fialku), je karcinogenní a nemá skoro žádný účinek. V západních zemích už se dávno nesmí u kojenců používat - vím od lékárníků a ti snad chemii rozumí.
Teď jsme tento problém řešili u měsíčního syna a paní doktorka nám poradila CORSODYL. Je to roztok na výplach úst při zánětech v puse, mohou ho i těhotné, takže je šetrný a na moučnivku úžasně zabírá. Stačí několikrát denně vytírat vatovou tyčinkou. Za pár dní je pokoj.
Ahoj, chci se zeptat, snad radeji anonymne, aby me to nekdo nemel za zlé
mám kamarádku se stejne starým synem, jako mám já, ale mel moucnivku, nyni ji má vyléčenou. Musím se bát, kdyz si deti pujcují hracky nebo se slintají? je jim oběma 7 měsíců. Nikdy jsme to neměli ani jsem nikdy netrpěla na kvasinky, tak bych si to nechtěla vyzkoušet.
Syn měl moučnivku jako malinké miminko. Doktorka na to přišla v poradně, já nic nepoznala. Okamžitě doporučila ústní vodu OCTENIDOL. Stálo to asi 200Kč, ale zmizelo to rychle. Je to bezbarvé, s chutí mentolu, tak se mimi trochu ošklíbne, ale účinek opravdu super. Občas jsem pak namazala dudlík jako prevenci. Genciálka už se prý nedoporučuje, kámoška doktorka mi říkala, že to není vůbec dobré. Já doporučuju tuhle vodu, mazat tyčinkou nebo potřít dudlík.
@Sandyynkaa
Mě ted doktorka také doporučila ten octenidol, jelikož se nám moučnivka pořád vracela-nejdřív jsem vytírala genciálkou-tu jsem dostala na pohotovosti-byl svátek a hned pak víkend a čekat do pondělí se mi nechtělo. Ta genciálka pomáhala, ale zase se to za den dva vrátilo, takže vše nanovo. Snažila jsem se vytírat i prsa, ale nic. Tu ústní vodu máme tak 2dny a zatím žádná změna, tak jsem zvědavá. Také mi byly doporučeny nistatinové kapky, ale ty nám taky nepomohly. Ach jo…už se s tím trápíme víc než měsíc. A ted holčičce byly 3měsíce.
Já mám úžasnou zkušenost s ústní vodou Corsodyl. Za pár dní pokoj. Hlavně ne karcinogenní genciálku!!! Přeji úspěšný boj! U první dcery jsem Corsodyl ještě neznala a byl to několikaměsíční boj. U syna rychlovka a bez vedlejších účinků. ![]()
Ahoj, prosím o radu. Dr. říkala, že nám začíná moučnivka u kořene jazyka a mám to vytírat genciánou. Máte nějaký tip, jak donutit sviště, aby hezky otevřel papulku a jak se dostat až k tomu kořeni jazyka s vatovou tyčinkou? Na 7-týdenní miminko bohužel nezabírá udělej áááá:/ Navíc se bojím, aby se mi po jídle nepozvracela. A jak často vám dr. doporučil vytírat?