Moučnivka neustupuje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4764
17.1.14 09:23

Moučnivka neustupuje

Maminky moc prosím o radu, malé bude za dva týdny 8 měsíců, má moučnivku, nic zatím nezabírá, každé ráno se jí to zhoršuje, od středy dávám borax homeo, rozpuštěný ve vodě 10 kuliček 2×denně, zatím bez efektu, neocid ten vůbec nepomohl, jediný čím se to jakobý trošku stáhne je vodička hylak forte(střevní eubiotikum, k obnovení mikroflory, že jí to mám tím potírat, tím potíráme od soboty, ale každé ráno to má čím dál horší, hlavně na jazyku, kdybych aspon viděla nějakou změnu k lepšímu? nic. Naše dr. nám nutí jen tu fialovou vodičku, ale tu nechci, v lékarně mi to nedoporučili, ani moje známá co pracuje v nemocnici, že ji tam zakázali podávat. Nemáte někdo opravdu zaručené tipy jak jí odstranit? Přestávám kojit sme na sunaru. Bradavky mám ok, kojim jen v noci, někdy. Ještě mě zbývá jediná záchraná ten gel z německa, mund gel… Malá mlíčko pije, příkrmy papá, je veselá ale ta moučnivka jí v té pusince opravdu šíří. díky za tipy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
646
17.1.14 09:28

Ahojky co nám vždycky pomohlo byl nizoral tabletky, já jsem dala jen jednu osminku a do druhého dne nebylo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
17.1.14 09:37

Ahoj, nám skvěle pomohla právě ta fialová vodička. Taky sem slyšela že by měla být prý rakovinotvorná, ale kdyby to byla pravda tak se musí okamžitě přestat používat a byla by toho plná televize tak jak každé věci co na ní najdou závadu. Tak bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 09:39

Ahoj já sice taky nechtěla mazat tou fialkou, ale když nic nezabralo nakonec sem namazala sebe i malýho a stačil jeden den ráno a přes noc a bylo po moučnivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
17.1.14 09:47

Nám skvěle pomohl Neocide gel. Mazali jsme 3-4× denně a moučnivka zmizela. Nebarví to jako ta fialka, mělo by to být naprosto neškodné a dítěti to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.1.14 09:51

Ahoj, my měli moučnivku ještě v 6ti nedělí, dr nám doporučila ten borax a hlavně vyvařovat po každým jídle dudlík od lahvičky a dudlíček aspoň jednou denně a skladovat do dalšího jídla v uzavřené nádobě. Myslím, že mám zabralo spíš to vyvařování, než ten borax. Od té doby klid. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
17.1.14 09:57

Já jsem Borax dávala 1 lžičku každou hodinu a jedině to pomohlo. Do té doby nepomohl Nizoral ani Daktarin (je to to samé jako mundgel z Německa, pod tímto názvem se to prodává v Rakousku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
17.1.14 10:11

S moučnivkou jsme bojovali 3 měsíce, zkusila jsem vše možné,,genciánu, tantum verde, Neocide gel,, zabralo to vždy na max 3 dny a pak se to vratilo. koupila jsem pak Infektosoor mund gel z Rakouska a po 7 denní léčbě ťuk ťuk máme už přes 2 měsíce klid, takže doporučuju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
17.1.14 10:33

Děkuji moc za příspěvky mamkyk! Dnes sem byla znova u Dr. a znova mi dala recept na tu fialovou… Objednala jsem si pro případ nouze i ten infectosoor mund gel. ještě mě prosím řekněte jak často ste to kapali tu fialovou a kdy ste viděli výsledky??? díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 10:40

Já viděla změnu hned ještě ten den právě už večer jsem přemýšlela jestli ještě mazat. Nakonec jsem dala i na noc a ráno už byl pohodě, hlavně nezapomeň namazat i bradavky pokud kojíš a dudlíky pořádně vyvařit. Přeju brzké uzdravení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
17.1.14 10:41

Dávala jsem na vatovou tyčku a vytírala 4× denně, většinou do druhého dne zmizela, ale pak se zase vrátila. Ten gelík z rakouska vám určitě pomůže mnohem lépe :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.1.14 10:52

Nám zabral borax, neiöcide 4× denně a vyvařování dudlíku, bradavky jsem potírala heřmánkem… ještě mi dr doporučovala SKINSEPT MUCOSA. ale vyzkoušené nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
17.1.14 18:36

Holky děkuji!!! borax sme brali, neocide taky bez efektu… Nakonec sem si tu fialku nevzala!!! Volala jsem ještě mojí dětské Dr. ke které sem chodila já jako dítě, poslala mě po mamce ve zkumavce nějaký gelík, myslím že je to ten mund gel, je takový nasládlý až majinko peprmintový, vůně mezi nivea a jahodou, dle mamky když koukala z čeho to brala tak to bude asi ten mungel. Po neděli mi dorazí. Jinak sem ji to přetřela a už vidím první pokroky!!! kéž by to už fakt zmizelo uplně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
9.4.15 21:46

Zdravím vás. Také máme problémy s neustupující moučnivkou. Syn 7 týdnů. Nemá to nějaké šílené, ale nemůže se toho zbavit. Mazala jsem Neocide gelem, ganciánou a nic. Pak jsme měli z lékárny namíchaný Borax glycerol, moučnivka zmizela hned druhý den ze středu jazyka a postupně to mizelo i po okrajích a u kořene, ale teď po týdnu se to opět vrací.. Nevím, co dávat dál? Dudlík nemá, bradavky umývám a taky mažu tím, čím mažu jemu jazýček.. Díky za tipy :kytka:
Jinak doktorka mu chce napsat nějaké silnější léky a těm bych se ještě ráda vyhla..

• Citovat
  • Upravit
3374
9.4.15 21:50

@Lizzi Ahoj nám také nepomohlo nic, až když jsem začla používat kloboučky a přestali jsme si to se synem předávat. Bohužel jakmile jsem kloboučky vysadila, vše se vrátilo, takže nakonec jsem celé období kojení musela mít kloboučky, jinak by se nám to vrátilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí