Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj je mi 26 a zrejme mam moucnivku, mam na vnitrni strane rtu az ke koutkum. a dovnitr pusy takovy drobny bily flicky jako pupinky, brala jsem hodne silny antibiotika na helicobakterii ale udelalo se mi to az ted nekdy nevite co na to zabira? uz jsem byla u prakticke i kozni posilaji si me jedna pres druhou a nikdo mic nevi. pozna se to ze steru?
Zkus homeopatika Borax 5CH - cucat 5 kuliček ráno, v poledne a večer, dát pod jazyk a půl hodiny předem a půl hodiny poté nekombinovat s kafem a mentolem (např. zubní pasta). U nás to měla dcera a tohle jediné jí pomohlo. Úspěch ještě mívají tablety Nizoral - rozpuštěnou tabletou vytírat pusu nebo gel Daktarin, ale ten je ke koupi jenom v cizině, pod tímto názvem v Rakousku, Imunosoor Mundgel v Německu. Zkušenosti mám teda jen s léčbou mimina, tak snad dospělému to zabere stejně ![]()
Ja mela taky moucnivku, po porodu prvniho ditete, kdy jsem brala dvoje silna atb kvuli zanetu ledvin a sepsi. vsichni na me v porodnici koukali jak na exota
napsali mi ten nizoral tablety, polykala jsem je normalne asi 5 dni ( nedobrala jsem cele to baleni, jen nejňutnejsi dobu kvuli MM) a bylo po moucnivce ![]()
Ty bily flicky pri moucnivce jdou setrit, podle toho poznas moucnivku
Genciánová violeť?
Mě kdysi zubní hygienistka varovala, když jsem brala atb, že se mi to může udělat a řekla mi, ať si koupím genciánu a mám ji preventivně doma. Mažu tím i opruzený zadky a svědící bradavky, většinou stačí máznout jednou až dvakrát
No z rtu to setrit nejde jen vzadu jazyk. a obvodni ta prj nev a kozarka ze o nic neni ze to ma taky. koupila sem gencialku tak uvidim nevim jaky jiny doktor by mi rek co to je