Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.jdu si k vám pro radu.syn má měsíc a skoro 3 týdny má moučnivku..nejdřív to měl hrozně rozlezlé po celé puse i jazýčku, dávali jsme neocide gel a trošku mu to zmizlo, pak nám dr. řekla dávat genciánku, tu jsme dali 3×, bylo to ok, ale během 2 dní se mu to vrátilo. a měl i opruzeniny u prdelky..tak zase neocide gel a homeo borax.to taky nějak nezabralo..na prdelku fucidin a takový roztok z lékarny na potírání..to už má ok..jinak homeo jsem dávala několikrát denně cucnout z flaštičky, na lžičce to plival..jsme na um. flašky denně několikrát myjeme a vyvařujem min. půl hod. zkoušela jsem i pagavit tyčky, taky nezabíraly..na radu lékarnice dávám druhý den tea tree oil..známý by nám měl dnes z němec dovézt nystaderm mundgel, tak ještě zkusím to, jinak už nevím…můžete prosím poradit, co by na to zabralo, na tu mrchu odolnou? jinak dávám ještě bio gaiu…
@Annapavelkovaml nestírala jsem, to jsem ani nevěděla, že se to dělá…dnes ráno jsem to zkusila setřít mulovým čtverečkem a šlo to dolů částečně..já tohle vůbec neznám, první dcera to neměla vůbec…
@berua13 tak genciánku už nám dr. zase nedoporučila..dávat to dlouhodbě..jako třeba na kůži jo, ale takhle na sliznice už ne…
@whirpie Nám zabral ten gel z Německa jak píšeš, jen je důležité dodržet tu léčbu i když za cca 2 dny moučnivka zmizí. Dávali jsme ho myslím týden, nikdy se to už nevrátilo. Dávala jsem si na prst gel velikosti hrášku a pomazala mu tím dásně, jazyk,pusu.Jen si už nepamatuju kolikrát denně se to maže.
Gencianky bych se bala. Urcite mundgel, ten je super. Kojis? Pokud ano, tak mungel i pro tebe a genciankou potirat prsa.
Já vím, že se říká, že se nemá používat dlouhodobě ![]()
Pracuji v ústavním zařízení kde mi rukama prošlo desítky miminek… Opravdu nejvíc zabírá gencianka, všechny ty gely atd mi přišli k ničemu. A jak je psáno výše uvedené jestli to má opravdu hodně, tak to chce seškrabat měkkým kartáčkem a jednou až dvakrát denně vytrit pusinku genciankou.
Nevím jak to vaše dr myslela dlouhodobě, ale pár dní si myslím nevadí ![]()
@Alyss1 nekojim,jsme na um…ale že začátku jsem kojila a měla to taky na prsou..asi to chytl ode me…teda aspoň si myslím, že to bylo ono…jak byly ty hice a já měla vložky do podprsenky, tak se mi to tam asi neak zaparilo.. ![]()
@berua13 kdyz me už se do ní nechce..
bojím se, že mu to budu mazat a pak se to zas vrátí..pár dní urco neublizi, ale takhle dokola to mazat, to taky asi není dobrý…nevím, no…
Jinak on to nemá moc, trošku bílý jazyk a pár flicku po tvarich a horním patře…
To by teoreticky mělo stačit ![]()
Zkus mu ještě nasadit probiotika, to jsme taky dávali, ona ta moucnivka souvisí s mikroflórou v zažívacím traktu.
@berua13 od včera dávám bio Gaiu, do tý doby jsem dávala laktobacilky od swissu…
Nám na moučnivku pomohly homeopatika, myslím že to byl borax.