Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebuji radu..
Malé je 4,5roku a má už od soboty žluto zelený výtok z pipinky(tomu se snad ani nedá říkat pochva).V neděli jsme byli na pohotovosti na gynekologii a moc příjemná paní doktorka brala stěry na kultivaci s tím, že si mám ve středu zavolat o výsledky. Také říkala, že u takhle malého dítěte musí být testy úplně v pořádku. A že pokud se kultivací nic nezjistí a výtok přesto nepřejde, stejně to přeléčíme ANTB.Tak tam dneska volám a doktor mi říká, že tam má laktobacily,,dva křížky" a že je to v pořádku, že má asi moc estrogenu a že máme jít na další stěry kvůli hormonům 25.7.Na otázku, co mám s tím výtokem dělat do té doby mi řekl, ať ukončím OČR, dám malý SLIPOVOU VLOŽKU a pošlu jí do školky..Mě se to prostě nezdá..Mám třeba zkusit zavolat svému gynekologovi? Nebo jí napatlat pipinku bílým jogurtem, jak radí babička? Nebo si vyžádat tamtu doktorku z neděle? Nebo být ráda, že nedostala ANTB???Trochu mě děsí rozdílné názory lékařů..
Díky za rady..
Nedávno, když jsem byla na gyndě, tak tam jedný mamince doktor doporučoval pro cca osmiletou dceru se stejným problémem sedací koupel z hodně zředěnýho hypermanganu
Hypermangan ne. Je spíš na desinfekci, což dcera evidentně nepotřebuje, když ani nedostala atb. Navíc hrozně vysušuje. Aby se jí to nerozhodilo ještě víc a něco potom nechytla. Já bych se řídila doporučením doktora, znělo to celkem rozumně. A počkala na výsledky na ty hormony
Taky bych zatím počkala, až kdyby výsledky nic neukázaly, zkusila bych se obrátit jinam ![]()
No ale slipovou vlozku??vzdyt se bude akorat parit, ne? a co rikate na ten jogurt?
Určitě bych ji neposilala do školky s vložkou, děti se jí budou smát…
@elis1991 Zkuste anionový slipovky (značka Anionlady), nic jiného už ani nepoužívám. Objednávám si je v lékárně.
A dcerka si stěžuje, že ji pipina svědí? Nebo že je to nějak nepříjemné? Pokud ne, počkala bych na ten hormonální test a ani jogurt bych nepatlala - ten se dává jako sos na kvasinky, ale pokud má laktobacily v pořádku, tak abys tím dcerce spíš neuškodila ![]()
S vložkou neporadím. Fakt má ten výtok tak silný? Nešlo by se domluvit s učitelkama a třeba ji vyměnit ve školce kalhotky? A jogurt bych nedávala. V dospělosti může pomoct, ale děti mají úplně jinou poševní mikroflóru. Kdoví, jak by to dopadlo
A já bych jí do školky s tím neposílala, nedělám si totiž iluze o tom, jak děcka nasedají na mísu, sem tam něco ukápne, o utírání ani nemluvě…aby si to tam ještě nezhoršila
a vložky bych jí taky nedávala, spíš častěji měnit kalhotky.
Dcera to měla, ale jí to i svědilo. Jako první jsme měli doporučené koupele v hypermanganu a heřmánku. Často měnit spodní prádlo.
Pokud to dceru, ale nesvědí, tak bych počkala až na výsledky hormonů. Na gyndě nijak nepomohou, když má výsledky ze stěrů vpořádku
Řešila jsem u dcerky něco podobného. Pediatra říkala že to může souviset i s nachlazením. Prostě jak je zahleněná v dýchacích cestách tak muže být i prý hlen v prcce. Můj gynekolog říkal, že takto malým dětem rozhodně nic nemazat, žádné sedaci koupele. Častěji sprchovat, nechat větrat - chodit doma s holým zadkem a když to nepomůže, zajít na gynekologii. Takže bych si dítko nechala doma, dodržovala zvýšenou hygienu a počkala na další testy.
Dcera měla něco podobného. Doktorka nám řekla ať snížíme cukr, že to může způsbovat velké množství konzumovaného cukru, tak jsme omezili sladkosti. K tomu jsme přidali pytiol. A máme po problému.
Pokud jsou stěry v pořádku a laktobacilů je tam dostatek, tak je zcela zbytečné patlat dceru jogurtem.
Jestli vyloženě potřebujete něco dělat, tak si objednejte chytrou houbu a řešte to sedacími koupelemi - to nemá jak uškodit.
Rozhodně vyvařujte spodní a noční prádlo, často ho měňte, nenechte ji chodit v mokrých plavkách a nechte ji co nejčastěji chodit jen v sukni či šatech bez spodního prádla.
Omezit sladké a zvýšit množství snědené zeleniny a ovoce nikdy neuškodí. https://www.chytra-houba.eu/…ozam,93.html
Nebyla mala treba nachlazena? Pockala bych asi na ty dalsi testy. Ale s tou slipovou vlozkou si teda nejsem jista, rekla bych, ze bude spise pak zaparena, aby si nezadelala jeste na neco dlasiho.