Moučnivka u novorozence

Mrs. S
14.4.12 14:47

Moučnivka u novorozence

Ahoj mám osmi denního chlapečka, a na rtech a v pusince se mu udělali takové bílé boláčky, nejspíš jde o moučnivku :( . Malý papá moc pěkně a nějak nám to nepřekáží jen mám strach aby se to nerozneslo dál hlavně hltanu a žaludku :zed: . Maminky které s tím mají zkušenost i ostatní, poraďte jestli s tím musím na pohotovost nebo stačí až v pondělí k doktorce :nevim:??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3406
14.4.12 14:50

taky sme měli,zkus takovou fialovou vodičku,myslim,že je to genciálka ale teda přesně nevim jak se to jmenuje..Nám to dost pomohlo ;)
Já myslim,že na pohotovost nemusíš,malej to měl taky tak tejden,než ho viděla doktorka a žádnou ujmu neměl,stačí tam zajít v pondělí..ale jak řikám,tim fialovim nic nezkazíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.4.12 14:55

na pohotovost urcite ne. genciana pomuze, jen uz se asi moc nedoporucuje. jeste by na to melo byt homeopatikum Borax :think: nebo tak nejak. Dr nebo v lekarne ti urcite poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
14.4.12 14:58
@lucie.t píše:
na pohotovost urcite ne. genciana pomuze, jen uz se asi moc nedoporucuje. jeste by na to melo byt homeopatikum Borax :think: nebo tak nejak. Dr nebo v lekarne ti urcite poradi

nedoporučuje? 8o my to používáme skoro na vše,doktorka nám to doporučila na tu moučnivku a je to hrozně dobrý na opruzeniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
14.4.12 15:05

Gencialka uz se doporucuje davat do ust minimalne. Nevim proc , driv se pouzivala normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
14.4.12 15:05
@hanzbl00 píše:
nedoporučuje? 8o my to používáme skoro na vše,doktorka nám to doporučila na tu moučnivku a je to hrozně dobrý na opruzeniny

Mě jí na to taky doporučila..jinak to homeo na afty a jiné nemoci ústní dutiny je Borax ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.4.12 15:21

@hanzbl00
ja na ni taky nedam dopustit. malemu pomohla na opruzeniny, s kteryma jsme bojovali pul roku.
co vim, tak se ted dela slabsi nez driv a snad se spekuluje jestli neni rakovinotvorna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
14.4.12 17:07

@sabi88 @hanzbl00 Od gencianky se ted upousti, protoze pry maji podezreni, ze je nejak toxicka, nebo tak neco. Nase dr. nam misto ni napsala na moucnivku boraxglycerin - po kazdem kojeni vytirat jazycek vatovou tycinkou namocenou v tom roztoku. Moucnivka zmizela asi do tydne, ale docela rado se to vraci. Mala ji pak mela jeste asi 2×, ale mnohem slabsi. Neni to zadne zavazne onemocneni, ale muze se stat, ze ti ji mimi prenese behem kojeni na bradavky (coz se stalo me), a pak si ji vlastne budete dokola predavat. Takze krome pusinky rikala dr. potirat i moje bradavky (pred a po kojeni, nebo alespon po).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
14.4.12 19:26

Předepisuje se na to genciálka. Zavolej dr. ať ti vypíše recept a pošli pro něj někoho. Taky jsme měli moučnivku na jazyku - má ji skoro každé mimi, musím se upřímně přiznat že jsem ji mnohdy zapomněla synovi napatlat do pusiny, stejně je v pohodě a moučnivka je fuč. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
755
14.4.12 22:11

my jsme jí taky chytli a včera byli u doktorky, dokonce nám jí ani nepředepsala, jen nám řekla, že si jí máme koupit v lékárně. A mažu si i prsa,tak snad brzy zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
21.5.12 12:01

ahoj holky,náš malej má od víkendu taky moučnivku, doktorka doporučila genciánku… ale nějak nevím jak mu to přesně natírat a čím je to nejlepší aplikovat??… Má to hlavně na jazyku a už se mu to začalo dělat i na dásničkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
21.5.12 12:07
@vesper píše:
ahoj holky,náš malej má od víkendu taky moučnivku, doktorka doporučila genciánku… ale nějak nevím jak mu to přesně natírat a čím je to nejlepší aplikovat??… Má to hlavně na jazyku a už se mu to začalo dělat i na dásničkách…

my to dělali vatovou tyčinkou,to jde nejlíp.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
21.5.12 12:12

Pokud se bojíte použití gencinové violeti u novorozence, můžete dutinu ústní vytírat tyčinkami Pagavit (koupíte v lékárně), účinek na soor srovnatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
21.5.12 12:16

Holky, dcera to měla taky,ale až v roce a nemohli jsme se toho zbavit, ta gencianka nám všechno zabarvila,zničila i ručník a dceři popálila pusu, pak nám nějaký známý doporučil nystaderm mundgel,dá se to koupil v lékárně v německu,stál cca. 10 EUR,ale fakt nevím,jestli je pro miminka, možná by stálo za to,septat se třeba po telefonu v některý z německých lékáren,jestli to mohou i kojenci v Německu, nám to fakt pomohlo,bylo to sladký,chutnal, pak jsem ho ještě kupovala neteři,taky jí pomohl,určitě tady někdo jezdí častěji do Německa,já tam byla bohužel minulý týden,by Vám ho někdo koupil a přivezl,fakt to pomáhá a cena je za to dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
21.5.12 12:20

o těch tyčinkách jsem taky četla,ale doktorka říkala jen o té fialce :-( že je prý osvědčená a měla by zabrat…ale vůbec se mi do toho nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí