Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky vím že tu bylo už diskuzí na toto téma dost jenom by mně zajímalo jestli jste vy osobně široké balení používaly a pokud ne jestli to mělo nějaký negativní dopad. Zatím ho používám ale furt ve mně hlodá pochybnost jestli to není zbytečné díky
Nepouzivala, u nas se preventivne nedoporucuje. Maly ma kycle ok, na posledni kontrole jsme byli ve 3 mesicich.
ne (ani jsem od nikoho neslyšela používat, od ortopeda mám napsáno doporučeno normální balení) jen od cca šestinedělí/dvou měsíců látkové plínky ![]()
Měli jsme ho preventivně doporučené. Ale bylo léto, třicítky teploty a malej trpěl na prdíky a v širokém balení to bylo horší. Takže ho měl tak půl dne
Dopad žádný
my používáme doteď na noc, do 4 měsíců celý den, ale malá měla a možna pořád má špatný stříšky. jdeme na kontrolu v 7 mesících.
Teda holky já koukám
já zas myslela, že je to povinné u všech dětí jako prevence. Ségra to tak měla u obou a žádné nemělo po narození nějaký problém, prostě jen jako prevence. ![]()
Nepoužívala jsem, obě děti kyčle se stejným výsledkem - prý ukázkové, už na první prohlídce. Děti látkuju, ale snažím se o co nejštíhlejší balení, aby se v tom mohli dobře hýbat.
Dávala jsem, kyčle měla dobré, jen preventivně na doporučení ortopedky. V té době (před 4 rokama) se to tady doporučovalo všem dětem. Nevím jak teď.. Ovšem malé se v tom nelíbilo a byla celá taková neforemná, tak jsem to dávala čím dál tím míň, až jsem po 6 týdnech přestala úplně. Na ortopedii jsem ale tvrdila, že poctivě dávám, a to až do 4 měsíců, kdy mi dr. řekla, že už mám dávat jenom na noc, že je vše ok. V té době už je neměla dávno ani na noc. A dr. doporučila do 7 měs.
Nepoužívám, na kontrole mi napsali do zprávy: Volné balení, kyčle v pořádku.
My jsme to pouzivali jen do prvni kontroly, pac byl drive narozeny,pak uz byly kycle ok..podle me to zbytecny neni a nic se tim nezkazi kdyz se to diteti da, nekterym detem se musi holt jeste poradne usadit ty „jadyrka“ v kyclich. Kdyz doktor rekne, ze by to melo dite mit, radsi bych mu to siroke baleni davala, nez si pak neco vycitala,ze ma nejake problemy.. ![]()
Nikdy jsem nepoužívala… teď už teda má malá všechny kontroly za sebou a kyčle jsou perfektní..
Tak ja ho nepouzivala vubec.Uz primar z detskyho nam v porodnici rikal,ze ted uz se to za kazdou cenu nemusi a kdyz jsou kycle OK,neni to treba.
Tak ty prvni 3 mesice jsem pouzivala akorat plenky Happy,ktere jsou takove sirsi.
Syn ma kycle v poradku.
Já Viktorce široké balení preventivně dávám.Na kontrolu máme jít ve 3 měsících,to bude na konci května,tak přemýšlím,že kdyby už bylo venku nějak moc teplo jako loni,tak bych dávala jen na noc.Jinak ve zprávě máme napsáno-kyčle v pořádku,preventivně 1 plena navic.
První dcera měla široké balení, kvůli nedovyvinutým jadérkům od 6ti týdnů do třech měsíců, pak už měla kyčle vpořádku. Druhá neměla vůbec, kyčle měla vpořádku od narození. Preventivně dávat široké balení nám nikdo nedoporučoval.